Új hozzászólás Aktív témák

  • g0n21

    senior tag

    válasz Robi1985 #138982 üzenetére

    Amennyiben a tokformát szabadalom, vagy egyéb jog védi, akkor mindegy, hogy van-e felirat, vagy nincs. Amennyiben a tokon, stb-n nincs ilyen (óráknál nem divat) akkor maga a márkajelzés feltüntetése, amennyiben az ora nem eredeti, mar azt jelenti hamis.

    A steinhart homage, mert egy nem levédett (vagy mar lejárt) tokformát használ saját néven. Parnis, tisell, squale (Swiss made), stb, szintén.
    A kínai Rolex, stb fake.
    Más téma, hogy kevéssé értékelendő egy alpha vagy parnis, mint egy Stein, Laco, vagy egyéb, mivel utóbbiak vagy Swiss made, vagy régi gyártó, vagy valamit legalabb módosított, mielőtt kiadta a homage-t, vagy ETA van benne, vagy csak mert drágább, stb, ez mar a közösségen múlik.
    Tehat az, ami márkajelzésében megtéveszti a vásárlót, mert a márkajelzés, ami védett, megegyezik az eredeti termékével, abban az esetben hamis.

    Kronometer.hu // PestiOras.hu // nick: Gonzi // Bulgari Velocissimo 1,8m // Omega X-33 SkyWalker 1,5m // Zenith El Primero Chronomaster Open XXT 1,6m // Breitling Chronomat B01 42mm Rouleaux szíjjal 2,2m

Új hozzászólás Aktív témák