-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz lindermen #1528 üzenetére
A márciusban rendelt MC nálam is hasonlóan működik, akkor is ha minden funkciója engedélyezve van. Én a mágnescsíkra gyanakszom, ugyanis azzal nem tudok fizetni, néhány ATM meg szerintem azt kezdi nézni és ha az nem sikerül, akkor nem megy tovább a chip-es ellenőrzésre. Találkoztam már olyan OTP-s ATM-mel, amivel viszont működött. Egy próbát még megérne reset-eltetni a kártyát az ügyfélszolgálattal, hátha megjavul, de mindig PayPass-szel fizetek, így nem tettem meg.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz MrPeekaboo #1538 üzenetére
Megtörtént a support-os társalgás, de a kifogott hölgyet nem tudtam rávenni a reset-re. Azt mondta, hogy mágnescsíkos probléma esetén nem csinálnak ilyet... Na majd hétközben próbálkozom újra, hátha kifogok valakit, aki megteszi.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ha meghaladod a feltöltési limit-et vagy nagyobb összegekkel (pl. >100k HUF) töltesz fel többször egymás után, akkor életbe lép egy automatizmus, ami zárolhatja a számlád, amíg eleget nem teszel a pénzmosás elleni intézkedéseknek. Ilyen esetben kérhetnek fényképet, igazolást havi fizetésről stb. amivel igazolod, hogy honnan származik a feltöltött összeg. Ezek benyújtása után megemelik a limit-et.
-
MrPeekaboo
senior tag
-
MrPeekaboo
senior tag
Az ellenőrzésen mindenkinek át kell esni, mert enélkül nem lehet igénybevenni a szolgáltatást, ugyanis a Revolut is csatlakozott a pénzmosás elleni intézkedésekhez. Én kb. 2 éve regisztráltam, akkor talán elég volt egy lefényképezett személyi meg egy feltöltött fénykép. Azóta lehet több mindent kérnek már. Ha valakinek ez nem fekszik, akkor meg lehet szüntetni az account-ot és a rajta lévő pénzt a számládra utalják szerintem.
-
MrPeekaboo
senior tag
Azt hiszem két kártyát lehet rendelni, viszont mind a kettőn a te neved lesz rajta. Másrészt fő kártyaként külföldön érdemes vinni a rendes kártyádat is, nehogy meglepetés érjen, ugyanis ez egy prepaid kártya, amit néhány helyen nem fogadnak el. Volt már pár központi hiba is, ami miatt órákig nem lehetett vásárolni vele.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz Oliverda #1903 üzenetére
A cikk arról is ír, hogy a rejtett DCC-t is megregulázzák kicsit, így talán idővel szabályozhatóvá válik, hogy mindig abban a pénznemben terheljék a kártyát, ami az adott országban érvényes fizetőeszköz.
hedgehog: így évvége felé egyre több olyan hír jelenik meg, hogy helyi IBAN számokat adnak már egyes országokban, pl. Svájc, Lengyelország. Úgy látszik most ez van soron, így hátha mi is kapunk.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz takcslajos1 #2042 üzenetére
Te beta tesztelő vagy? Ha igen, akkor neked engedélyezve van a bankkártyás HUF feltöltés?
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Gondolom nagy a pénzmozgás a fiókodon vagy elértél egy bizonyos költési határt és most kíváncsiak, hogy ezt miből finanszíroztad. Ez a vizsgálat a pénzmosás elleni intézkedések miatt van. El kell küldeni a kért dokumentumot különben zárolják a fiókot vagy már meg is tették.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ilyen fiók zárolásokról korábban is lehetett olvasni a hivatalos fórumon. Mondjuk ott amiatt történtek ezek, mert hirtelen több ezer dollárt raktak a számlára. Sajnos több hónapos elhúzódó ügyekről is olvastam, de végül mindenki visszakapta a pénzét. Az automata rendszer egyébként a szokásostól eltérő nagyobb pénzmozgásokra is riaszthat és zárolhatja a fiókot kérdés nélkül.
-
MrPeekaboo
senior tag
Állítólag a Visa helyett pár nappal ezelőtt megjelent új virtuális MasterCard-ot egyeseknek sikerült már GPay alá berakni és fizetni is vele! Apple Pay-jel nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Állítólag mostmár tényleg "hamarosan" jön a HUF-os és HRK-s bankkártyás feltöltés, már csak az utolsó simításokat végzi a rá állított csapat. "HUF & HRK will be added soon. The team is working on the final touches. We’re talking about base currency. Topping up with bank cards."
