- Vírusirtó topic
- Jelszókezelők
- DIGI internet
- MinDig TV
- Az EV-k miatt maximumra kell pörgetni az atomipart
- Reklámblokkolók topikja
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- A befektetők nem értenék a szuperintelligenciához vezető döntéseket
Új hozzászólás Aktív témák
-
DUNKENSTEIN
tag
Csak nem rájöttek, hogy a linux biztonságosabb ?
Ejha, haladunk haladunk, kezdek megijedni, hogy mi lesz a következő hihetetlen felfedezése a US Army-nak
[ Szerkesztve ]
Eladó asztali "gamer" pc [+monitor] egyben [90.000] vagy bontva! http://href.hu/x/i0of
-
Honkydoo
őstag
Vírus?
Jó hogy nem kék-halál!Nem akarok trollkodni, de ez üt!
Szerk:
Azt nem értem, miért nem raknak egy fix programot azokra a domokra?
Így nem kéne vírustámadástól tartani![ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
ha jól értem a híradásokat, magán a gépen egy jól védett, speciális program van, Windows - legalábbis eddig - az infrastruktúrában futott - és hát persze valószínűleg ezeknek a rendszereknek is van valamiféle kommunikációja a kritikus rendszerekkel, feltehetően ezt a szegmenst tartják sérülékenynek
[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
DUNKENSTEIN
tag
Arra gondolsz, miért nem írnak egy tök új Os-t rá? Pont azért amiért a védelemre a Kaspersky termékeit használják, mert irdatlan pénzmennyiség lenne.
Pláne úgy, hogy egyszerre mindig csak kislétszámú valóban 100%-san megbízható hazafi programozó tudhatná az adott program nyelvet mert különben ott a veszélye annak, hogy kiadják az infót más országnak. Ebből kifolyólag nem pár 10.000$ al kéne kiszúrni a programozóik szemét.
Eladó asztali "gamer" pc [+monitor] egyben [90.000] vagy bontva! http://href.hu/x/i0of
-
kriszpontaz
veterán
Épp ideje volt leváltani a win95-öt
.
[ Szerkesztve ]
-
tdk.112
aktív tag
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
amellett a stuxnet feltehetően felrázta a hadsereget is: Iránban is fizikailag elzárt rendszerekbe jutott be manuálisan a fertőzés: ha az amcsik megcsinálták ezt az irániakkal, joggal számíthatnak arra, hogy fordítva is megtörténhet
meg hát ne feledjük az irániak máig tisztázatlan körülmények között történő drone-levadászását sem... a csúcstechnika egy darabjának elvesztése a legrosszabb dolgok egyike, ami megtörténhet (azt nem tudom, hogy az amerikaiaknál hogy van, de azt személyes tapasztalatból tudom, hogy Afganisztánban a szovjet csapatoknál a gépek parancsnokainak tilos volt a fogságba esés, önmegsemmisítést írtak nekik elő ilyen esetben - gyakorlatilag mindig végre is hajtották)[ Szerkesztve ]
-
DUNKENSTEIN
tag
Pár éve azt olvastam, hogy azt használnak, mondjuk biztosan valamit módosítottak rajt.
-
anulu
félisten
Epp ideje lesz lyukat keresni rajta...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
Tamás88
őstag
válasz
kriszpontaz #5 üzenetére
Csak úgy szólok, hogy jó sokáig (talán most is) a Windows 3.11-et használták a hadseregben, ez valamikor cikk is volt erről.
-
DUNKENSTEIN
tag
válasz
dajkopali #11 üzenetére
Akkor gondolom ezért kell majd nekik egy saját fejlesztésű linux dist nem? Mert a korral haladni kell azért, és valljuk be egy olyan windows már nem tud minden igényt rendesen kielégíteni a komolyabb rendszereknél, legalábbis szerintem
-
Jester01
veterán
A nasa-nál is windows xp-t használnak, ha nem is kritikus helyen de legalábbis a vizualizációnál. SpaceX dettó.
Most, hogy linux lett a repcsiken itt az alkalom véletlen programhiba következtében eltévedni néhány rakétával erre-arra, mondjuk microsoft, mpaa, riaa irányába
Jester
-
banhammer
veterán
Szerintem érthető a döntés.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
válasz
kriszpontaz #15 üzenetére
esetleg nézz körül ipari környezetben, meg fogsz lepődni
-
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
válasz
kriszpontaz #17 üzenetére
én magam sem dolgozom ilyen környezetben, de itt a fórumon már nagyon sok érintett számolt be arról hasonló témakörben, hogy alapvető gyártási folyamatoknál - főként vezérlésre - még mindig régi alaprendszereket használnak, esetenként DOS-ra épülőket
-
Na ja, hiszen alig a szerverek 40% linuxon fut, nagy szerverfarmokon meg szinte csak linux, valószínű már eddig is próbálkoztak a dologgal...
Olyat olvastam egy katonai magazinban, hogy a drón ellopás összefüggött a nemrég befolttozott windowsos 0-day hibával, és emiatt váltanak. -
törölt tag
a tankokon nem linux van már régóta?
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
DUNKENSTEIN #24 üzenetére
Újabban pedig linuxxal vívják a háborúkat (:
-
anulu
félisten
kb 1-2 éves info, h a NASA még mindíg i386-os gépeket használ. az i486-ra azt mondják, h megbízhatatlan a komoly felhasználásra.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
ddekany
veterán
Úgy hangzik ez a cím, mintha eddig magukon a repülőkön Windows futott volna... Pedig gondolom nem.
-
anulu
félisten
linux - linux, de egy zéró supportos akármit pls ne hasonlítsunk egy RedHat-hez vagy egy SUSE Enterprisehoz
-
anulu
félisten
az, hogy manuális úton (ahogy a drone-nál is így jutott be, legalábbis a hírek szerint) eléggé az admin error kategória. nem az OS hibáját akarom kisebbíteni (kivételesen), de egy admin hogy engedheti meg - rendszertől függetlenül - hogy akármilyen ezközt is csatlakoztasanak (mondjuk előzetes szűrés nélkül) a rendszerre? lett légyen akár egy mobiltelefon USB-n keresztül).
-
Régóta nem vágom, hogy miért nem használják, ha már pénz raklapokat fektettek bele.
Igen, a SELinuxra gondolok, meg az nsa-re.
(#24) DUNKENSTEIN:
Ez ütött, sőt rúgott.
[ Szerkesztve ]
Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán
-
raidx
őstag
Utasszállító gépeken legjobb tudomásom szerint Windows fut.
Dost ipari környezetben sokfelé használnak Például a háromkoordinátás mérőgépek szoftvere is Dos alatt fut. Igaz alapból 4 soros port vezérlése a lényeg X,Y,Z és a tapintó csúcs. Anno az egész program egy 1,4-es floppyn elfért. De a megmunkáló központok vezérlő programja is Dos alatt fut. Ugyan, láttam már Windowsost is de csak demóba. Dos alatt sokkal könnyebb a szükséges portok kezelése, közvetlen vezérlése. A win sok mindenbe beleszól.@anulu
Elég sok segédprogram jelent meg már amivel a különböző ki/be portok használatát működését szabályozni lehet. Ennek ellenére a legjobb amit láttam: USB és Soros csati helyek epokittal betömve!
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
anulu
félisten
-
-
LordX
veterán
Nem "komoly felhasználásra", hanem az űrben, teljesen speciális körülmények között: A 386-os még nagy csíkkal készül(t) és kevés tranzisztor van benne, és mint olyan, a háttérsugárzásra kevésbé érzékeny. A 486DX hatszor annyi tranzisztort tartalmaz, ami azt jelenti, hogy több, mint 6x fogékonyabb random bithibákra.
Fun fact: a műholdakban használt 386EX-eknek van egy olyan feature-je, hogy ha egyszerűen kikapcsolod az órajelet, akkor a processzor megáll abban az állapotban, amiben volt, és a következő órajelre ott folytatja, ahol "abbamaradt". Némely műholdban ezt úgy használták ki, hogy ha nem kellett semmit csinálni, lehúzták 1 Hz-re (!) az órajelet (1 összeadás = 2 órajel), az elég volt, hogy feléledjen, ha jött bejövő parancs. Ja, ezt a processzort mai napig gyártják.
[ Szerkesztve ]
-
Akkor most már csak azt szeretném megérteni, hogy a net, illetve minden más, miért olyan gyors? Jelzem, hogy 10 Mb/s-hez legalább 20 MHz-valódi órajel kell. Ha bele vesszük, hogy az IP rétegig mélyed el, és ha tételezzük fel, hogy minden egyes bithez 20 utasítás kell, akkor rögtön 400 MHz-nél járunk
.
K&H ATM-jein XP fut. Ezt honnan tudom? Egyiken hetekig tipikus XP hiba üzenet éktelenkedett. Vannak olyan ATM-ek amiknek van hangjuk, és azon lehet hallani a tipikus XP-s "kattanásokat".
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
musculus
tag
válasz
kriszpontaz #17 üzenetére
máv
xp az állomások automatikus jegykiadóin
os2 több, nagyon érzékeny helyennéhol virtuálisan , néhol az EREDETI gépen futtatva. bizony
Homo sapiens non urinat in ventum - "And so it goes..."
-
kriszpontaz
veterán
Musculus: nem semmi, ma is okosabb lettem
Azon viszont kicsit leesett az állam hogy a 386os procikat még mindig gyártják.
-
Tutu7030
veterán
válasz
DUNKENSTEIN #24 üzenetére
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
teljesen egyetértünk sztem, de ez olyan, mint a nagy karriert befutott social engineering: a leggyengébb láncszemre, az emberre épít
ha igazak a híresztelések, az amerikaiak először úgy akarták bejuttatni a stuxnetet az urándúsítókba, hogy rengeteg, az országban lévő pendrive-ot fertőztek meg, mivel biztosra lehet venni, hogy előbb-utóbb valaki vagy egy ilyenen, vagy egy másik eszközön be fogja hurcolni a létesítménybe - ez valószínűleg így is lett volna, de túl sokáig tartott, ezért kellett(ek) ügynök(ök), hogy felgyorsítsák a folyamatot"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
válasz
kriszpontaz #41 üzenetére
link. Jó az.
Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán
-
hugo chávez
aktív tag
Amennyire tudom, "kritikus" beágyazott környezetbe (repülők, U(C)AV-k, űreszközök stb.) jellemzően eddig sem Windows-t és társait, hanem valamilyen RTOS-t használtak, pl. Integrity-t, VxWorks-t, stb.
Windows-t, Linuxot, stb. inkább csak a földi állomásokon, vezérlőközpontokban használhatnak, nem magukon az eszközökön.[ Szerkesztve ]
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
VS461
tag
Sziasztok!
Egyáltalán nincs szó csodarepülőkről. A technológia, amely képviselőiről a cikk ír, nagyon régóta elterjedt a korszerű haderők eszköztárában, ma gyakorlatilag lövészraj/lövészszakasz szinten használják a kicsi, kézből indítható felderítőgépeket.
Nyugodtan lehet használni a "drone" kifejezés helyett a drónt. Nem tudom, mennyi idő alatt válik egy idegen szó magyarítása "érettségivizsga-kompatibilissé", de a drón kifejezéssel több, mint tíz éve is találkoztam már szakfolyóiratban, azóta pedig nemcsak ott. Használatával elkerülhető az angol szó kötőjellel való használata. Elfogadott még a pilóta nélküli felderítőgép, valamint az UAV vagy UAS rövidítés (Unmanned Aerial Vehicle vagy System, pilóta nélküli repülőeszköz, vagy az azt felölelő rendszer). használata.
A "drone-ok: fleet of vertical take-off and landing – VTOL" - ez nem magyaráz meg semmit. A fleet szó adott típusú vagy feladatú repülőeszközök összessége, azaz flottája. A VTOL pedig a függőleges fel-és leszállás képességére utal, ami jellemzően helikopterek tulajdonsága.
Gondolom, van olyan közöttünk, aki nem ismeri ezeket a rövidítéseket, célszerű lenne kifejteni a jelentésüket (én is csak nézek néha egy-egy elemzésnél, mert sok ember számára itt, a PH!-n egyértelműek a processzorok lelkivilágával foglalkozó rövidítések, nekem viszont nem annyira
.
Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота
Új hozzászólás Aktív témák
it A drone-ok az utóbbi évtized első számú hadtechnikai eszközévé váltak az Egyesült Államokban, ám úgy tűnik, elégedetlenek a korábbi szoftverrel.
- Milyen autót vegyek?
- Steam, GOG, EPIC Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- GTA V
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Kormányos topik
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Vicces képek
- Apple notebookok
- Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- SOK PC-S JÁTÉK
- Adobe Creative Cloud - még 300 napos liszensz
- AKCIÓ - Windows 11, 10, 8, 7, Office 21, 19, Visio, Kaspersky - 290+ Pozitív Értékelés
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest