Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Ezek nem olvasnak híreket? Innen csak rosszabb helyre lehet menni
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Pano
addikt
válasz
enginev3.0 #1 üzenetére
Így van.
Nyugaton már áram sincs. Akkor hogyan adnak neked munkát?! -
kpbendeguz
addikt
válasz
enginev3.0 #1 üzenetére
Éppen ez a lényeg, hogy nem kell elmenni, hanem az itteni életet kombinálhatja az ottani fizetéssel.
ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
Felesbandi
aktív tag
En is igy tolom. WFH sokkal jobb, nem kell esoben, sokszor undorito alakok kozt beutaznom Pestre minden reggel a gyakorta keso es tomott vonattal. Es ha mar ugyse vagyok irodahoz kotve, semmi ertelme Magyarorszagra dolgozni. Kerestem konyvelot, o meg intezi az adozassal kapcsolatos dolgokat, igy ez se nagy macera. Fizu jobb, euro meg ugyis egyre dragabb.
-
hemaka
nagyúr
Micsoda meglepetés nem akarnak ebben a koszfészekben kínlódni 5-öd annyiért...
-
janeszgol
félisten
Ebben a fejlett IT környezetben ezen hír kapcsán teljesen ledöbbentem.
Ja nem. -
-Skylake-
addikt
Mi a fura ? Külföldön fizetnek.
Skylake
-
Pano
addikt
Amúgy nekem is hasonló a célom. Most is olyan cégnél dolgozom 100% HO-ban, ahol a kollégáim 80%-a , -akikkel napi szinten dolgozom és angolul kommunikálok- külföldi, így nem sok különbséget vennék észre. Magyar viszonylatban jól fizetnek, de azért nem egy nyugati bér.
Amint sikerül olyan technikai szintre jutnom, mint amit elgondoltam, szerintem meg is lépem a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
kpbendeguz
addikt
Külföldön a lakhatás kerül nagyon sokba. Mielőtt egyáltalán jelentkezel valahova mindig érdemes megnézni a költségeket a numbeo-n a várható fizetéseket meg a glassdoor-on.
Az ajánlatokat is így kell kalkulálni, mert hiába mondanak be mondjuk 3500 EUR havi fixet Dublinba, ha a megélhetési költségek két személyre 3400 EUR, amiből csak a lakbér 1800 EUR.ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
Fred23
nagyúr
"s mindössze 3% szeretne kizárólag irodai környezetben dolgozni."
Ezekkel vajon mi van? Otthon gyerekre kéne vigyázni?
-
sztanozs
veterán
válasz
kpbendeguz #12 üzenetére
Dublin mondjuk - jelenleg - a véglet másik oldala, az itt tapasztalható albérleti válság miatt...
Azt mondjuk nem tudom melyik nagyobb munkáltató tudja/akarja bevállalni a magyar adóterheket (hacsak nem alvállalkozóként foglalkoztatják az informatikust - és magának vallja be a magyar adókat), mivel a jelenleg hatályos magyar szabályozás szerint a magyarországon kell adót fizetni, ha az a munkavégzés helye, függetlenül attól, hogy hool van a munkáltató telephelye (sőt, mivel van huzamosan magyarországon dolgozó munkavállaló, így a cégnek kötelező magyar telehelyet alapítani és magyar adószámot kiváltani) .
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
Van olyan kollégám, ahol az elérhető otthoni hely hiányában (és a két gyerek 'online oktatása' miatt) pandémia alatt is majdnem 100%-ban irodából dolgozott.
Nem mindenkinak van akkora háza/lakása, hogy gyerekek (és esetleg az otthonról dolgozó - dolgozni próbáló - párja mellett) el tudjon vonulni és effektív munkát tudjon végezni.[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
LordyDaVidra
csendes tag
Kb. 1 éve dolgozom csak külföldieknek (backend fejlesztés), megvallom őszintén, a pénz mellett az is erősen motiváló tényező, hogy megbecsülnek. Nem az "örülj, hogy van munkád, légy hálás, hogy talán még fizetést is kapsz érte!" - a hozzáállás. Nem volt egyszerű összehozni, más szintű szaktudást igényelnek meg, mint amivel kis hazánkban el lehet lavírozni, de én úgy érzem, hogy ez nagyon megérte.
