A Microsoft megmondja, hány éves vagy – vagy nem

A Microsoft a Build fejlesztői konferencián mutatott be egy, a kísérleti fázison már túlesett, szórakoztatónak szánt szolgáltatást, melynek az a célja, hogy megmutassa az Azure platformra épülő algoritmus képességeit.

Microsoft: How old? - Microsoft
[+]

A How-Old.net weboldal mögött egy olyan arcfelismerő szoftver fut, mely elvileg arra is képes, hogy viszonylag pontosan megbecsülje a képen látható személy életkorát, illetve megadja a nemét.

Microsoft: How old? - Madonna
[+]

Az még nem túl nagy gond, hogy az elmúlt napokban tömegesen terjednek azok a képek, amelyek súlyosan téves becsléseket mutatnak be – a feladat nehézséget nézve ez egyáltalán nem meglepő, másrészt világos, hogy azért tették nyilvánossá az eszközt, hogy a begyűjtött tapasztalatok alapján fejlesszék tovább, javítsák a hibáit, finomítsák a működését.

Microsoft: How old? - Brad Pitt
[+]

Az viszont már nagyobb probléma, hogy milyen felhasználási feltételek alapján lehet kipróbálni a szolgáltatást. A fastcompany.com-nál nem voltak restek, és elolvasták a szerződés apró betűs részét is, ahol (az Azure felhasználási feltételeiben) szerepel, hogy a vállalat és partnerei nem kapják meg ugyan a tulajdonjogot a feltöltött tartalmak fölött, ám a felhasználó a feltöltéssel hozzájárul ahhoz, hogy ezek a cégek a képeket pl. korlátozás nélkül lemásolják, terjesszék, nyilvánosságra hozzák, szerkesszék, beleértve a feltöltő nevének nyilvánossá tételét, és ezeket a jogokat át is ruházhatják másokra.

Frissítve: A fastcompany.com hírének egyik kommentelője szerint a lap rossz helyen kötözködik, egyrészt mert rossz felhasználói szerződést vettek elő (az Azure-é itt nem érvényes), másrészt félre is értelmezik a szöveget. Az oldalon egyébként a feltöltési lehetőségnél jelzik, hogy nem őrzik meg a képeket.

Microsoft: How old? - Lúdas Matyi

 

Előzmények

  • 19-re lapot húz a Microsoft

    Android és iOS alkalmazások jöhetnek egyszerűen Windows mobilokra, miközben nagy képernyőre kötve számítógéppé is válnak.