19-re lapot húz a Microsoft

Elindult a Microsoft fejlesztői konferenciája, a Build. Erős bejelentések történtek már az első napon, bár sok részletet még nem árultak el. Szóba került azonban a Continuum telefonokra készülő változata, ami az okostelefonokat asztali PC-vé változtatja (majdnem). Amikor a Windows 10-et futtató mobilokat nagy képernyőre kötjük, az alkalmazások asztali módba váltanak. Korábban már láttuk a technikai előzetesben, ahogy a Continuum táblagépeken és érintőkijelzős laptopokon működik, egy gombnyomással válthatunk a táblagépes és a teljes értékű nézet között. Az univerzális alkalmazások egyre közelebb kerülnek.

A redmondi vállalat olyan fejlesztői eszközökkel készül, amelyekkel PC-n, táblagépen, okostelefonon és Xboxon is használható programokat gyárthatnak. Az alkalmazások maguktól alkalmazkodnak majd a kijelző méretéhez és az erőforráshoz az ígéretek szerint. Joe Belfiore az Excel és a Photos alkalmazásokon mutatta be a megoldást egy monitorra kötött mobillal. Belfiore hozzátette, hogy a jelenleg piacon lévő Windows Phone család nem lesz képes erre a funkcióra, de hamarosan bejelentik a következő modelleket, amelyek már igen.

A másik fontos bejelentés tegnap telefonos témában az volt, hogy az eredetileg Androidra és iOS-re készült alkalmazások a Microsoft fejlesztőeszközeivel újraforgatva minimális módosításokkal, vagy akár módosítások nélkül változhatnak Windows 10 univerzális alkalmazássá (az iOS appok esetében), vagy Windows Phone alkalmazássá (az Androidra írt programok esetén). A fejlesztőknek minimális munkát jelent majd a fordítás, ettől a vállalat azt várja, hogy sokan kedvet kapnak majd a redmondi platformra történő portolásra.

Azóta történt

Előzmények