Jól rajtolt az Apple Music: 6,5 millióan fizetnek érte havidíjat

Közel négy hónapja indult el az Apple zenei streamszolgáltatása, az Apple Music. Mivel a vállalat az első három hónapban ingyenes kipróbálási lehetőséget biztosít ügyfeleinek, most jött el az ideje, hogy egyre több embernél járjon le ez az időszak. Tim Cook elmondása alapján már most 6,5 millióan fizetnek a szolgáltatásért, miközben jelenleg 8,5 millió ügyfél élvezi a triál időszakot.

Hirdetés

Az augusztusi, induláskor bejelentett adatok és a friss számok alapján a szolgáltatást kipróbáló 11 millió érdeklődő több mint fele fizet az Apple Music használatáért. Ez első olvasatra nagyon jól hangzik, de érdemi következtetést csak pár hónap vonható le, mert jelenleg még sokan lehetnek azok, akik egyszerűen elfelejtették lemondani előfizetésüket. Amikor megérkezik a számla, akkor még történhetnek változások.


(forrás: Digitaltrends.com) [+]

A versenytársak közül legjobban a Spotify áll a maga 20 millió fizető ügyfelével (összesen 75 millió van nekik), míg a Deezer másfél millió prémium előfizetést értékesített júniusban, a teljes felhasználói bázisuk pedig 6,3 millióra csökkent a tavalyi 6,9 millióról. A Google egyelőre nem árulta el kérdésünkre, hányan fizetnek a szolgáltatásukért.

Azóta történt

Előzmények