Már az Amazon is megadja magát: jönnek a reklámok

A Prime Video is csatlakozik a riválisokhoz, jövőre már az Amazon is bevezeti a reklámokat a streamingvilágba. A reklámmentes csomag természetesen drágább lesz.

Tovább lassul az előfizetői tábor növekedése a streamingpiacon, az óriások pedig többek között a reklámok bevezetésével és a drágább reklámmentes csomaggal igyekeztek ennek hatásait ellensúlyozni. Az Amazon is megadja magát ennek a trendnek, így a Prime Video csatlakozva a riválisokhoz, jövőre már szintén reklámokkal működik majd. A reklámmentes csomagja pedig drágább lesz.

A reklámokat elsőként az USA-ban, Nagy-Britanniában, Németországban és Kanadában vezetik be 2024 elején, majd később a franciák, olaszok, spanyolok, ausztrálok és mexikóiak is találkoznak a hirdetésekkel.

A Prime-előfizetős az USA-ban jelenleg havi 14,99 dollár (vagy évi 139), ez reklámmentes kivitelben 2,99 dollárral lesz drágább havonta. Más országok árazásait később osztják meg.

A Netflix és a Disney is hasonló intézkedést vezettek be korábban, bízva a reklámbevételek növekedésében, ami ellensúlyozná az új előfizetők beáramlásának lassulását.

A reklámos csomagok eddig nem elsöprő sikerek, a Netflix ezért az USA-ban és a briteknél is törölte az alap, reklámmentes csomagját, a Disney pedig megemelte a reklámmentes verziók árait.

Az Amazon az élő tartalmaknál egyébként eddig is reklámozott, és a reklámmentes csomagban is folytatják majd ezt, közölték. Hozzátették, hogy a normál tévészolgáltatókhoz és a többi streamingcéghez képest ők kevesebb reklámot jelenítenek majd meg.

Hivatalos számok nincsenek, de az Insider Intelligence szerint az Amazon Prime Amerikában a harmadik legnagyobb videostreaming-platform, 157,3 millió előfizetővel, a YouTube és a Netflix mögött.

Azóta történt

Előzmények