-
MrPeekaboo
senior tag
Új nyitható fiókok jelentek meg: BGN, HRK, RUB, SAR, MXN. Március 17-én pár órás leállás lesz a bankkártyás fizetést illetően. Lehet ekkor röffentik be a HUF bankkártyás top-up-ot is?
-
MrPeekaboo
senior tag
Nekem tegnap délután küldtek email-t (Upload a new ID a végén, illetve app-ban is megjelent), hogy nem jó a vezetői engedély, amivel anno regisztráltam. Ezúttal a személyimet küldtem el nekik, amit ugyan az üzenettel ellentétben nem 10 perc alatt, hanem vagy 5 óra múlva ellenőriztek. Erről push üzenetet kaptam. Szerintem ha nem teszed meg, akkor előbb-utóbb zárolják a fiókod, mivel nem tudják migrálni az új rendszerbe, utána meg fel is függesztik és visszakapod a pénzt róla.
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz Challanger #3098 üzenetére
Nem lesz nálad EUR-ra váltás, mivel eleve Revolut-ban a GBP fiókodat fogod GBP-vel top up-olni a Curve kártyádat használva. A Curve-ben pedig HUF-ra állítod a magyar bankkártya terhelését, így a Curve fogja a HUF-GBP konverziót végezni. A HUF top up-nál azért van pl. EUR (vagy bármi más elérhető deviza) konverzió először, mert mint azt említették korábban, nincs közvetlen HUF bankkártyás top up-ra lehetőség a Revolut-ban.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz szabo.csabi #3240 üzenetére
DCC akkor lett volna, hogyha GBP-ben terhelte volna be az EUR-ban mutatott árat.
-
-
MrPeekaboo
senior tag
A binlist-en ellenőrzött, GB kibocsájtású virtuális Visa kártyámat ma hozzá tudtam adni GPay-hez.
-
MrPeekaboo
senior tag
Egyébként ma jött új iOS app, ami már azzal büszkélkedik, hogy az Apple Pay működik, viszont sehol nem láttam az app-ban erre utaló jelet vagy hogy a meglévő kártyáim hozzá lennének adva a Wallet-hez.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz hedgehog #4530 üzenetére
Nem válasz akart lenni...
Apple Pay fronton az a hír, hogy az Apple weboldalán több EEA országnál megjelent a Revolut, mint AP partner, viszont nálunk és Luxemburgnál nem! Ebből arra lehet következtetni, hogy mindkét esetben valamennyi időre kizárólagos jogot kapott azaz 1-1 bank. 06.22-én kiderül, hogy csak 1 hónapról volt-e szó vagy többről.
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz LaySoft #4699 üzenetére
Nálam van ilyen probléma és én a mágnescsíkra gyanakszom. Ugyanis csak a chip és a PayPass működik a kártyán, lehúzni nem lehet vasárláskor. Így vannak olyan OTP ATM-ek, amik a mágnescsíkot ellenőrzik, ezek kiköpik a kártyát, viszont találkoztam már olyannal, ami meg nem. Ez utóbbi valószínűleg chip-pet ellenőrzött.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz milenda #6802 üzenetére
Szerintem az történt, hogy olyan üzenetet kaptál véletlenül, ami egy hamarosan bevezetésre kerülő funkcióval van kapcsolatban. Nemsokára jön a 3DS, azaz online fizetés során ha mind a két oldal támogatja a funkciót, akkor az app-ban engedélyezni kell a tranzakciót. Erre kb. 5 perc áll rendelkezésre. Ez a funkció jelenleg csak béta tesztelők számára elérhető.
-
MrPeekaboo
senior tag
Akiknek online fizetés során előjött app-ban a nyugtázás azok mind béta tesztelők vagy vannak közte sima felhasználók is? Ugyanis bejelentve nem volt, hogy elindult ez a szolgáltatás.
bg2001: Annál a zloty-s fizetésnél nem az lehetett, hogy DCC bejátszott, magyar bin-es kártyával és erről nem szóltak, így Ft-ban terhelődött?
-
MrPeekaboo
senior tag
Ma egy online fizetésnél nekem is megjelent a 3DS az app-ban. Furcsa, hogy ez nem lett beharangozva.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ft utalásnál azt vettem észre, hogy a 12 óra után indított tranzakciók csak másnap teljesülnek. Abból a szempontból érdekes ez, hogy elvileg hazai bankból utalnak, ott meg a 4 előtt indított utalások még aznap teljesülnek. Más is tapasztalt ilyet?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz XboxGamePass #10290 üzenetére
iOS-en nálam megmaradtak a top up kártyák. Más. Ma először találkoztam magyar oldalon web-es fizetés során DCC-vel! UK bin-es virtuális kártyát használtam. Úgy néz ki elkezdődött a csata a web-es fizetési szolgáltatók között, így itthon sem csak a megszokott néhány magyar szolgáltatóval lehet már találkozni, hanem külföldiekkel is. Azonban annak örülök, hogy itt megadják a pénznem választás lehetőségét.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz gixxergabi #10309 üzenetére
Egy fél órája web-en új kártyaként adtam meg, ahol a kártyaregisztrációról nem kaptam in-app üzenetet. Először azt hittem valami gond van, így aztán még párszor megpróbáltam hozzáadni a kártyát. Mikor a fizetésre nyomtam, akkor sem jött üzenet, csak kicsit később. Akkor 3 db 0 Ft-os kártyaellenőrzésről meg 1 db fizetésről érkezett üzenet. Szóval csak óvatosan.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz XboxGamePass #10589 üzenetére
A topic-jában válaszoltam.
-
MrPeekaboo
senior tag
iOS-en kijött a 6.9-es verzió, aminél azt írták, hogy a prémium és standard felhasználók már kereskedhetnek részvényekkel. Ehhez képest semmilyen új widget-et nem találok hozzá. Mégsincs benne ez a funkció?
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Minden fiókomon átnéztem az eddigi költési történetemet és több 0-ás függőben lévő tétel mellett találtam egy 2980 Ft-osat is. Ez utóbbi tranzakció szeptember végén történt. Ennek ugye 7-15 nap után automatikusan vissza kellett volna térülnie, de a többi 0-ással egyetemben nem tette. Chat-en kértem egy ügyintézőt és visszatéríttettem vele. Push üzenetet kaptam róla, majd a fiók egyenlege megemelkedett az összeggel, viszont a fizetési történetben továbbra is függő az állapota... Megjegyzésként beírtam a tranzakcióhoz, hogy chat-en elintéztem, de ha ennek a státusza nem változik át idővel, akkor félreértésre adhat okot, ha később újra megpróbálnám visszaszerezni. Szerintem érdemes átnézni másnak is a költési történetét, hátha talál pár függő Ft-ot/devizát rajta.
-
MrPeekaboo
senior tag
A RevP Beta kártya magyar vagy uk bines?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz bigdady #15562 üzenetére
2 soros kijelzőnél a zöld gombot nyomva HUF-ban fog terhelni. Az F-et megnyomva megnézhetted volna, hogy a bank HUF-ból USD-be mennyiért váltotta volna át az összeget. Ha az USD kiírásnál újra F-et nyomsz, akkor visszavált HUF-ra. Az F a piros gomb felett van. Ez a DCC, amit úgy néz ki egyre több helyen kezdenek alkalmazni a nem HU BIN-es kártyáknál.
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Ma először találkoztam késleltetett tranzakcióval. Hétfőn netes vásárlásnál adtam meg a kártyaadatokat, de nem történt levonás. Aztán mivel ma sem jött push üzenet erről, elindítottam az app-ot. Ekkor jelent meg a levonás (zárolás nem volt) a tranzakcióknál és megnyitva látszik, hogy a hétfői vásárláshoz van köze.
-
MrPeekaboo
senior tag
Két price alert-et állítottam be korábban, amik ma teljesültek. Viszont ezekről push üzenetet nem kaptam és a notification-ök alatt sem látom őket, azonban a price alert-nél látszanak, hogy teljesültek. Korábban ilyenről kaptam push üzenetet és az a gyanúm, hogy a nemrég bevezetett új notification ablakhoz van köze. Más tapasztalt ilyet?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz Zsöti90 #19804 üzenetére
Ilyen akkor szokott előfordulni, ha pl. korábban Ft-ban ennyit fizettél valahol, de azt a tranzakciót a kereskedő nem küldte be 7 napon belül, így a Revolut revert-álta. Ezt a visszaérkezett pénzt te időközben elköltötted másra, majd később (most) újra beterhelték, de mivel nem volt rajta pénz, így mínuszba mentél.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ki hogy viszonyul ahhoz, hogy az új app-ból kiszedték a főoldali chart-ot? Nekem hiányzik, pedig iOS-en volt úgy, hogy az app indítás után néha az animáción megfagyott és emiatt újra kellett indítani. A Watchlist-et sem lehet mostmár az Exchange-en keresztül elérni, csak a Dashboard-on keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Asszociációs játék. :)
- Mikrotik routerek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Hiányzik a gamer érzés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux Mint
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...