A Google következő nagy dobása: robotok

Az egyik legsikeresebb technológiai szakember, Andy Rubin, az Android projekt korábbi vezetője a jövőben robotokat fejleszt a Google számára – derül Rubin tegnapi interjújából, melyet a The New York Timesnak adott.

A pályáját egyébként robotikával kezdő mérnök közölte, hogy a robotfejlesztés egyike a Google különösen merész, de siker esetén áttörőnek számító projektjeinek („moonshot programs”: ilyen például a vezető nélküli autó, illetve a Google Glass fejlesztése is). Ezek a programok minimum középtávúak, a mostanira is legalább tíz évet szánnak.

A robotfejlesztés megtámogatására a Google többek között a szokásos módon is felkészült: hét fejlesztőcéget vásároltak fel. A munka során az ipart vették célba, vagyis az ipari felhasználásra koncentrálnak, és komplett, a szoftveres és hardveres elemeket is tartalmazó technológiát, technológiákat, rendszereket akarnak kifejleszteni, amelyeket a gyártásban, a csomagolásban, illetve a szállításban lehet felhasználni. E vázlatos ismertetésen kívül a szakember nem mondott el többet a még igen korai fázisban lévő fejlesztésről.

Az interjút kommentálva Larry Page, a Google vezérigazgatója lelkesen üdvözölte Rubin terveit egy bejegyzésében.

Azóta történt

Előzmények

  • Nem, nem akarunk Google Plust!

    Egyre szaporodik azok száma, akik mind elégedetlenebbek a Google integrációs törekvéseivel, főként a közösségi oldal erőszakos nyomulásával.

  • Így kezdődött a Google I/O 2013

    Megújuló Maps, Play Music All Access zeneszolgáltatás, Play Game Services, Android Studio, még intelligensebb Google Now, végül Larry Page az éjszakai Föld előtt. Végigkövettük a keynote-ot.

  • A jövő héten érkezik a Google médiaboltja Európába

    A hatalmas reményekkel elindított Google TV eddig még nem ért el áttörést – talán majd Európában.