Megint megválik alkalmazottai 20 százalékától a MakerBot

Idén már második alkalommal rúgnak ki egyszerre sok embert. Egy irodát megint be kell zárni.

Idén már másodszor kényszerül leépítésre a MakerBot, a vezérigazgató bejelentette, hogy a 400 alkalmazott húsz százalékát, azaz mintegy 80 embert bocsátanak el. Az idei első nagyobb költségcsökkentési akció során három boltot be is kellett zárni, most csak az egyik Industry Cityben található irodát csukják be, a szoftver és az értékesítési csapat pedig a Brooklynban található főhadiszállásra kerül, amit teljesen átstrukturálnak.

„Nagyon sok mindent értünk el csapatként, de alkalmazkodnunk kell a 3D nyomtatás piacán tapasztalható változásokhoz. Az elmúlt negyedévekben nem hoztuk azokat az ambiciózus számokat, amiket a vezetőség elvárt tőlünk, így jelentős változtatásokra kényszerültünk a MakerBot jövője érdekében″ – írta Jonathan Jaglom, a vezérigazgató.

Az olcsó 3D nyomtatóiról ismert MakerBot lendülete azután tört meg, hogy a Stratasys felvásárolta a céget. Eleinte hagyták, hogy továbbra is Bre Pettis vezesse vállalatát, nem szóltak bele a céges ügyekbe, ám rövid időn belül lemondott, helyére Jaglomot nevezték ki. Ekkor kezdték meg a szorosabb integrációt, ennek keretében már többször történtek elbocsátások és átszervezések. A legtöbb embert (100 főt) idén áprilisban rúgták ki.

 

Azóta történt

Előzmények