Látványos animáción a légi utasszállítás

Korábban már beszámoltunk róla, hogy háború zajlik az interneten, amelyet akár szemünkkel is nyomon követhetünk. A különböző internetes protokollokat használó támadások látványos ábrázolásmódja sok olvasónk tetszését elnyerte.

A héten készült el a Flight Stream, amelyben azt figyelhetjük meg, hogyan utazunk a Földön. Az utasszállító repülők mozgását modellező WebGL applikáció forráskódja is elérhető a GitHubon.

A követés sajnos nem élő adatokra támaszkodik, előre betáplált menetrendet követ, azonban a 2004 óta Second Life programozással foglalkozó Callum Prentice a második verziót már úgy képzeli el, hogy az élő járatinformációkat használja majd fel. Az oldalán egyébként számos érdekes és/vagy látványos WebGL alkalmazást találunk. Személyes kedvencem az ISS photo viewer.

Azóta történt

Előzmények

  • Drága a benzin? Google Maps!

    Sokan szeretnek vezetni idegen utakon, de vannak helyek, ahova nem juthatunk el ésszerű keretek között. Egy szabadúszó programozó a fanatikusoknak segítene.

  • Hiányzó szoftver miatt nem tud lőni az amerikai csodagép

    Újra fellángolt a vita az F-35-ösök körül, amikor kiderült, hogy a szoftverfejlesztés lassúsága miatt a gépágyú csak 2019-ben lesz használható.

  • Új magyar szoftver építészeknek

    Innovatív építészeti modellezési szoftvert fejlesztett ki az Ybl-év keretében egy hazai informatikusokból, építészekből és animációs szakemberekből álló csoport.

  • Várakozási légtér

    Dicséretes, hogy az adatvédelemmel foglalkozó hatóság valószínűleg még időben megkezdte a felkészülést a robbanás előtt álló „drónhelyzet” kezelésére, ám ajánlásával kapcsolatban felmerülnek kérdések.