Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
"le van tiltva a szöveg kimásolása funkció." - nincs letiltva
Nagyon ganaj kérdések, de azért a poén kedvéért még érdemes lehet átolvasnom.
Én úgy gondolom hogy nagy szükség lenne egy jól működő elektronikus fórumra a kormány és a "nép" közöttde nem egészen ebben a formában. Nem is a prolikra gondolok, hanem szakmai fórumokra. Ha most szakszervezet, tanárok, szakmabeliek - akik látják mik élesben a hibák - küldenek egy felvetést, akkor azt 99% eséllyel bedarálja a bürokrácia útvesztője, vagy egyszerűen csak rátojnak odafent. -
zdanee
őstag
Beleolvastam. A PDF-ben le van tiltva a szöveg kimásolása funkció. Nem mintha nagy ügy lenne megkerülni, de ez szó szerint úgy lett odabaszva, mint politikus esküvője után a frissen aszfaltozott mellékutca végén az építési hulladék...
Ja várj, gondolom az most az "őszintén emberektől embereknek, cenzúra nélkül" dolog lehet. -
klaczi
aktív tag
"minek a konzultáció?" Szálljanak le a témáról.
Ennyi! -
kpal
nagyúr
válasz
újraregelt #42 üzenetére
Én Nokia N80 (2005) megjelenése óta használok ingyenes wifiket és eddig semmi gond nem volt.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
újraregelt #44 üzenetére
Nosza, nekem azt sem tud, mert srra meg az én paranoiám megoldás: tiltva van szolgáltatói szinten az összes emeltdíjas kimenő és bejövő opció.
-
újraregelt
tag
válasz
Keeperv85 #43 üzenetére
Olyasmi az enyémen sincs. Viszont nem szeretném, ha felkerülne rá valami kedves kis malware, ami emelt díjas számokat hívogat 5000Ft/perc áron, a tudtom nélkül.
A "paranoiám" egyébként onnan ered, hogy a házunk sok kilométerre van még légvonalban is a legközelebbi plazatól, mégis láttam már többször az elérhető AP-k közt asszem, a WestEnd-belivel megegyező nevűt, ami látszólag annak az ingyenes hálózatnak a része volt.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
újraregelt #42 üzenetére
Jelen!
Napi szinten használom őket! Hogy miért merem? Mert nincs semmi félteni, vagy titkolni valóm a telómon. Másnak persze nem ajánlom...
-
újraregelt
tag
-
tatararpad
őstag
Itt már belekeverte a GDP-t is. Megállítasz egy random embert az utcán valószínűleg nem fogja tudni mi az a GDP. Nekem elsőre a NATO előírás ugrott be erről, hogy a GDP x százalékának megfelelő összeget kell(lene) költeni a hadseregre, de ilyen kérdéseket így egyszerűen nem lehet beletenni még egy Facebookon terjedő Google kérdőívbe sem, mert az így szerzett adat nem lesz megbízható. Mondjuk amúgy is csak színjáték az egész, úgysem kezdenek akarnak vele semmit, de ez még filmnek is rossz.
-
kpal
nagyúr
Még több ingyen wifit a terekre
-
újraregelt
tag
válasz
fordfairlane #34 üzenetére
"... mit keres itt ..."
Csak annyit, hogy ismét sikerült egy 100%-ban politikai témát idehozni cikk formájában. És persze majd megint jönnek a kedves cenzorok, hogy itt tilos a politizálás... -
fordfairlane
veterán
Az, hogy a kérdések kvázi szerkesztetlenek, ez magyarázza a színvonalukat. Már csak az a kérdés, hogy mégis mi a fenére jó ez az egész?
-
dajkopali
addikt
ott vannak most is, csak én lementettem
de ahogy írtam, a javaslattétel fázisában ezeket nem lehetett olvasni, csak most utólag, összegyűjtve -
zoli62
addikt
Érdekes, hogy még csak nem is április 1-i vicc. Egyébként a beküldött kérdések olvashatók voltak az konzultáció weblapján, vagy csak a sajtó kapta meg?
