A Windows 8.x hetesítése

Stardock szoftverek II.

A következőkben válaszúthoz érkezünk. Háromféle Windows 8.x felhasználó létezik, az első, akinek az első dolga az, hogy lecserélje a kezdőképernyőt hagyományos Start menüre, a második, aki a kezdőképernyőt akarja jobbá tenni, és a harmadik, aki nem nyúl egyáltalán hozzá. Számunkra csak most az első két típus a fontos.

Stardock Start8

A Start8 a legprofibb hagyományos Start menü megoldás Windows 8.x-re. Tökéletesen kompatibilis a 8.1-gyel is, használata során gördülékenyen lehetett vele dolgozni, és tényleg olyan érzésem volt, mintha Windows 7 előtt lennék. Egy meglehetősen gyors Windows 7 előtt.

A Start8 tud magyarul is
A Start8 tud magyarul is

Ha mégis meggondolnánk magunkat, egyszerűen válthatunk a kétféle Start menü között. Windows 8.1-től újra megjelent a Start gomb, ezt például meghagyhatjuk a Microsoft-félének is, de cserélhetjük a Start8-asra is, vagy egy teljesen szabadon választott egyébre is.

A biztonság kedvéért felülre elhelyezett egy rögzített menüt, amivel a kezdőképernyőt csalogathatjuk elő
A biztonság kedvéért felülre elhelyezett egy rögzített menüt, amivel a kezdőképernyőt csalogathatjuk elő

Akik ilyen-olyan okokból nem váltottak 8.0-ról, ők most kapnak egy Start gombot. Külön megszabhatjuk, hogy mi történjen hagyományos és Modern környezetben.

Asztal
Asztal

A „forró sarkok” a Start8-ban is kikapcsolhatóak, de ezt már a 8.1 is tudja. A Start8 teljes mértékben visszaadja azokat a funkciókat (például legutóbbi elemek) és menüelemeket, amiket a Microsoft kivett. Évtizedes dolgok ezek, de sokakba belerögződött, és reflexszerűen mozdítanák a kurzort oda, ahol ezeknek lennie kellene.

Ugye, mennyire hasonlít a Windows 7-re?
Ugye, mennyire hasonlít a Windows 7-re?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • A Start gomb után a Start menü is visszakerülhet a Windows 8-ba

    Belsős információk szerint az operációs rendszer következő nagy frissítése számos változást hoz majd, az átláthatóbb termékstruktúra mellett funkcionális módosítások is lesznek.

  • Áprilisban mutatkozik be a Windows 9

    A fejlesztés még korai fázisban van, a tervek szerint jövő tavasszal kerülhet a boltokba a következő operációs rendszer.

  • Chrome OS Lightot varázsol a Windows 8-ból a Chrome

    A böngésző nemrég kiadott frissítése érdekes újítást hozott, a Modern verziót indítva ugyanis a Chrome OS-hez nagyon hasonló, teljes képernyős felületre vált.

Előzmények

  • 110 000 dollár "vérdíjat" kapott a Microsofttól egy biztonsági szakértő

    A júniusban elindított ösztönző program első, százezer dolláros díjazottja egy új támadási felületet és kapcsolódó támadási technikákat tárt fel a Microsoftnak.

  • Ballmer: Egy Windows a cél

    A Gartner ITXpo rendezvényén felszólaló (még) Microsoft elnök-vezérigazgató szerint a jövő egyértelműen egy olyan Windowsé, ami minden platformot lefed.