A Microsoft lemondott a Zune-ról: nem gyártják tovább

A bennfentes forrásokra hivatkozó pletykák már tegnap terjedni kezdtek, különösen azután, hogy a hivatalos oldalakról eltűntek a hivatkozások, ám a Microsoft akkor még tagadta, hogy leállítanák a Zune-projektet. Mára kiderült: igazak a híresztelések, a cég nem gyártja tovább hordozható médialejátszóját.

A szűkszavú megerősítés a Zune hivatalos weboldalán olvasható: „Bejelentjük, hogy a jövőben a mobilos zenei és videostratégiánk középpontjában a Windows Phone fog állni, és nem gyártjuk tovább a Zune lejátszókat. S hogy mit jelent ez a döntés a Zune jelenlegi felhasználói számára? Az égvilágon semmit. Az önök készülékei a jövőben is ugyanolyan kielégítően használhatják a Zune szolgáltatásait, ahogy ma” – vagyis újabb ügyfeleket már nem szereznek, de a jelenlegi felhasználók határozatlan idejű támogatásban részesülnek.

Emellett, bár a Zune hardver megszűnik, a márkanév nem tűnik el, hanem tovább él a Zune Music Pass előfizetős zenei szolgáltatásban, illetve szoftverként a Windows Phone és az Xbox 360 platformokon lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények