Megjelentek az F-Secure 2009-es szoftverei

E hónapban az F-Secure is kiadta otthoni felhasználóknak szánt új védelmi szoftvereit. A Wellbeing 2009 névre keresztelt termékcsalád újdonsága, hogy hálózatba szervezi a felhasználók számítógépeit, hogy a jelenlegi lehetőségeken belül leggyorsabban tudjon reagálni az új károkozók megjelenésére. A finn IT-biztonsági cég DeepGuard 2.0-nak hívja az új szolgáltatást, amely a következőképpen működik: ha a hálózathoz csatlakozó – azaz az F-Secure új programjainak valamelyikét használó – egyik gép egy addig ismeretlen gyanús programmal találkozik, elküldi azt az automatizált biztonsági laborba, amely 60 másodperc alatt a network összes számítógépén kialakítja a védelmet, ha bebizonyosodik, hogy valóban rosszindulatú programról van szó.

„Ha a felhasználóink megpróbálnak elindítani egy gyanús programot, a fájl megbízhatóságát automatikusan, a másodperc tört része alatt ellenőrizzük egy lekérdezéssel a szervereinkről” – magyarázta a megoldás lényegét Pirkka Palomäki, az F-Secure műszaki vezérigazgatója. A cég szerint a védelmi hálózat jól kiegészíti a tradicionális, adatbázisalapú és proaktív technológiákat, melyekkel együtt erős védelmet nyújt.

A Wellbeing 2009-es termékcsalád az alábbi programokat tartalmazza: F-Secure Internet Security 2009 komplett internetbiztonsági csomag, F-Secure Anti-Virus 2009 vírusirtó, F-Secure Home Server Security 2009 és F-Secure Health Check, amely egy ingyenes online alkalmazás a telepített szoftverek frissességének ellenőrzésére.

Azóta történt

Előzmények