Megjelent az Opera 11.50

Ma megjelent a Swordfish (kardhal) kódnéven fejlesztett Opera 11.50 végleges kiadása. A böngészőt készítő norvég vállalat közleménye szerint az új verzióban a legfontosabb újdonság a gyorshívó-bővítmények (Speed Dial extensions) bevezetése. Ezekkel lehetővé válik a kezdőlapon megjelenő statikus miniatűrök friss tartalmakkal való feltöltése: például kurrens időjárási információkat lehet megjeleníteni a dobozban. Ilyen bővítményekből jelenleg közel 60 érhető el az Opera weboldlán.

Szintén új funkció – mely a rivális böngészők többségében már megtalálható – a jelszavak szinkronizálása. Az Opera 11.50-ben a könyvjelzők, a gyorshívó, a felhasználó által használt alapértelmezett kereső, a jegyzetek és az előzmények mellett már ezeket is lehet az Opera Linken keresztül szinkronizálni. A fejlesztők csiszoltak a felhasználói felületen, valamint a megjelenítő motoron is (ez ebben a verzióban a Presto 2.9.168), amely akár 20 százalékkal gyorsabban dolgozza fel a CSS- és SVG-tartalmakat, támogatja a time HTML5-taget, a W3C File API-t, valamint a Session History és Navigation funkciókat.

Az Opera 11.50 letölthető az Opera weboldaláról. A vállalat a szájt nyitólapján egy számlálót is elhelyezett: ez valós időben mutatja a letöltések számát. A cél? A közlemény szerint: felülmúlni a Halálcsillagon elszállásolható rohamosztagosok, robotok és személyzet (összesen 1,2 millió), illetve Lady Gaga Twitter-követőinek létszámát (11 millió).

Azóta történt

Előzmények