Új fejlesztői portált indított a Microsoft

A fejlesztők számára rendezett konferencia (Professional Developers Conference – PDC) felvezetéseként a Microsoft pénteken bejelentette, hogy új weboldalt indítottak, melynek célja, hogy az érdeklődő szakemberek alaposabban megismerhessék a vállalatnál zajló fejlesztői munkát, illetve kipróbálhassanak bizonyos fejlesztési eszközöket.

A DevLabs nevű portál azokat az ötleteket tartalmazza majd, melyek még épp csak az elképzelés szintjén léteznek, s szeretnék bevonni a „külsősöket” is, hogy tanácsaikkal, ötleteikkel formálják a lehetséges megvalósítást. Somasegar, a Microsoft fejlesztési részlegének alelnöke blogjában hangsúlyozta, hogy ezen a portálon egyáltalán nem foglalkoznak a már meglévő termékekkel, kifejezetten a még csak az idea szintjén lévőkről lesz szó. Ezeket egészítik majd ki a kipróbálható fejlesztői eszközök.

Jelen pillanatban három projekttel lehet megismerkedni közelebbről az oldalon: a Small Basic nevű, kezdőknek szánt fejlesztői környezettel, a Pex szoftvertesztelő eszközzel, valamint a Popfly webes alkalmazással. A konferencián mutatják be a negyediket, a Chess nevű, már évekkel ezelőtt kifejlesztett szoftvertesztelőt, mely szintén elérhető lesz a DevLabs oldalán.

Azóta történt

  • Kisípollak, vazzze…

    A Microsoft egy értelmesnek nem mondható, ám annál jövedelmezőbbnek ígérkező technológiára kapta meg a szabadalmi védettséget.

  • Eső után Windows Azure

    A Microsoft „új operációs rendszere” nem tartalmaz semmi olyan koncepcionális újdonságot, mely a konkurenseknél ne lenne már meg.

Előzmények