-
Dilikutya
félisten
válasz
User64476 #30 üzenetére
Pedig de. Máshogy nem lehet a választásra jogosultak negyedével kétharmadot nyerni. Annyira alacsony volt a részvételi arány, hogy nem lehet kijelenteni, hogy az ország 2/3-a akarta a fideszt, inkább csak ők jobban mozgósították a szavazóikat. Meg sokan biztos úgy voltak vele, hogy a fideszre nem szavaznak, de a többinek sem akarnak hatalmat és közpénzt a kezébe. Én se tudnék olyan meglévő alternatívát mondani, amiről meg lennék bizonyosodva, hogy jobb. Nem akarom a fideszt, de a többit se, a Jobbik egy vicc, a baloldal pedig sok kicsi apró poén. A legnagyobb baj, hogy itt is, ott is még az átkoson szocializálódott emberek vannak többségben, a fiatalok pedig a pénzért és hatalomért közéjük simulnak be.
-
User64476
őstag
válasz
újraregelt #28 üzenetére
Szerintem annyira senki nem fásulhat bele, hogy négy évente ne legyen maximum fél órája véleményt nyilvánítani. Cinkos, aki néma.
-
donmackó
addikt
Azért nem ártana azt is elemezni hány ember küldte be azokat a kérdéseket. Nem tartom valószínűnek hogy olyan sokan foglalkoztak volna evvel. Főleg hogy az előző nemzeti konzultációban is kicsavart kérdések voltak. Némelyik úgy volt megírva hogy megadták benne rejtve a választ is(vagyis hogy mi lenne az elvárt válasz).
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz
kameraman77 #15 üzenetére
Nagyon jól összefoglaltad, csak egyetérteni tudok.
-
User64476
őstag
válasz
bollokcs80 #25 üzenetére
Dehogy jön. Kajálja a nép ezt az ostoba kocsmai kötekedő tempót.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
újraregelt #22 üzenetére
Sok mindenbe bele kellett volna bukniuk már...előbb utóbb csak összejön.
-
Peppo
őstag
Ez a "konzultáció" ugyanolyan vicc, mint a korábbiak. Leszarják, kinek mi a véleménye, nekik megvan a sajátjuk, és mást úgysem fogadnak el, hiszen a hozzájuk hasonló emberek szemében másokat meghallgatni gyengeség. Aki nem ugyanazt mondja, amit ők, az ellenség, mert vélemény csak egy lehet, az övék. Ennyit arról, mennyire lehet komolyan venni bármiféle konzultációt olyanokkal, akiknek a gondolkodására a középkori jelző is szinte már hízelgő.
-
újraregelt
tag
válasz
bollokcs80 #21 üzenetére
A viktor által kézivezérelt Quaestor botrányba első napon bele kellett volna bukniuk.
Mivel ez nem történt meg... szóval ne álmodj, mert bilibe lóg a kezed. -
bollokcs80
Korrektor
Kutyakomédia.
(#15) kameraman77: Elgondolkodtatóak a soraid... Szerintem a tavalyi internetadó is erre irányult volna, csak a jónép elég erélyesen lépett fel ahhoz, hogy O.V. visszakozzon - egyelőre. Én abban bízom, hogy megbuknak, mire ebből érdemlegesen lenne valami.
-
MageRG
addikt
válasz
tatararpad #4 üzenetére
Hogyan tudja támogatni az infrastruktúrát a kormány?
Mondjuk úgy, hogy nem piszkál bele, meg nem tesz rá különadót.
Egyébként csak nekem szúrja a szemem a "nagybetűs" kormány? Vagy ennek külön jelentése van? -
User64476
őstag
Rosszul gyanítod, de hálás köszönet a feltételezésért. Ha már reggel 9kor látatlanban is retardáltnak néznek az bearanyozza a napom. Majdnem minden kérdést végigolvastam, nagyszerű az egész, gyakorlatilag sikerült arra jutni, hogy mé ilyen drága heöögeca, meg hogy őőőő legyen ingyen, tilcsák bea reklámokat, és persze az elmaradhatatlan a CIA ne kémkedjen utánam. Gratulálok a beküldőknek. Legalább széttrollkodták volna, de még jópofaságra sem futotta...
