Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz Rick4 #78780 üzenetére

    (#78781) Rick4: ez most komoly? Mondd hogy viccből csinálod és nem vagy ennyire (hosszúsíp)
    SAJÁT oldalára azt ír ki amit akar. Jó hogy nem ismeri el. Mikor ismertek el ezek bármit is? Csernobilt se ismerte el a SZU sok napig*. Ez a lényege az egésznek, aki megvezethető, aki nem akar tájékozódni, aki az egyetemes igazságnak hisz (kormánymédia) az ki legyen elégítve.
    Helyszíni riport videóval be lett linkelve, és mutatsz egy sajtpapírt amit a felelős cég írt? Vicc, komolyan vicc.

    *nem, ez nem Fidesz=kommunisták akar lenni, hanem hogy ennél sokkal nagyobb balesetre/szennyezésre is rámondják a totalitárius rendszerek, hogy nem történt meg, most volt nemrég a Majak-i baleset oroszoknál, azt se vallották be, külföldön detektálták.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    eredeti hsz:

    Ha mindenki felállna és abbahagyná, akinek írásod alapján javasolod, kb. 1 nap alatt összeomlana az ország.
    Sokan vannak, akik csak nyavalyognak, még többen, akik nem engedhetik meg az ellenkezést, mert eltartanak valakit, súlyosabb következménytől tartanak. Nem tartod tiszteletben ezt sem.
    Te szabad vagy, nem ápolsz senkit, nem függnek tőled emberek és életek, ráadásul adottságod is meg van a mobilitáshoz és a vállalkozáshoz. Ahol ez nincs, ott vissza is élnek vele.

    A hatósági áras dolgot még mindig nem érted. Ez nem videokártya, ez közmű. 1 beszerzési forrása van és mindenki fizeti (legalábbis igénybe veszi). Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen áron és mit művelnek vele. A hatósági ár miatt meg marhaság tapsolni az ár miatt, mert úgy manipulálják ahogy akarják, ahogy a politika vagy a zsebük megkívánja. Én azon kívül nem foglalkozom a háztartási energiaárral, hogy ki kell fizetni, mert ahogy mondod, változtatni nem lehet rajta. Viszont akkor se fogok ujjongani, ha leviszik 1Ft-ra a benzinárt mint Venezuelában, mert az energiaár hazánkban politikai eszköz, ráadásul a kormánypropaganda sarkalatos ékköve. Ebbe most elég szerencsétlenül beletenyereltél, akkor is ha magad vezetted az elmúlt évek energetikai kiadásait.

    Ha jól értem, most büszke vagy arra, hogy nem követed nyomon az ország történéseit mert pénzt keresel közben. Én erre nem lennék büszke, a tudatlanság nem erény.

    A zsebkendős példát ismerem, átvettem eredeti formájában. De napi szinten látom is a megvalósítását olyan embereknél, akiknek nincs lehetőségük kitörni, és minden Ft számít. Szar ügy, én nem akarok ide jutni az életemben...

    Az is különös, hogy hiába lett neked összeszedve egy csomó forrás és érv, teljesen figyelmen kívül hagytad a válaszaidban. De a francia/mocskos külföldi kiviszi az országból című mantra az nagyon kellett. Azzal indukáltad ezt a threadet.

    "Én sem látok mindent, de a véleményemet nyilván az engem érintő dolgok határozzák meg. Bárkivel beszélek, pont ugyanezt látja ő is..."

    Tehát te és a barátaid éljetek jól, a többi meg bssza meg. Ha jól értem. Ez is egy hozzáállás. Ez volt a másik, ami kicsapta a biztosítékot. Nyilván nem olyan áramszolgáltatóst láttál távcsővel az autóból, aki benne volt az elbocsátási hullámban. Ez a lényege a rendszernek, kívülről látszólag minden rendben, belül meg rohad az egész és az elhivatott dolgozók tartják össze.

    Párhuzamos valóságozás az egy cikkből lett lopva részemről, amit most nem találok, de jól írja le a helyzetet.
    Te dolgozol, jól élsz, békében, békén hagynak, nincs bajod, ezért xarsz bele az egészbe, és egyáltalán nem érdekel mi van másokkal.
    Egy lecsúszott középosztálybeli szintén nem tudja milyen Borsodban egy zsákfalu. Én se tudok azzal a fejjel gondolkozni, de még egy megnyúzott érettségivel rendelkező alkalmazott fejével sem. Viszont azoktól legalább eljut az infó.

    Lényegében az, hogy ki milyen anyagi és demográfiai helyzettel rendelkezik, az masszívan meghatározza milyen országot lát maga körül. Akár minden szegletében eltérő módon is le tudják festeni azt.
    Ezért fontos a mindenhonnan ömlő kormánypropaganda. Mert amit nem ismersz, amivel nem vagy érintkezésben, viszont sokan mondanak róla valamit sokszor, azt elhiszed. Például a nagyon friss eü bér(nem)emelés. Vagy a csodálatosh Pedagógus Életpálya Modell...

    Az is érthető, hogy valaki ezekkel miért nem akar foglalkozni, főleg ha megteheti, mert nem pofátlankodik bele az életébe napi szinten: mert nincs értelme. Mert nem tudsz ellene mit tenni és ez volt a cél.
    Mondhatnám hogy a demokratikus választás lenne az egyetlen lehetőség tenni valamit, de sajnos az sem. Tekintve hogy épkézláb ellenzék nincsen, elég nekik a maradék. Vagy ha lehet hinni Botkának, akkor más baj is van...
    A magyar meg nem az a nemzet, amelyik kimenne balhézni (kivéve, ha a Fidesz szervezi, valamint netadó).
    Románoknál lengyeleknél rég az utcán voltak már egy-egy merészebb húzás után.

    Aztán én asszem itt befejeztem, mert számomra több időt nem ér meg, ahogy elnézem nem egyszeri tájékozatlanság volt részedről, hanem ilyen a világnézeted, tehát nem feccölök bele energiát, hogy más szögből is megvizsgáld a dolgokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés