Erősödik a „T” márka Macedóniában

A Magyar Telekom macedóniai leányvállalata, a MakTel (Makedonski Telekomunikacii) április 16-án sajtótájékoztatón jelentette be Skopjében a vállalat márkaváltását és a T-Home márka bevezetését a macedón távközlési piacon. A MakTel a Deutsche Telekom Csoport első nemzetközi vállalata az anyavállalatot követően, amely a Németországban tavaly májusban bevezetett integrált márkastruktrúrát alkalmazza. A vállalat új neve 2008. május 1-jétől Makedonski Telekom AD lesz.

A T-Mobile márkát már korábban; 2006-ban bevezették Macedóniában, ez a hazánkban működő szolgáltatással megegyezően elsősorban mobilkommunikációs megoldásokat kínál az ügyfeleknek, míg az új szolgáltatás, a T-Home a Deutsche Telekom Csoport több tagjánál korábban bevezetett IPTV-platformot hozza el a macedón otthonokba. A macedóniai márkaváltás a tervek szerint 2008 májusában fejeződik be.

A MakTel, Macedónia piacvezető vezetékes és mobiltávközlési szolgáltatója 2001. január 15. óta áll a Magyar Telekom 51%-os többségi tulajdonában.

Azóta történt