Új hozzászólás Aktív témák

  • dudikpal

    aktív tag

    Első mongodb sématervezésemmel el is akadtam szépen, ahogy illik, ebben kérném a segítségeteket.

    Van a két képen szereplő entitásom, valamint egy Garage, amiben PlayerCard-ok vannak. Login után be kell töltenem a garaget. Na most hogy lenne ez gyorsabb?

    - Garage <= List<String>(PlayerCardok ID-je)
    - PlayerCard <= (String)Card ID-je

    vagy

    - Garage <= List<PlayerCard>
    - PlayerCard <= Card

    Első esetben ugye PlayerCardCount * 2 lekérdezéssel tudom kiolvasni a garaget.
    Másodikban meg garageId alapján ott van izibe.
    De ha azt mondom, hogy egy Cardból 1 playernek lehet több példánya is, amik természetesen PlayerCard szintjén egyediek, de ezt még meg kell szorozni a playerek számával is. Nem tudom ez mennyire elnézett/nem javasolt mongoban. Nekem annyira nem tetszik.

    Egybe tenni azért nem tudom a cardokat, mert a Card-on vannak az alap/kezdőértékek, a PlayerCardban meg a playerenként és PlayerCard-onként eltérő módosító értékek. A fronton az ezekből kalkulált érték fog megjelenni.
    Pl: topSpeed * tuningEngine * ENGINE_MULTIPLIER

    Meg ez utóbbi esetben, ahol nested entitásként tárolok mindent, ha esetleg változik vmelyik Card vmelyik értéke, akkor mit csinálok? Végigmegyek mindenkinek minden playerCardján, h ha olyan card van benne, akkor updatelje?
    Az első esetben ilyenkor beupdatelem a cards táblában levő Cardot, és annyi, onnantól már az új értékkel kerül majd mindenkihez a következő lekérdezéskor.

    Így leírva sztem maradnék az első verziónál. Szerintetek?
    Még talán annyi, h Card lesz kezdésnek vagy 1-2000, player meg 2 biztosan, én a fiammal, de ki tudja mi lesz? Lehet leszünk vagy ezeren :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák