Téged is átvert? Elfogták!

A police.hu számolt be arról a múlt héten, hogy egy sértetti bejelentés alapján indult eljárás Kalocsai Rendőrkapitányságon: a károsult szerint egy ismeretlen személyazonosságú férfi 2014. április 28-át megelőzően egy internetes oldalon egy számítógépet hirdetett eladásra. A vevő a megbeszélt vételárat és a postaköltséget a megadott számlaszámra elutalta, azonban a PC-t nem kapta meg, a hirdető pedig elérhetetlenné vált.

A nyomozás során kiderült, hogy a hirdetést N. Tamás adta fel, és a pénzt is ő vette fel. A rendőrök közölték, hogy a 30 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2014 áprilisában és májusában ugyanazon internetes hirdetési portálon játékkonzolt, táblagépet, objektívet és laptopot is kínált, azonban a jóhiszemű vevők hiába várták a megrendelt és kifizetett árut, a férfi pénzükért cserébe semmit sem küldött. Kiderült az is, hogy a hirdetett termékek többségével nem is rendelkezett, illetve hajléktalan személyek nevére kötött folyószámla-szerződéseket és bankkártyákat használt fel a bűncselekmények elkövetéséhez.

Már keresték máshol is

A férfi ellenőrzése során kiderült, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság, a Veszprémi Rendőrkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányág XI. kerületi Rendőrkapitánysága is körözést bocsátott ki ellene, szintén csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A keresett férfi hónapok óta bujkált, azonban a kalocsai rendőrök 2014. szeptember 24-én 8 óra 15 perckor az egyik ismerőse budapesti otthonában elfogták.

A nyomozók házkutatást tartottak a N. Tamás lakásában, ahol számítástechnikai eszközöket, mobiltelefonokat és azok tartozékait, különféle céges és mobilszolgáltatókkal kötött szerződéseket, valamint a hajléktalanok nevére szóló bankkártyákat foglaltak le.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, melynek során beismerte a bűncselekmények elkövetését. Az őrizetbe vett terhelt előzetes letartóztatását a bíróság 2014. szeptember 25-én elrendelte.

Azóta történt

Előzmények