-
szoftos
csendes tag
2016 ota dolgozom kizarolag otthonrol, soha tobbe nem fogok nagy cegnek dolgozni. 20 ev eleg volt a corporate irodai bohockodasbol.
tavaly koltoztem vissza 10 ev kulfold utan a sajat hazamba (fontos), megmaradt a nemet GmbH-m es az ugyfeleim tovabbra is kulfoldiek. miert?
1: penz, az euro arfolyamot mondanom sem kell.
2: a magyar munkamorallal bajom van. csinald meg a felenek a negyedeert, tegnapra.
3: itthon az en tudasomat nem fizetik meg. nem talalsz olyan embert minden sarkon mint en vagyok, es ezt nem dicsekveskent mondom.azert fontosnak tartom megemliteni hogy ez konnyen lehet hogy ugyanolyan ideiglenes helyzet mint a nemetorszagban elesem volt. ha itt is megdragul az elet, konnyen mehetek masik orszagba tovabb, magam mogott hagyva magyarorszagot, adott esetben. a digitalis nomadsag alap eleme, hogy az ember oda megy elni ahol jobbak az incentivek. jelenleg a nyugat europaba dolgozas, es a kelet europaban lakas komboja velemenyem szerint verhetetlen, plane ugy hogy a nyelvet is nativan beszeli az ember.
-
sztanozs
veterán
-
spirit007
senior tag
a 3%-ba tartozók (ismeretségi körből)
családos:
-anno jó ötletnek tűnt 34m2 'újépítésűbe költözni két gyerekkel...
-ki nem állja a családját
-a családja nem bírja őt elviselni
-"Otthon gyerekre kéne vigyázni"
-különben nem tudja megoldani a rendszeres félrek*r@st...
szingli:
-anyjával él
-különben nem lát embert
-otthon magasabb lesz a rezsi
-gyorsabban fogy a KV és a budipapír (!) -
kchris78
veterán
válasz
spirit007 #20 üzenetére
Na igen, azért szociálisan nem teljesen jó dolog 7/24-ben (hétvége-hétköznap) csak a családot látni... Kell hozzá intelligencia (nem műveltség) hogy ezeket lekezelje az ember, amit mutat a statisztika is, könnyű összeveszni és utána nem egyszerű kibékülni, feldolgozni a tüskét... Ha meg nincs meg az egészséges minimális alapterület, nincs lehetőség az elszeparálódásra akkor aztán meg főleg.
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
Meglepő lehet, de én nem szeretek otthonról dolgozni, pedig van kényelmes külön szoba ahol senki nem zavar, a gyerekek óvodában/bölcsödében vannak napközben. User support munkakörben dolgozom, így nem is tudnám ellátni 100%-ban a munkámat otthonról. Plusz a munkába járás nekem sport is, napi 2 óra bringázás, máskor nem lenne rá időm.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
toto2700reg
aktív tag
válasz
Szakbarbár #24 üzenetére
Látod, ezért nem lesz egyetértés sohasem. Ahány ház annyi szokás.
-
k-adi
nagyúr
Újabb hét, újabb HO cikk.
"jelenleg a nyugat europaba dolgozas, es a kelet europaban lakas komboja velemenyem szerint verhetetlen"
így van... már ameddig van elég net + áram.. meg nincs háború.. ugye..gondold el milyen lehet afrikából bedolgozni
-
sutszi
veterán
Mondjuk nem tudom miért pont Afrika...de ha már ezt lőtted ki...akkor legyünk igazságosak. Nem a Szahara közepére megy senki... Hanem mondjuk, Marokkó, Dél-Afrika..stb... Van egy két hely... Igaz nem ott kezdeném a próbálkozást.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Micsurin
nagyúr
-
Yeffy
veterán
meglepo. ja, nem.
Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ
-
D.Va
senior tag
válasz
kpbendeguz #12 üzenetére
Finneknél egy takarító keres (vicc nélkül) 3500 EUR-t. Akinek van esze az Finnbe megy. Már a tud.
-
strogov
senior tag
"Arra akartam célozni, hogy közép EU-nál is van csóróbb hely, és ha onnan tudsz bedolgozni, akkor az anyagilag még jobban megéri"
Van aki tud Bali-ról dolgozni. Az "itthonról" dolgozás egyik nagy előnye, hogy ennek az országnak a baromságait bizonyos fokig megszokta az ember. pl. pontosan tudja az ember, hogy ha nem akar annyit várni egy orvosi vizsgálatra, műtétre akkor mit kell tennie ... amiben a magasabb fizetés sokat segít. Általában a több pénz majdnem mindent megold egy korrupt országban.
A nyelvet is ismeri az ember.
Albánoknál mindent "tanulhatsz" újra.[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
elég sok csóróbb hely van azért Közép Eur-nál.. Csak mi Amerikára, Nyugatra nézünk... Meg persze kérdés hogy egy országból mit látunk... Egy csóró országban is van egy gazdag réteg már mostmár nincsen vasfüggöny vagy hasonló hogy ne lehetne elérhetőek a prémium cuccok azoknak akiknek van pénzük. Mondjuk az sem nem rossz ha az utcán nem lőnek le vagy rabolnak el.
-
Tikakukac
titán
Elképesztő hír, nem is tudom hirtelen elképzelni, hogy ez valós lehet.
Ja, hogy ez a trend évek óta ilyen és csak teszik a fiúk a fát a tűzre és gyorsítják odafent...
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Hi!King
őstag
Egyébként régebben gondolkodtam azon, hogy csóró országból gazdag országba dolgozni, vagy gazdag órszágban tőkét gyűjteni, majd early retirement csóró oszágban, de aztán rájöttem, hogy nem így működik, mert ha a gazdag országbeli életszínvonalat akarom egy szegény országban, akkor még mélyebben bele kell nyúlnom a zsebembe, mint a gazdag országban.
Ma inkább azt mondom, hogy gazdag ország kevésbé frekventált részén élni, frekventált részébe dolgozni érné meg legjobban. -
k-adi
nagyúr
"rájöttem, hogy nem így működik, mert ha a gazdag országbeli életszínvonalat akarom egy szegény országban, akkor még mélyebben bele kell nyúlnom a zsebembe, mint a gazdag országban."
Lehet, sőt biztos én értem félre ezt a mondatot, de ha torontóban 4000 egy bigmac menü, Mo.n meg 2000, akkor "ugyanannyi" fizetésből itt 2 menüt kapok, míg ott egyet, tehát a "csóró" helyen könnyebb fenntartani a gazdag országbeli életszínvonalat hiszen olcsóbban megkapod "ugyanazt" (nyilván anyagminőségben lehet eltérés)(meglepő amúgy hogy pl. az ilyen standard kaja mint a bigmac/mc chicken mennyire másmilyen ízű, a különböző országokban pedig ugye "franchise" a meki és "ugyanúgy" azaz ugyanolyan alapanyagokból kéne készíteni).
-
Tikakukac
titán
Torontóban is kirántanak komplett adónemeket 1 hónap alatt az ember alól?
Na ez az a dolog, amit nehezen lehet forintosítani és eszek inkább 1 burgert dupla annyiért nyugi helyen, mint agyhalálban kettőt.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Tikakukac #39 üzenetére
Teljes érthető az érved, de egyrészt ha kinti fizuból élsz akkor kevésbé fáj, másrészt bár azért rip kata de egy extrém eset volt és reméljük több ilyen nem lesz, de nyilván vannak bizonyos dolgok amiket nehéz forintosítani vagy ha lehet inkább megéri a drágább.
pl. a gazdag országbeli életszínvonal-kapcsán mondhattam volna az EÜ.-i rendszert, USA-ban nincs ingyen, itt igen. Igaz, hogy a minősége legtöbbször konvergál 0-hoz és a nap végén magánba mész ha élni akarsz, de még úgy is olcsóbb az itteni magán, mint "odakint"... viszont abban már nem vagyok biztos, hogy a minősége is olyan.
