Már ingyen is használható a Google Play Music

A Google korlátlan zeneszolgáltatása hazánkban továbbra is 1950 forintért érhető el, ezért cserébe kiváló minőségben és akár offline is elérhető több mint 30 millió zeneszám. Amerikában indult el tegnap az ingyenes változat, melyben reklámokkal szakítják meg az élményt.

A Google szolgáltatását teszteltük már korábban, persze a fizetős verziót próbáltuk ki akkor, így nem tudjuk, milyen gyakran és mennyire zavaróan tűnnek fel az ingyenes változatban a reklámok. A keresőóriás természetesen abban reménykedik, hogy ezek bosszantják majd annyira a felhasználókat, hogy előfizessenek a prémium szolgáltatásra, amihez reklámmentes, offline, illetve a háttérben is futó YouTube is jár. Abban mindkét változat megegyezik, hogy a Google szervereire feltölthető 50 ezer szám a saját kollekcióból is.

Azt gondolhatnánk, hogy az ingyenes verzió elindítása az Apple Musicra érkező válasz, de a vállalat nem csinál titkot abból, hogy a Spotify jelenti az igazi konkurenciát. Az európai bevezetésről nem ír a Google.

Azóta történt

Előzmények