Bajt okozhat a repülőkön használt fedélzeti Wi-Fi

Egyre több repülőtársaság igyekszik az utasok kedvére tenni fedélzeti Wi-Fi alkalmazásával. Az amerikai Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentésében arra hívja fel a figyelmet, hogy ezek potenciális sebezhetőséget jelentenek abban az esetben, ha azonos hálózatot használnak a légi irányítással történő kommunikációra és az utazók kiszolgálására. Az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma leszögezte, hogy elkötelezettek a lehetséges támadások megelőzésében és a biztonság fokozása tekintetében.

A kiberbiztonsági szakértők bevonásával végzett vizsgálat alapján a hivatal változtatásokat sürget, mivel a hozzáértők szerint hiába a fedélzeti tűzfalak, ha a szórakoztató rendszer és a repülésirányítás közös routert használ, egy malware vagy vírus telepítésével a hackerek rosszindulatú támadásai sikeresek lehetnek.


(forrás: manjr) [+]

A Szövetségi Légügyi Hivatal egyetértésben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal megállapításaival bejelentette, hogy megkezdik a szükséges lépéseket és a kormányzati biztonsági szakértőkkel változtatnak, amin kell. Még mielőtt eszkalálódna a helyzet, a probléma elébe kell mennünk fogalmazott a légügyi hivatal egyik munkatársa. Peter DeFazio, az USA kongresszusi tagja repülésügyi sztenderdek felállítását javasolta, megakadályozandó, hogy a terroristák átvehessék az uralmat a repülőgépek felett az utasoknak nyújtott Wi-Fi rendszereken keresztül. A Közlekedési Minisztérium ígéretet tett arra, hogy sürgősen megerősítik a védelmet az új és változó fenyegetésekkel szemben.

Azóta történt

Előzmények