Persze ez is extrém példa, mert itt feltételezem a többség nyugat-EU országaira asszociál ilyenkor ahol hasonló a társadalmi berendezkedés (pl. ingyen EÜ) csak magasabb a fizu (arányosan a megélhetéshez - de ezt csak zárójelben) -
kpbendeguz
addikt
-
Hi!King
őstag
Ez az elmélet, alapból ebből indultam ki régebben. A gyakorlat viszont a tapasztalataim (nem laktam más országban eddig, de sokat jártam külföldön, illetve van amiről csak közvetett ismereteim vannak) alapján nem igazolja ezt, a bigmac esetében persze lehet, de majdnem minden másban nem.
Mert a szegényebb országban is ugyanazt a színvonalat akarod megkapni, csak olcsóbban, viszont minél szegényebb országba mész, annál inkább niche piaca van a fejlett világ középosztálya által igényelt áru- és szolgáltatásminőségnek, így a gyakorlatban sokminden az elvárásaiddal ellentétben nem olcsóbb, hanem drágább. Ha az osztrák Magyarországra jön, bemegy egy élelmiszerboltba, és ha ugyanolyan minőséget akar, mint amit otthon vásárolt, akkor mélyebben bele kell nyúlnia a pénztárcájába, hiába olcsóbb a legolcsóbb élelmiszer kategória nálunk.
De Magyarország még nem szélsőséges példa, mert ha elmész egy harmadik világbeli országba, akkor ott már nincs feltétlenül normális élelmiszerminőségbiztosítás, élelmiszerbiztonság, így sok mindenből import termékekre szorulsz, vegy helyi prémium kategóriára, amik ott drágábbak. De ennél nagyobb tétel lehet, hogy pl. európai színvonalú egészségügyi ellátást csak drágán kapsz, vagy ha gyerekeid vannak, akkor ott fizetős iskolába kell iratnod, ahová a többi expat is iratja a gyerekeit. Ha ingatlant veszel, minél csóróbb egy ország, annál alacsonyabb az igényszint, és annál inkább költened kell rá, hiába veszed meg olcsóbban. És a szakemberek, akik rendbeteszik, azok hiába olcsóbbak, trógerebb szakembereket találsz az ottani árszínvonalon, a jobb szolgáltatás meg nem lesz olcsóbb, mint a fejlett világban.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Tikakukac #41 üzenetére
Egy angol, egy francia és egy magyar nyugdíjas arról beszélgetnek, hogyan telnek a napjaik. Az angol nyugdíjas:
- Én reggel miután felkeltem, fogok egy üveg whiskyt, elviszem a Clubba, és ott töltöm az egész napom.
Francia nyugdíjas:
- Én reggel miután felkeltem, fogok egy üveg konyakot, elviszem a barátnőmhöz, és ott töltöm az egész napom.
Magyar nyugdíjas:
- Én reggel miután felkeltem, fogok egy üres üveget, belepisilek, elviszem a körzeti rendelőbe, és ott töltöm az egész napom.Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
Új hozzászólás Aktív témák
it Egy friss felmérés eredményei szerint a hazai IT-szakemberek jóval nagyobb arányban szeretnének élni az atipikus foglalkoztatási formákkal, mint amennyire ezt a hazai munkáltatók számukra jelenleg lehetővé teszik.
- Linux - haladóknak
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Home/Nest
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Seasonic G12 GC-650W 4 ev garival
- Chieftec Iarena GPA-600s 600W 80+ teljesítményű ATX tápegység
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, 3 év garancia, újszerű, 3 év biztosítás, ajándék gyári tok!!!
- Apple MacBook Pro 15" 2017 i7 16GB RAM 1TB SSD FULL CTO
- Microsoft Xbox Series S 512GB SSD Játékkonzol + Vezeték nélküli kontroller (Shock Blue)
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest