Jay-Z újrapozícionálja zenei streamszolgáltatóját, a Tidalt

Hirdetés

Ma már 34 országban, köztük Magyarországon érhető el a Tidal, az egyik legújabb zenei Streamszolgáltató, ami két szempontból is érdekes. Az egyik az elérhető számok minősége (ebből három van): a normál minőség 96 kbps AAC+, a magas minőség ami 320 kbps AAC, illetve a HiFi, ami 1411 kbps Flac (16/44,1 khz).


[+]

A másik érdekesség, hogy ez nem egy független vállalat terméke (már), hanem a tulajdonosok zenészek. Jay-Z vásárolta meg 54 millió dollárért, és azóta egyre agresszívebben népszerűsíti a szolgáltatást. Jelenleg nagyjából 35 ezer felhasználóval rendelkezik, ami például a Spotify 15 millió (fizető!) ügyfeléhez képest nagyon kevés, de a kampány csak néhány hete indult. A kétféle fizetős modell közül az olcsóbb, prémium néven piacra kerülő változat Magyarországon 1499 forint, a veszteségmentes opciót kínáló HiFi pedig 2999 forint havonta.

Tegnap éjjel egy élő erődemonstrációt tartottak, azaz bemutatták a társtulajdonosokat. Jay-Z ugyanis azt gondolja, hogy a kiadók és a közvetítők ma már nem szükségszerűen részei a zenekiadásnak, ezért New Yorkban 18 zenész jelent meg a színpadon, akik aláírásukkal erősítették meg, hogy a Tidal csapatához tartoznak. Hogy ez vajon milyen arányú tulajdonjogot jelent, nem derült ki egyértelműen. A Daft Punk egyenesen "zene bosszúállóinak" (The avengers of music) nevezte a csapatot. Eleinte csak egy hetes, ma már 1 hónapos ingyenes próbára bocsátják a szolgáltatást, aki nem sajnálja az adatforgalmát, a tidal.com oldalon tud regisztrálni.

Azóta történt

Előzmények