Magyarul is elérhető a Windows Intune

A vállalat tegnap jelentette be, hogy már elérhető a Microsoft felhőalapú szolgáltatásainak legújabb eszköze, a számítógépek felügyeletét ellátó Windows Intune, melynek legfrissebb változata elsősorban a felhasználói igényeknek megfelelő elemekkel bővült, mint például a szoftverdisztribúció, a távoli hozzáférés vagy az olvasási jogosultság.

Hirdetés

Az ingyenes Windows 7 Enterprise upgrade licencet tartalmazó Windows Intune lényege a Microsoft szerint, hogy a számítási felhő segítségével megszabadítja a rendszergazdákat, és ezáltal a vállalatokat a számítógépes infrastruktúra menedzselésének legtöbb terhétől, javítva mind az informatikai osztály, mind az általuk kiszolgált felhasználók hatékonyságát, csökkentve az ehhez kapcsolódó költségeket.

A havidíjas konstrukcióban elérhető Intune új változata ugyanazokat az előnyöket nyújtja, mint egy telepített megoldás, mégis rugalmas, hiszen a PC-menedzsmenthez pusztán internet-hozzáférésre van szükség. A júliusban kijött béta verzióban már megismert, ám a felhasználók számára csak mostantól elérhető funkciók közül a legfontosabbak:

  • Szoftverdisztribúció: segítségével a rendszergazdák a Microsoft, illetve más fejlesztők által készített szoftvert, illetve szoftverfrissítést virtuálisan távolról telepíthetnek a felügyelt számítógépekre, amelyhez nincs szükség szerverinfrastruktúrára, de arra sem, hogy a rendszergazda meglátogassa az egyes felhasználók számítógépeit.
  • Távoli feladatok: a rendszergazdák az irányítópultból a világ bármely részéről figyelemmel kísérhetik az ellenőrzött gépek működését, újraindíthatják a gépeket, biztonsági beállításokat végezhetnek, hardver-, szoftvernyilvántartásokat készíthetnek, beállíthatják az automatikus frissítéseket és távsegítséget nyújthatnak.
  • Olvasási jogosultság: a rendszer irányítói adhatnak kizárólag olvasásra felhatalmazó jogosultságot egyes rendszergazdáknak, így azok hozzájuthatnak a számukra szükséges információkhoz, de nem hajthatnak végre feladatokat.
  • Magyar nyelvű kezelőfelület
  • Robusztus licencmenedzsment: az új Intune a Microsoft kereskedelmi és OEM konstrukciói mellett más gyártók licenceit is kezelni tudja, így a rendszergazdák figyelemmel követhetik a megvásárolt és a telepített szoftverlicenceket, optimalizálva az erre fordított költségeket.

A Windows Intune idén március óta elérhető hazánkban, 30 napos próbaverziója letölthető a vállalat weboldaláról (a 30 napos kipróbálási lehetőség csak a felhőszolgáltatásra vonatkozik). A Windows 7 Enterprise rendszer tesztjéhez külön 90 napos próbaverziót lehet igényelni a Microsofttól.

Azóta történt

Előzmények