Kameraman: ott a pont.
-
User64476
őstag
Vagy 50 kérdést küldtem be, egyet találtam meg.
-
Amikor ilyen magasröptű dolgok jönnek "magas" helyről , néha el szoktam sütni a kérdést, hogy "Ezek mit tolnak?". Most ezt megspórolhatom.
-
kameraman77
tag
Itt azért sokkal veszélyesebb dolgok vannak a sorok között... aki elolvassa ezeket a "beírásokat" annak lejöhet.. ugye ahogy csinálják a teszteket is. Sok azonos, vagy hasonló kérdés van, azzal mérik pl az erőszakra való hajlamot, vagy a stabilitást a pszichológusok pl sorozáskor, vagy munkafelvételkor.
A lényeg, hogy érdemes kiszűrni a hasonlóan felépített kérdéseket. Ezeket NEM sima felhasználók írták, hanem .. na vajon ki?
A probléma régről gyökerezik. Aki ismeri a jelenlegi kormánypárt kommunikációs és irányítási stratégiáját, az tudhatja, hogy általában totális kontrollra játszik. A 2006-os bukáshoz az is hozzájárult, hogy nem értették meg az internet erejét. Nem tudták használni. Ez bizonyos körökben fel is merült elég durván a vereség után. Még 2010-ben sem volt kész stratégiájuk arra, amilyen kihívást jelent a szabad információáramlás az interneten. Nagyon nehezen kontrollálható és manipulálható. Ezért indult el nagyon hamar támadássorozat a sajtó ellen, olyan jogszabályokkal,melyek pl a fórumozást, vagy a képmegjelenítést szabályozták.
Itt most arról van szó, hogy kontrollálni akarják az internethasználatot. Vagyis felügyelni. Tudni akarják, hogy ki,mit... A kubatov listák nem működnek, az emberek új irányban orientálódnak. Ezért a jelenlegi rezsim számára fontos, hogy kontrollt fejtsen ki.
Egy ilyen kamu felmérés, amit dajcstomi levezényel lényegében megcsinált hivatkozási alap közpénzek felhasználására. Úgy irányítják a kérdéseket, hogy kimutatható legyen az "igény" egy "konzervatív" zárt hálózatra, mely szócsöve lehet a rezsimnek. Így erre, mint felhatalmazásra hivatkozva szépen folyhatnak a közpénzek és létrehozhatják a saját propaganda hálózatukat, oldalakat stb...komolyabb 'saját tőke" befektetése nélkül.
A kormányfő nagyon jól tudja, hogy mégegyszer nem engedhetik meg maguknak azt, ami 2002-2010 között lezajlott. A fiatal demokraták szövetsége eladósodott.. (tudni kell, hogy minden párt mögött állnak emberek, akik pénzelik. Ez természetes. Az, hogy ennyi embert kellett helyzetbe hozni 2010 után, annak köszönhető, hogy ki kellett "fizetni" azokat, akik kitartottak 2002-2010 között.. nem pont anyagilag, lehet az pozíció stb...) Ennek most issza a levét a jelenlegi kormánypárt. Felhigult, és erős poziciókat követelő emberek jelentek meg a végeken. A miniszterelnök ezt akarja elkerülni, most vágja el a szálakat és próbál valamilyen olyan rendszert kiépíteni, amely kevésbé függ a lobbitól. Ennek a legjobb módja, ha közpénzből hozza létre.. így van ez most az M1 átalakításakor, és ez az internetes felmérés is ilyen célt szolgál. Közpénzből kiépíteni a rendszert, az ellenőrzést, a kontrollt.
aki ezt nem látja, az vak...
