Új hozzászólás Aktív témák
-
Bep
senior tag
-
Bep
senior tag
-
Bep
senior tag
válasz Beniii06 #42200 üzenetére
Megnyitottam a linket. Kiderült Origo. Be is zártam.
Amúgy a labdarúgást hithez kell kötni erősen. Mert attól függetlenül, hogy valaki szurkol és szorít a magyar csapatért labdarúgásban, de! esetleg kritikát fogalmaz meg, vagy a más a véleménye a labdarúgásban történtekről, annál elfogadott és nyugodtan lehet hazaárulónak, testnevelésből felmentettnek, stb. egyéb közösségi médiában elhangzott kijelentésekkel illetni.
-
Bep
senior tag
Ahogy csak nőtt és nőtt -
Bep
senior tag
válasz Beniii06 #42559 üzenetére
Szerintem a nézők egy csoportja csak ivós játékot játszott, hogy minden eladott labda után beküldtek egy poharat a pályára.
Picit olyan érzésem volt, mint mikor anno PES-ben véletlenül easy-ben kezdtem el a meccset, de nem akartam 10-t vágni, mert az nem túl valósághű. -
Bep
senior tag
Készüljetek, mert a vége húzos lesz
-
Bep
senior tag
Nálunk asszony vette használtan facebook kacatosról. Aztán adta is tovább később ugyan annyiért.
Jó móka is, még az elején mikor többet tud mozogni és lehet keresni merre mozog, mintha tengeralattjáróban szonárral kutatnék
Meg elég profi is, pedig nekünk valami alap tipus volt, nagyon jól hallható minden.
Kenőcs pl. kézkrém, testápoló is jó hozzá, a jó vezetés miatt. -
Bep
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Bep
senior tag
Még mindig itt tartunk, hogy 4K?? Én azt hittem idén már tolhatom 8K-ban az új gémeket.
-
Bep
senior tag
Maszkolás feláras
-
Bep
senior tag
válasz frankdelgado #43364 üzenetére
Na jól van, végtére akkor legalább volt értelme eladni.
[ Szerkesztve ]
-
Bep
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #43404 üzenetére
Ez olyan, mint mikor tőlem kérdezték (tejüzemben voltam üzemvezető frissárunál), hogy milyen tartósítószert raknak az UHT-ba, hogy majd 1 évig van a szav.i.-je....
-
Bep
senior tag
válasz philoxenia #43421 üzenetére
Elárulok egy hatalmas titkot.... Ezt mindenkinek meg kell tudnia az ásványvízzel kapcsolatban! A mentes víz pedig CO2 helyett nitrogénnel van van töltve telibe ugyan úgy szaturátoron keresztül! Igen ám.
Ugyan is, nem lehetne szállítani, mert saját terhétől összecsuklik a palack. Volt olyan, hogy a vízben maradt a nitrogén csepp formályában és puha maradt a palack, ha tenyérrel megpaskolod egyből kikeményedik. És igen ezért szisszen a csendes isAz, hogy ásványvíz, pedig az oldott ásványi anyag tartalmától függ (mg/l).
De erre van a Magyar Élelmiszerkönyv és az ezerfajta jogszabályi jelölés kötelezettség. Ásvány/szíkvizt nem vágom. Tejtermékeknél még valamelyest képbe vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Bep
senior tag
Ezek az "italok" és a fölök nem mások, mint teljes tej (ami kijön a tehénből) fölözve 0,1% zsírra, de minden más benne marad (fehérje, stb.) csak egy fölöző berendezés centrifuga elv alapján leveszi a zsírt, amit utána úgy hívunk, hogy tejszín és a fölözött tejhez növényi (általában pálma) zsírt adnak a megfelelő százalékban.
A fölözött rész a tejszínből (ami üzemekben ca. 40%) pedig készül pl. a tejföl teljes vagy fölözött tej hozzáadásával a beállított zsírtartalomra.
És igen az 1,5% 2,8%, stb. tejek is így készülnek.Túró, stb. meg azért nem lehet belőle készíteni, mert HŐKEZELVE van, hogy ne romoljon meg. Az UHT van a legmagasabban ez 1 évig is jó és nem kell hűteni, ESL 125°C, ezek vannak a hűtőpultban és 25-30 nap szavidp van rajtuk, pár éve kormányrendelet miatt a boltokban ESL helyett "friss" tej volt ami max 99°C-os hőkezelést kaphatott. Ezeknek a hűtésére nagyon oda kell figyelni, hogy a hűtási lánc ne szakadjon meg, ezeknek 12-16 nap szav.i. volt anno. A hőkezelis hőntartási idő az mindháromnál más (ESL pl. 1-2sec, míg a frissnél volt 2,5 perc is.)
A friss tehéntejnek meg 3 nap után vége.A savanyított termékek meg nem mások mint tej + kultúra (mely élő, csak a hűtás miatt nem dolgozik már). Tehát veszel 3,5% ESL tejet és 1 pohár natúr joghurtot. Tejet felmelegíted 30°C-ra beleöntöd a joghurtot, érleled ezen a 25-30°C fokon és pár óra múlva elszaporodik benne a kultúra és az egész natúr gjurt lesz. Lehűtöd megáll a savanyodás és ennyi.
Az a baj, hogy sokan nem tudják, mint fentebb #43442 Az UHT csak a hőkezelés hőmérsékletétől és a hőntartás idejétől és a csomagolás minősége miatt (nem kap napfényt sem) tudja az 1 évet. Pont ezért a hőkezelés miatt van más-más izük ezeknek a tejeknek.
[ Szerkesztve ]
-
Bep
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #43454 üzenetére
Örülök! Pedig simán megsavanyodik. A benne maradt (amit az UHT hőkezelés megöl) illetve a levegőből belekerülő savanyítóbacik nyernek. Csak lassabban, mint a friss tej. Amúgy egy idő után az is elkezd összeállni, csak addig túlsavanyodik (PH-ja).
Anno szerencsétlenkedtem itthon mindennel. Mivel a sajt és a túró testvérek, házi tejből és üzemi túró segítségével csináltam itthon sajtot, mivel kultúra más, de az oltó benne van ami kicsapatja a fehérjét. Csak itthon zsír fehérje arányt nehezen lehet beállítani. Sokat kellett volna kisérletezni. Annyira nem volt vészes a savója is jó lett. Kis gyümölcsel bekeverve jó is lett volna "Reggeli italként"
[ Szerkesztve ]
-
Bep
senior tag
Nem tudom volt-e már, de ha valaki használ Waze-t, akkor elivleg van Halo content hozzá. Én nem használom a Waze-t, de valakinek érdekes lehet
[link][ Szerkesztve ]
-
Bep
senior tag
válasz philoxenia #43617 üzenetére
Nem messze tőlünk egy faluban 10-12 éve még volt 91K
-
Bep
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #43675 üzenetére
Karácsonyig a Win95-re gyűjtök.
-
Bep
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- itt sincs warez!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen