Beta 2-es fokozatban a Microsoft

A WinHEC 2006-on, a cég éves hardvertechnikai konferenciáján mondott nyitóbeszédében a Microsoft elnöke Bill Gates bejelentette a Windows Vista, a Windows Office 2007 rendszer és a Windows „Longhorn” Server második béta-változatának hozzáférhetőségét. Ez az első eset, hogy a Microsoft egyszerre bocsátotta ki a cég mindhárom vezető termékének tesztverzióját. A rendezvényen Gates formálisan is átadta a három termék első Beta 2 példányait a Chevron Corporation képviselőjének, amely cég egyike azon számos ügyfélnek, akik a korai telepítési program keretében már mindhárom platformot desktopok és szerverek százain telepítik és tesztelik.

A Windows Vista Beta 2 és a Windows „Longhorn” Server Beta 2 továbbra is regisztrált fejlesztők számára készült, de a szoftvervállalat rövidesen a felhasználók egy szélesebb csoportját is bevonja a tesztelési folyamatba. A 2007-es Windows Office rendszer Beta 2 kiadása ingyenesen letölthető a cég honlapjáról.

A szoftvervállalat tervei szerint a mennyiségi licencet vásárló vállalati ügyfelek novemberben, a felhasználók többsége pedig 2007 januárjában juthat majd hozzá a Windows Vistához. Amint arról nemrég beszámoltunk, a Gartner piackutató szerint az operációs rendszer komplexitása miatt lehetetlen tartani ezt az ütemtervet. A Vista leghamarabb 2007 második negyedévében, 9–12 hónappal a második béta-változat kiadása után jelenhet csak meg – állítják.

Jim Allchin Windows-guru a Beta 2 megjelenése kapcsán a Reutersnek elmondta: bíznak abban, hogy tartani tudják az ütemtervet, még akkor is, ha a második béta kiadása után ilyen rövid idő alatt még sosem került piacra a végleges változat. Ez a tesztváltozat jobb minőségű, mint a korábbiak – nyilatkozta Allchin, aki az operációs rendszer megjelenése után visszavonul.

Azóta történt

Előzmények