Új hozzászólás Aktív témák

  • mbalint987

    aktív tag

    válasz GerykO #1121 üzenetére

    "Te ezeket az embereket most mocskolod, de ha csak egy piciny részét élted volna meg"
    Nem mocskolta, sőt! Ezt írta: "(...) nem provokáció valakinek a puszta létezése. Akkor se ha magyar Erdélyben (...)" Egy analógiát állított fel a melegek magyarországi helyzete és az erdélyi magyarok helyzete között.

    "a falu végén fa mögül suttogva szóltak hozzánk, hogy ekkor és ekkor itt és itt találkozzunk, de ne beszéljünk magyarul velük, csak a négy fal közt."
    Megerősítetted, az analógia jó volt. Nem ismersz még egy olyan kisebbséget, amely a "saját területükön" bizonyos szempontból négy fal közé van szorítva (vagy a társadalmuk egy része ezt kívánja)? Vagy akiknek a történelem során suttogniuk kellett ha ilyen jellegű beszélgetést folytattak, mert ha kiderül róluk, még jobb esetben is kiközösítik őket?

    A trianoni témát részemről lezárandó nem tudok mást mondani, mint hogy nagyon nehezen megbocsátható az, amit a románok tettek a magyar kisebbséggel. Talán nem is bocsátható meg. Én is haragszok emiatt rájuk, sőt nagyon nagy problémának találom, hogy a román kormányzat jelenleg sem tartja fontosnak az "erdélyi kérdést". Az EU távolságtartása meg különösen aggasztó... De nem ez a téma, nem akarnék erről itt többet beszélni. Abban viszont benne vagyok, hogy legyen erről a Logout-on egy topic.

    "Az ilyen emberek miatt emelném meg a szavazati jog alsó korhatárát, vezetnék be felső korhatárt, amit iq teszt fenében hosszabbíthatóan"
    Mit is írtál? "Totálisan nem személyeskedés" De, személyeskedsz.

    "De a gyermeküket fénnyel etetőket, vécébe szülő, magára hagyók miatt a gyerekvállalást is csak bizonyos intelligencia felett engedélyezném."
    Nem (csak) intelligencia kérdése ez szerintem.

    "defektes emberekről=melegekről"
    Te vagy az, aki provokálsz, mert pontosan tudod, hogy mi lesz rá a válasz. Egyébként mindegy, azt gondolsz a homoszexualitásról, amit akarsz, ezt nem korlátozza senki.

    „Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

Új hozzászólás Aktív témák