Csökkent a Firefox népszerűsége Magyarországon

Az internetes vizsgálatokra specializálódott francia XiTi nemrég ismét közzétette a Firefox használatára vonatkozó adatait. A cég által auditált több mint 90 000 weboldalon begyűjtött statisztikák szerint a Mozilla Corporation által fejlesztett böngésző népszerűsége világszerte tovább nőtt, Európában egy év alatt 19,4 százalékról 24,1 százalékra. Kontinensünkön a program Szlovéniában a legnépszerűbb, ahol az internetezők 44,5 százaléka használja. Finnországban a használati arány 41,3, a harmadik helyezett Horvátországban pedig 36,5 százalék.


Forrás: XiTi

Magyarországon – ahogy 4 másik európai országban is – a Firefox népszerűsége csökkent tavaly november óta, 3,9 százalékponttal 27,2 százalékra. Hazánk ezzel a rókás böngészőt kedvelő nemzetek toplistáján a tizenkettedik. A legkevésbé Firefox-barát országok Dánia, Hollandia és Andorra, ezek mindegyikében 15 százalék alatt van a böngésző használati aránya.

A jelentés felhívja a figyelmet arra is, hogy a program a világon nem kontinensünkön, hanem Ausztráliában és Óceániában a legnépszerűbb, ott átlagosan a felhasználók 24,8 százaléka használja. Ázsia és Dél-Amerika fogékony a legkevésbé a nyílt forrású böngésző iránt, mindkét kontinensen 11,9 százalékos az elterjedtsége, igaz, néhány tized százalékponttal itt is – mint minden földrészen – javított a pozícióján a program november óta.

Azóta történt

Előzmények