-
Kansas
addikt
válasz
#57638400 #11 üzenetére
Szóval bizonyítást nyert, ami eddig is sejthető volt: nem csak a kormány teljesen dilettáns és demagóg az internet témakörében(is), hanem a zemberek is.
"Egyetért-e Ön azzal, hogy minden határon túli magyar állampolgárnak alanyi jogon járjon az internet"
OMFG, Hatáskör-túllépés, valaki?
Bár dublini cimboráim biztos örülnének neki, meg az új-zélandiak is... lehet hogy ők küldték be??? -
jacint78
addikt
Én pontosan ezért nem hiszek a népszavazásban sem.
Most derült ki igazán, hogy nem olyan egy ország, mint a vezetői, hanem olyan, mint a benne élő emberek, esetünkben szerencsétlen hülye.
-
gerii
addikt
Jól értem, hogy ezeket a kérdéseket a kormány tette fel??? (Nem vagyok képben)
-
aAron_
őstag
"Lehessen-e hazudni az interneten? Az interneten sokan névtelenségbe burkolózva hazugságokat terjesztenek. Kiegészítse-e a parlament az alkotmányt az internetes hazudozás tilalmával?"
-
Ez most vicc vagy tényleg komolyan gondolják ?
-
jerry311
nagyúr
Ezt a pénzt értelmesebben is el lehetett volna költeni.
Pl. lehetett volna belőle stadiont építeni. -
UnSkilleD
senior tag
hát ez egy kibaszott vicc
hol a kandi kamera?
-
tatararpad
őstag
Hogy tudja támogatni az ifrastruktúrát a Kormány a GDP arányában?
Tipikusan az egyszerű embernek szóló kérdés.
Ön szerint szükség lenne-e a készpénzforgalom teljes megszüntetésére, hogy minden pénzforgalom elektronikus legyen, ezzel ellenőrizhetővé téve minden pénzmozgást, így az adócsalást és a pénzmosást könnyebben lenyomozhatóvá téve?
Aha, jó. Olyan bugyuta kérdések ezek, hogy se eleje se vége, igazából azt sem tudom hogy most mire akarnak kilyukadni, mert még egy hittanórán sem szoktak lenni ekkora téveszmék a világról.
Kicsit feltételeztem hogy az átlagember aki eljut az internetre már legalább saját maga számára értelmezhető kérdést tud írni, de ez így komolytalan.
-
Rickazoid
addikt
"Szupergyors vezetékes internet"... Nem ismerek ilyen ICT kifejezést, de még a szélessáv 100%-os és garantált elérhetőségének megteremtéséhez is sok sikert kívánok 2018 végére! Előbb épül meg az LHC egyik utódja az Alföldön.
Persze lehet szerintük a szélessáv kimerül annyiban, hogy 1 Mb/s maximális letöltési sebesség a felhasználó és a szolgáltató legközelebbi szervere között... őszintén szólva nem lepődnék meg, ha így gondolkodnának.Foglalkoznának inkább a neutrális nettel, az egy sokkal komolyabb téma, nem kérünk az internetes cenzúrából, az országhatárokból egy globális hálózaton, az ISP-ket sem kell másra kötelezni, mint hogy szolgáltassák a kapcsolatot és fejlesszék azt, az adatgyűjtés, -elemzés, -tárolás, -manipuláció meg hivatalból üldözendő bűncselekmény kéne legyen, ha nem egy hatóság végezte megalapozott gyanú miatt kiadott bírósági engedély után.
De hát azzal nem lehetne etetni a népet, akiknek "nincs mitől félni". -
újraregelt
tag
Éljen a Kínai Nagy Tűzfal! (komolyan mondom, ezek elmebetegek)
-
orion1025
őstag
Mony-nyon-le...
Új hozzászólás Aktív témák
it Az internetadó terve nyomán létrejött nemzeti konzultáció új mérföldkőhöz érkezett: lezárult a javaslattétel időszaka, és a címben szereplő kérdés is válaszra vár.
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest