Hangulatkeltés Google-módra

Néhány perces interjúkkal fokozza a hangulatot a Google az idei I/O konferencia regisztrálási időszakának hajrájában. Az első széria három videót tartalmaz, ezekben dizájnerek beszélnek a munkájukról, eredményeikről.

Isabelle Olson, aki a Google Glass megjelenésén dolgozik, a szemüveg korábbi prototípusait is felpróbálja alig három percben, és olyan átszellemülten mesél a súlycsökkentésről, hogy az embernek kétsége sincs, minden tőle tellhetőt megtesz, hogy a Glass minél kisebb és könnyebb legyen (Glass: Make it simple).

A Maps: Putting the user front and center videó remekül rávilágít, hogy apró változtatások mennyire sokat számítanak a végeredmény szempontjából, de nem lőnénk le inkább a poént, tessék megtekinteni a videót:

A Google Design minutes első csomagjának harmadik tagja pedig a Search: The beauty of speed címet kapta, ebben Jon Wiley, a Google Search fődizájnere felteszi helyettünk a kérdést: mégis hol a dizájn a keresésben? Aztán elmagyarázza, mi pedig nagyon várjuk a következő adag kisfilmet. és persze az I/O konferenciát, melyet élő streamen követhetnek azok is, akik nem nyernek jegyvásárlási jogot a holnap záródó regisztrációs napok utáni sorsoláson.

Azóta történt

Előzmények

  • Beindult a Google Glass gőzhenger

    A cég közösség szervezésével és vállalati támogatással szeretné segíteni új eszközük terjesztését, illetve az új lehetőségek megtalálását.

  • Egy héttel eltolták a Google I/O regisztrációt

    És két nappal meg is hosszabbították, így a jelentkezőknek feleannyi esélyük lesz jegyük megszerzerzésére, mint az eredeti tervek alapján lett volna.

  • Így kezdődött a Google I/O 2013

    Megújuló Maps, Play Music All Access zeneszolgáltatás, Play Game Services, Android Studio, még intelligensebb Google Now, végül Larry Page az éjszakai Föld előtt. Végigkövettük a keynote-ot.