- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Crypto Trade
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- MinDig TV
- Rendszergazda topic
- Mindenki AI-t akar, már 2025-re is eladták a HBM chipeket
- Proxmox VE
Új hozzászólás Aktív témák
-
vamzi
őstag
Az szép. Nem véletlenül nem eszem ezeket a szemeteket. A képek között is van pár érdekes...
-
Zoja™
őstag
válasz Speeedfire #3 üzenetére
A második mondatra reagálva: vagy nem tudod... Mondom ezt úgy, hogy az első szakmám húsipari szakmunkás.(hentes)
-
Graphics
Jómunkásember
Hát arányaiban kissé erősen Csirke
EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html
-
djculture
félisten
válasz Speeedfire #6 üzenetére
Volt olyan is nemrég hogy festették a húst valami maszek telephelyen.
Most hirtelen csak a kurkumás esetet találtam meg:
hatósági állatorvosai közérdekű bejelentés alapján illegális baromfivágási és élelmiszer-hamisítási tevékenységet lepleztek le két Vác környéki településen. A Nagy Csibe Kft. által Dunakeszin, a Táltos u. 20. szám alatt legálisan működtetett baromfivágóhíd melletti ingatlanon elfogadhatatlan higiéniai körülmények között, engedély nélkül vágtak baromfit. Az engedélyezett vágóhíd az ellenőrzés időpontjában nem működött. A levágott állatokat a tetszetősebb sárga szín elérése érdekében kurkuma fűszer oldatába mártották. A hatóság szakemberei a helyszínen fellelt 22 kg kurkuma por felhasználását megtiltották, lefoglaltak összesen 1540 kg vágott baromfit és belsőséget, valamint elrendelték annak elszállítását és ártalmatlanítását. Az ugyanebből a vágásból származó, 1274 kg mennyiségű, már kiszállított vágott baromfit visszarendelték és ártalmatlanították.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Speeedfire #6 üzenetére
Így van ahogy előttem leírták...
Plusz sosem tudhatod mivel etették azt az adott állatot... Ugye az vagy amit megeszel... Na ez azokra az állatokra is vonatkozik amiket mi megeszünk.
A legtutibb az, ha te magad nevelsz hízót, tyúkot, kacsát, csirkét. És Te eteted és neveled. Na akkor talán tudhatod ténylegesen, hogy mi van benne. -
Armahun
addikt
Fordítva írtad a címet
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Zoja™
őstag
válasz Speeedfire #6 üzenetére
Húsnak éppen hús, de ma már olyan takarmányokkal etetik az állatokat, amelyben olyan segéd anyagok és nem éppen természetes hormonok és szteroidok vannak, amik hirtelen fejlődésre és irreálisan nagy vízkészlet felhalmozására késztetik az állat szervezetét. Ezzel érik el azt, hogy pl. egy sertés 8-9 hónapos korára elérje a vágósúlyt, amit normális esetben 16-18 hónapos korára érne el. Magyarán nem is túl egészséges sem az állatnak,sem pedig fogyasztójának, ráadásul a pénzed 65-70%-áért tulajdonképpen vizet veszel.
A nagyobb üzletláncokban kapható ,,tanyasi csirkének" sem a háztáji tartástól olyan szép sárga a bőre, hanem azért mert a takarmányhoz és táphoz karotint adagolnak, de nem csak a ,,sárgarépa kivonattól" sárgul a bőrszín, hanem attól is, hogy a csirke szervezete nem képes feldolgozni a nagy mennyiségű karotint és a felszabaduló húgysav miatt is besárgul.
E mellett természetesen itt is megvannak a vízmegkötő adalékanyagok, amit a sertéstenyésztésnél is említettem...[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Lesz ez még rosszabb is szerintem mert már feltalálták az izomrostokból petri csészében kinevelt húst is csak még szerencsénkre jó drága az eljárás..
Az egész őssejtekkel kezdődik, amiket tehenekből nyernek.
Ezekből 20000 izomrostot tenyésztenek ki.
A rostok egyenként növekednek zselés közegben.
Amikor készen vannak, a tudósok egyesével kiegyenesítik a rostokat, majd összepréselik.
A végeredmény egy, a marhahűssal biológiailag azonos készítmény.
És mindez alig 250000 euróból kijött. -
Zoja™
őstag
válasz djculture #11 üzenetére
Erről hallottam már és tényleg annyi szerencsém/szerencsénk van, hogy mire ez az eljárás átfordul tömegtermelésbe, azt mi már nem érjük meg.
