Új hozzászólás Aktív témák
-
rootkiller
őstag
Hajrá!
Artengo TR 990 Pro
-
addikt
Fossá büntethetik a cégeket, de a hülye user úgyis hülye user marad, és 15 év múlva is világtalan lesz.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
bambano
titán
nem csak az a baj, hogy gagyi a jelszó, az is a baj, hogy külső hálózaton elérhető az admin felület.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
user: admin
pass: admin
KedvencemLegalább szólna a router első belépésnél, h változtassa meg a kedves user (nem is engedne tovább konfigurálni)
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz aprokaroka87 #5 üzenetére
Ha elfelejti, akkor tudja fizikailag resetelni - ha pl. router-rol van szo.
Adott esetben nem fizikai eszkozzel is megoldhato; en jartam mar igy webapp-pal is. Nem volt meg a jelszo, de be tudtam ssh-zni a gepre. Onnan meg a local adatbazisban beallitottam magamnak egy uj jelszot.Kar, hogy csak 'connected devices'-ra vonatkozik. Rengeteg SW van fizikai kulso nelkul, ahol ugyanigy enforceolni kellene az uj, egyedi, eros jelszo beallitasat. Konkretan mi is adunk el igy termeket, ami eredetileg internal hasznalatra van szanva, de a customer kirakja publicba es persze marad az admin/admin. Shodan talal rengeteg hosztot egy gyors keresesre.
-
persil
nagyúr
válasz aprokaroka87 #5 üzenetére
Vagy, ha egyaltalan nincs fogalma arrol sem, hogy ez a jelszo egyaltalan hova kellhet...
Az emberek nagyresze beallit(tat)ja a sarokba a motyot es kesz.
Elottem elhangzott a nagy igazsag: aki vilagtalan, az az is marad, tok mindegy, hogy milyen szabalyozas jon biztonsagi kerdesekben.Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
nagyúr
-
veterán
Pedig mennyivel megkönnyítette a dolgom, mikor pl. egy új munkahelyen ki kellett derítenem magamnak a wifi jelszót, és egy lanon csatlakozó gépről belépve megnézhettem, mert maradt a gyári jelszómentes beállítás (d-link)...
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
atike
nagyúr
Szerencsére sok kameránál már így van. Nem enged addig tovább, amíg nincs megváltoztatva a jelszó. Az más kérdés, hogy ha a rögzítőre veszi fel a kamerát az emberke akkor viszont megteheti jelszóváltoztatás nélkül... Azaz utóbbi esetben nem konfigol semmit direktbe a kamerán - ergo marad rajta a fantasztikus admin // admin páros...
-
Akula
őstag
Éppen ideje volt.
És EU-ban mikor vezetik be?"Akula Sub, ready for the deep!"
-
ZooLLeR
tag
A Tenda féle alap 12345678 SSID jelszó is vicces.
Őket is a bokorba kéne rúgdosni emiatt szerintem.Farhát eladó.
-
gghrtz
őstag
Helyes. A userek meg tanulják meg, hogy az otthoni cuccaik jelszavait irják fel egy papírra. A papírt viszonylag nehéz meghackelni.
-
btprg
senior tag
Ez a törvénytervezet szerintem kivételesen jó ötlet. De ettől függetlenül semmi pénzért nem folytatnék üzleti tevékenységet Kaliforniában (sőt inkább nem is laknék). Elég meglátnom valami eszközön, hogy az amerikai meg európai szabványokon kívül külön rá van írva hogy valami kaliforniai izéknek is megfelel, rögtön az jut eszembe hogy ezek mégis mi a faszt képzelnek magukról, hogy ők mindenre kitalálják a saját idióta szabályaikat. Mint például a Proposition 65.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
addikt
Igazság szerint havonta le is kéne cserélni mindenhol, de ezt úgyse csinálja senki.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Jeanne d'Arc #27 üzenetére
Semmi értelme nem lenne
-
addikt
válasz aprokaroka87 #28 üzenetére
Ha havonta nem is, mert tényleg "meh", de 90 naponta egy forced jelszócsere beleférne. Így legalább lennének fiatal pulyák, akik már így szocializálódnak.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
addikt
-
-
F4T4L 3RR0R
csendes tag
Valamiért ez jutott eszembe a cikket olvasva...
Life is too short to remove usb safely...
-
Béééla
őstag
Ha már azt állítják magukról hogy milyen progresszívak, akkor végre itt egy tényleg előremutató, és nem csak erényvillogtató vagy sötétzöld húzás! (gondolok itt a betiltott műanyag szívószál után műanyagba csomagolt nem műanyag szívószálra)
Bélabá
-
Medocsabi
addikt
Erről annyit, hogy idehaza egy bizonyos szolgáltató netes modemjeihez tartozó wifi név+jelszó kombóra rengetegen panaszkodnak, hogy miért ilyen bonyolult(kis-nagybetű+szám) miért nem lehet 12345 vagy ilyesmi... Na az ilyen embereknek magyarázzátok hogy biztonság... És az az ijesztő hogy ezekből van ám több.(ha átlagolnom kellene 10-ből 6,5 ilyen ügyfél)
-
TomMusic
őstag
Én már amúgy gondoltam olyanra is, hogy ha egy idegen be akar lépni a routerbe az admin-admin-nal, akkor valami brutál vírus sereg szabaduljon rá. Bár most hogy belegondolok, akármivel próbálkozik, szabaduljon rá a vírus.
[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Jó reggelt kívánunk...
Mutogatni való hater díszpinty
-
Male
nagyúr
Máshol meg tiltják az erős jelszavakat... OTP csoda felületén most fizettem, kérte adjak meg jelszót, bár hogy mire azt nem írták ott le
A jelszóval kapcsolatos elvárásuk:
- legfeljebb 8 karakter
- nem tartalmazhat spec. karaktereket -
őstag
+1, már egy éve kifakadtam ugyanezen.. netbankhoz ugyanezen feltételek voltak megadva. Mondjuk ki is kellett találnom egy új jelszót, mert ilyen rövidet sehol nem használok..
szerk.: mellettük szóljon, hogy kétfaktoros auth. elérhető, de azért 8-16 karakter közötti szerintem elvárható lenne
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
-
bambano
titán
ne legyen túl hosszú a jelszó, mert akkor nem bírja átlag józsi megjegyezni, hanem felírja. az sokkal nagyobb baj.
a spec karakter egyrészt az ilyen-olyan billentyűzetek miatt tiltott, másrészt jobban lehet védeni az sql-injection ellen a rendszert, ha a spec. karaktereket egyszerűen minden inputból kivágod.
szerintem mindkettő jó döntés.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Építő/felújító topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Hobby rádiós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Redmi Note 11 Pro 5G - a bajnokesélyes nem készült fel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo T470 Thinkpad 14 FHD IPS i5-7300U 8GB 256GB SSD Intel HD 620 W11 Pro 4G LTE Garancia
- Új Lenovo 15 Ideapad 3 FHD IPS Ryzen5 5625U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 WiFi6 Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Yoga 7 WQXGA 2in1 Touch i5-1235U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Aktív Toll W11 Garancia
- Új HP 17 FHD IPS LED Ryzen7 5700U 4.3Ghz 8mag 16szál 16GB 1TB SSD Radeon Vega8 Win11 Garancia
- Új HP 15 FHD IPS Ryzen7 7730U 4.5Ghz 8mag 16szál 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 WiFi6 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen