Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz Ixion77 #7164 üzenetére

    Mikor bejelentették, még szinte csúcsteló volt alacsony áron, míg most már nem az (van már S805 is, QHD, IOS, jobb kameramodul, ujjlenyomat érzékelő, hasonló aksiméret cserélhető módon, kisebb méret ugyanekkora kijelzővel, stb.), de mégis mindenki úgy kezeli mintha az OPO még mindig csúcsteló lenne.

    A Oneplus hónapokkal ezelőtt írt már például arról, hogy miért FHD kijelzővel jött QHD helyett. Jöhetett volna QHD-val, de ésszerütlen overkill-nek tartották: a jelenlegi akkumlátor technológiával jelentősen csökkent volna az üzemidő. És akkor ehhez még hozzájön a teljesítménybeli hatása: nagyobb felbontású kijelzőt nehezebben hajt meg ugyanaz a processzor/gpu mint egy kisebb felbontást. Egyszerüen úgy gondolták hogy nem éri meg ez a trade-off és ezzel teljesen egyetértek.

    Az összkép sokkal fontosabb, mint hogy ész nélkül pakoljuk bele a telefonba az alkatrészeket. Én speciel direkt olyan telefont kerestem ami FHD kijelzős.

    A cserélhető akksiról szintén írtak. A cserélhető akksihoz több elektronika kell, ami több helyet foglal. Vagyis kettő opicó lehetett volna: vastagabb telefon, vagy ugyanez a vastagság cserélhető akksival, de a plusz elektronika elvesz az akksi méretéből így 20%-al csökkent volna a kapacitás. Úgyhogy szerintem ez is helyes döntés volt a Oneplus részéről.

    Az IOS-t én is hiányolom, az ujjlenyomat érzékelő egyáltalán nem újdonság, és nem értem hogy az IOS + ujlenyomat érzékelő + vizálóság miért nem lett még standard a prémium telefonoknál. Sokkal több értelmét látom mint az FHD -> QHD kijelzőnek.

    A vezeték nélküli töltést hiányolom még, Oneplus azt kommentelte a reddit AMAA-n hogy a mostani vezeték nélküli töltés technológia lassan tölt és ez rontana a felhasználói élményen, ezzel egyáltalán nem értek egyet: ha megfelelően elhelyezel 2-3 töltőt, akkor gyakorlatilag állandóan töltődik a telefonod, még ha lassan is. Szerencsére ezt megírták nekik redditen, ugyhogy remélem a következő telefonjukban már lesz vezeték nélküli töltés.

Új hozzászólás Aktív témák