Valahol egyébként érthető, mert szabad tartásban, normális körülmények között nem lehet annyi állatot sem tenyészteni, hogy akár a világ húsfogyasztásának 40%-át ,,fedezze".
-
Zoja™
őstag
Törekednek a születés szabályozásra is, hidd el...
Nem hiába találhatóak olyan hormonok is az állati takarmányokban, amik az állat szervezetében átalakulva az embereknél (férfiaknál, nőknél egyaránt) meddőséget okoznak. Ezeket az anyagokat ráadásul a hőkezelés (sütés-főzés) sem bontja le.[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
Én vagyok az ilyenekkel, hogy telibeszarom mi van benne... Úgy se tudsz teljesen normális, egészséges kaját enni, minden tele van adalékanyagokkal, meg ki tudja mivel etetik az állatokat, stb. Még levegőt sem tudsz venni az utcán anélkül hogy beszívnál 500 bacit meg egy csomó dzsuvát. Én aszondom, hogy erre van az immunrendszer, ha jó az íze, megeszek bármit. Persze azért kezét-lábát levágnám annak aki ezeket a dolgokat kitalálta, hogy minden fossal tele kell rakni a kaját, de nagyon nem tudunk mit tenni ellene.
-
Speeedfire
nagyúr
Óriási!
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Zoja™
őstag
válasz Blindmouse #17 üzenetére
Persze... Legalább olvasnál utána, Mr. Conspiracy...
-
Zoja™
őstag
Szeretem amikor hülyének néznek. De nem fogok leállni vitatkozni, de ha nem a két saját szememmel láttam volna, vagy éppen nem magam kevertem volna az alapanyagokat, akkor igazat is adnék. De akkor egy példa: a nagyüzemi takarmány keszítésnél ipari fehérjét, sertés csontlisztet, vízmegkötőt, szteroidokat és hormonkat alkalmaznak.
Azt pl. tudtad, hogy az összes pácolt húskészítményt, amit a boltok polcain találsz nitrites pácsóval kezelnek? A nitrit viszont erős idegméreg, amit 0,1 tömegszázalékban lehet adagolni, ennél nagyobb koncentrációban idegrendszeri rendellenesdégeket és halált okoz?
És ezt sem egy bérelt domainről szedtem, hanem anno. tananyag volt... -
neduddki
nagyúr
válasz Speeedfire #3 üzenetére
HI!
majh d ha magad nevelted es vagod akkor tudod majd, addig is...:- )
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
keIdor
titán
Kis érdekesség, bár nem annyira a témával kapcsolatos, csak a táplálkozással. [link].
Azt azért hozzá kell tenni, hogy a ketchup-ot nem egyszerre eszi meg az ember.
Viszont jó, hogy az energiaitalt és a cukros üdítőket szinte már teljesen kizártam az életemből.
Talán évente ha egyet elfogadok vendégségbe, ha megkínálnak.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
djculture
félisten
Cukor meg cukor között is van különbség nem mindegy hogy fruktóz ami természetes gyűmölcscukor vagy szacharóz ami mesterségesen répából nádból juharból előállitott cukor.
Faruktózból még a cukorbetegek is fogyaszthatnak adott mennyiséget.
Különben mióta adóztatják a só meg cukor tartalmú élelmiszerek egy részét elég rendesen elkeztek na ciklamátot aszpartamot aceszulfám-k édesítőszereket használni helyette. Ki tudja hogy ezek mit okoznak. Aszpartam fenil-alanint tartalmaz eleve amit hashajtó hatású.
[ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
Egyetek jót, ha tudtok!
-
#56573440
törölt tag
"Azt pl. tudtad, hogy az összes pácolt húskészítményt, amit a boltok polcain találsz nitrites pácsóval kezelnek? A nitrit viszont erős idegméreg, amit 0,1 tömegszázalékban lehet adagolni, ennél nagyobb koncentrációban idegrendszeri rendellenesdégeket és halált okoz?
És ezt sem egy bérelt domainről szedtem, hanem anno. tananyag volt..."felcsapod a kedvemért azt a könyvet? tuti hogy az idegméreg? istenbizony? cserkészbecsszóra? meg mertem volna esküdni, hogy amiről beszélünk, az kálium nitrit, ami max értágító hatású, és extrém mennyiségben fogyasztva befolyásolja a hemoglobin oxigénszállítási képességét. bár el tudom képzelni, hogy direkt idegmérget tesznek a húsba, azért kicsit hihetőbb a persze bizonyítottan árnyékkormány által üzemeltetett gépezet által kommunikált tartósító, ízfokozó hatás, ami melléktermékeként még a mioglobint alakítja át stabilabb formára, így a hús nem szürke lesz hanem piros.
