3D nyomtató- és oktatóközpont nyílt Budapesten

A hely, ahol tanulni és nyomtatni is lehet. Nyílt napok, szervezett tréningek, szemináriumok is lesznek.

Hétfőn délután a budapesti Szentkirályi utca 8. első emeletén megnyílt a FreeDee Printing Solutions kifejezetten 3D nyomtatásra szakosodott oktatási stúdiója, a 3D Akadémia. A nyomtatófarm magját az első hazai MakerBot Innovációs Központ adja, így 10 darab MakerBot Replicator, 1 darab MakerBot Replitacor Z18, illetve egy MakerBot mini áll rendelkezésre.

Hirdetés

A nyomtatók mellett bemutatótárgyak, 3D szkennerek is helyet kaptak. Kipróbálható lesz a 3DSystems Sense 3D szkennere és a MakerBot digitizer, illetve az Artec Spider és Artec Eva.

3D tárgyak és nyomtató
3D tárgyak és nyomtató [+]

A megnyitón a FreeDee ügyvezető igazgatója, Simó György bejelentette, hogy október elsejével a Gigamax3D és a FreeDee Printing Solutions együtt folytatja. Ennek első kézzel fogható eredménye a 3D Akadémia, aminek vezetője a Gigamaxtól érkező Szabó Péter lesz.

Az akadémia egyrészt az oktatási intézményeket célozza, teljes szemeszteres egyetemi képzéseket terveznek, de lesznek (első körben 3 órás, alapokat bemutató) nyílt kurzusok is, melyekre bárki jelentkezhet. Az egyes előadások 14 900 forintba kerülnek, az első időpontokra pedig már jelentkezhetnek is az érdeklődők.

Nyomtatófarm
Nyomtatófarm [+]

A teljes alapoktatás három alkalmat jelent, ezek: 3D nyomtatás, 3D modellezés, 3D szkennelés. A jövőben haladó és speciális, szakmai érdeklődőkre szabott oktatások is lehetnek, ha lesz rá igény. A vállalati partnerek számára kis létszámú, 1-3 napos képzéseket, illetve ötventől több száz darabig terjedő kisszériás gyártást is vállalnak.

Azóta történt

Előzmények