Kipróbálható az Opera 11.50

Hirdetés

Béta-stádiumba érkezett a Swordfish (kardhal) kódnéven fejlesztett Opera 11.50 fejlesztése. A böngészőt készítő norvég vállalat közleménye szerint az új verzió egyik fontos újdonsága a gyorshívó-bővítmények (Speed Dial extensions) bevezetése. Ezekkel lehetővé válik a kezdőlapon megjelenő statikus miniatűrök friss tartalmakkal való feltöltése: például kurrens időjárási információkat lehet megjeleníteni a dobozban (ilyen bővítmény már létezik is).

Szintén új funkció – mely a rivális böngészők többségében már megtalálható – a jelszavak szinkronizálása. Az Opera 11.50-ben a könyvjelzők, a gyorshívó, a felhasználó által használt alapértelmezett kereső, a jegyzetek és az előzmények mellett már ezeket is lehet az Opera Linken keresztül szinkronizálni. A vállalat a program tesztverziói számára létrehozott egy fejlesztői csatornát Opera Next néven: a szintén automatikusan frissülő előzetes nem bántja a stabil kiadást, mellette önálló böngészőként használható.

A fentieken túl számos kisebb-nagyobb fejlesztés, hibajavítás került az új bétába. A friss Presto motor HTML5-repertoárja tovább bővült, javítottak az SVG-teljesítményen és az EcmaScript cache memóriahasználatán.

A béta (az Opera Next csatorna) letölthető az Opera weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények