A munkahelyen is terjed a videó

Az egy hónappal ezelőtti Cisco Expón felmérést készített a Cisco Magyarország a videók számítógépes „fogyasztásáról”. A nem reprezentatív – 540 résztvevő kérdőíves megkérdezésén alapuló – vizsgálat eredménye szerint a válaszadók 73%-a hetente, 41%-a pedig naponta néz videót az interneten, és csupán 7%-ukat hagyja teljesen hidegen ez a lehetőség. Ami a tartalmi kategóriákat illeti, meglepő módon nem a szórakozás, hanem az információszerzés áll az első helyen (híreket 56% néz), ezt követik a filmek (35%) és a videoklipek (31%), míg 36% más tartalmakat is rendszeresen fogyaszt. A felhasználók egynegyede (24%) nemcsak nézi a videókat, hanem már fel is töltött ilyen tartalmat az internetre.

A videó munkahelyi elterjedését jelzi, hogy a válaszadók 69%-a használ valamilyen videoalkalmazást a munkahelyén, 18%-uk pedig rendelkezik webkamerával és ezt a kollégákkal folytatott videohívásokra is használja. Egynegyedük rendszeresen vesz részt videokonferenciákon, 13%-uk pedig rendszeresen kap videoüzeneteket a cég vezetőségétől. A megkérdezettek 11%-a szeretné, ha otthonában is elérhető lenne a Cisco személyes találkozók élményét adó Telepresence megoldása.

A válaszadók 38%-a tervezi, hogy gyakrabban használja a videohívásokat a barátokkal és a kollégákkal való kapcsolattartásra, 24% pedig webkamerák felszerelését tervezi otthonának felügyeletére. A megkérdezettek 12%-át érdekelné, ha bankja, biztosítótársasága, telekommunikációs vagy más szolgáltatója lehetőséget biztosítana az ügyfélszolgálat vagy szakértők videón keresztüli elérésére.

A felmérésben résztvevők által legtöbbet látogatott videómegosztó portálok a YouTube (60%), az IndaVideo (10%) és a Videa (7%).

Azóta történt

Előzmények