Elbúcsúzott Budapesttől az ISSE konferencia

A ma délutáni plenáris előadással befejeződött a kedden kezdődött ISSE 2005 (Information Security Solutions Europe) konferencia és kiállítás. Az európai informatikai biztonsági kérdéseket központba állító rendezvény három napja során a résztvevők neves nemzetközi szakértők előadásait hallgatva három párhuzamos témacsoportban tekinthették át az it-biztonság és az adatvédelem összes aspektusát, a technológiai kérdésektől a kormányzati szempontokig.

A záróelőadás igazi csemegét hozott – Fabio Colasanti, az Európai Bizottság Információs Társadalom és Média Főigazgatójának altatója után Ross Anderson, a Cambridge-i Egyetem professzora tartott magával ragadó előadást. A méltán híres biztonságtechnológia szakértő az it-biztonság gazdasági összefüggéseiről szóló értekezésében több aktuális kérdést – köztük a digitális jogkezelő eljárásokat, az elektronikus aláírást és a biztonsági túlszabályozottság kérdését – vizsgált új megközelítésből.

A záróaktusként megszokott köszönetnyilvánítás során Andrea Pirotti, az Európai Hálózat- és Információ Biztonsági Ügynökség (ENISA) igazgatója külön kiemelte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közreműködését. A szervezők igen pozitívan szóltak a rendezvénynek otthont adó Budapesti Műszaki Egyetemről is, amely egészen újszerű helyszínt biztosított az immár hetedik alkalommal megrendezett konferenciának. Az ISSE most először székelt a legutóbb csatlakozott EU-országok valamelyikében, és a budapesti Duna-part számunkra természetes szépsége mellett a külföldi résztvevők izgalmasnak találták, hogy a megszokott steril konferenciadíszletek helyett egy élő egyetemi környezetben találkozhattak. A 2006-os ISSE konferenciának Róma lesz a házigazdája.

Azóta történt

Előzmények