Frissítették a Google Earth magyarországi műholdképeit is

Elég nehézkes arról információt szerezni, hogy a Google Earth képei mikor és hol frissülnek, a cég maga csak a nagy tendenciákat szokta előre jelezni, illetve havi hírlevelükben nyilatkoznak erről (ez utóbbi tartalmát az egyik speciális blog, a Google LatLong ismerteti egyébként rendszeresen).

Ugyanakkor naprakész információt szinte lehetetlen beszerezni, nyilván következik ez a munka méretéből és kiterjedtségéből is. Most a másik leglátogatottabb ezzel foglalkozó oldal, a Google Earth Blog is elindított egy olyan sorozatot, ahol a felhasználók segítségével ismertetik a legújabb fejleményeket.

Az első bejegyzésből kiderül, hogy Spanyolország, Portugália, Ausztrália, Kanada stb. ábrázolásának frissítése mellett – ahogy ezt már néhány hete be is jelentették – jelenleg éppen Kelet-Európa van soron, így a hazánk egész területét érintő képcsere is lezajlott, vagy épp most zajlik. Azért vagyok ilyen bizonytalan e kérdésben, mivel nem nézem meg minden nap, hogy vajon hol történt változás, s azt is csak néhány hete vettem észre, hogy a Dunántúlt bemutató műholdképeket újabb, és általában jelentősen jobb minőségűekre cserélték ki. Ha teljes mértékben befejeződik a csere, akkor valószínűleg egy darabig – igaz, a munka léptékeit figyelve ez egyre rövidebb időközöket jelent – ezek a képek maradnak Magyarországról a Google Earthben.

Google Earth

Azóta történt

Előzmények