és akkor jöhet a horror hogy igazad is legyen, ez egy gonosz anyag:
naon csúnyán hangzik, hogy a kutatások szerint valahol 0.5-1g közötti egyszeri bevitel komoly gondokat okozhat, és a határérték 50-150 mg/kg attól függ hogy pácolt hús, szalonna vagy libamáj, elég jól bomlik és nem raktározod, tehát be kéne tolni pár kilót hogy üssön a cucc. persze az se szép, hogy mindenféle gonosz anyaggá alakul aminokkal, ami patkányoknál növelte egyes kutatások szerint a szaporítószervek rákos elváltozásának kockázatát, de ezt nem igazán tudja senki bizonyítani emberek esetében.
jah és hogy tényleg tényszerűek legyünk, a nitrit bevitelünk az 5% alatt marad az ilyen húskészítményekből, a mérési hibahatárt alig alig elérő maradék jelentős része a saját nitrogén monoxid termelésünkből van, és egy jó 20% környéke meg növényi eredetű.
akkor meg is van az összefüggés, azért erőltetik a vega kajálást divatszinten a fiataloknak, hogy jól ne legyen gyerekük.
persze lehet hogy tévedek, én nem tanulhattam ezt olyan részletességgel mint te, a szakmád, szívesen elhinném amit írsz, csakhát ugye amikor mindenki szembe jön a pályán
-
#56573440
törölt tag
válasz #56573440 #25 üzenetére
a hormonos első felére is egy felvetés ha már kövér ugye.
ez viszont igaz, sajnálatos, de erre mondom hogy természetes szelekció teszi a dolgát attól függetlenül, hogy mennyire jó az orvosi tudomány, és mennyire fejlődünk. működik a rendszer. eljutunk egy pár generáció múlva oda (remélem nem de jelenleg úgy látszik nekem sajnos), hogy már csak akkor lesz elég a kaja ha megnövelt határértéket adnak meg a húsok szermaradvány tartalmára, mert gyorsabban több hús kell, amikor a növényeket a legváltozatosabb génkezeléssel állítják elő. azt meg senki meg nem mondja hogy hogy fog elsülni, de a végtelenségig nem tartható ez az ütem a szaporulatban. a természet pedig teszi a dolgát, lassan, de beáll egy egyensúly, hogy hamarabb ér e el az ember egy olyan technikai szintet amivel megint kitolja a határokat azt majd a következő generációk meglátják.
jelenleg az állatokban található szermaradványokra hivatkozni olyan, mintha azon aggódnánk, hogy a tehenek által eregetett metán eszi az ózonréteget, van benn ráció, csak ha kell, márpedig sajnos a kaja kell, a hús kell, akkor azt le kell termelni.
arról sokkal inkább lehetne vitatkozni, hogy ésszerűbb fogyasztással, ésszerűbb felhasználással mennyire lenne csökkenthető a keletkező hulladék mennyisége, így kevesebb is elég lenne, amit normálisabb körülmények között is ki lehetne termelni... egy ideig...de az ember egy ilyen furcsa állat, kapzsi, önfejű, gyarló. egy jó steak meg egy jó steak, az ózont meg csak nem fingják szét a tehenek.
-
A magyar leleményesség. De nem finomabb ha pulykának hiszed?
A tyanyasi csirkéről aminek 1400 kilója valakinek vélemény? Képen szép sárga. Én tanyasit eszek, de az nem ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Blindmouse
senior tag
Todod, mit utánnaolvastam:
"A húsok besózásához nátrium-nitritet használnak, mivel ez megakadályozza a baktériumok elszaporodását, és a húsban lévő mioglobinnal vonzó sötétvörös színt kölcsönöz neki. A nitrit viszonylag erősen mérgező volta miatt a húsokban csak 200 milliomod résznyi (ppm) nitrit lehet. A halálos dózis ember esetén 1 kg testtömegre vetítve 22 mg." Wikipédia.
Az a baj, hogy mérnök vagyok, és tudok számolni. Nekem kb 9 kiló határértéken lévő húst kellene megennem egy ültő helyemben. De gondolom gonosz külföldi kormányok a saját nyáladba is úgy keverik bele a nitritet, hogy elhalálozzál, és ne kelljen nyugdíjjat fizetni.3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
kemotox
addikt
válasz Blindmouse #28 üzenetére
SPOILER:
Most az fog jönni, hogy a wikipédia hazudik, direkt az amerikai kormány írta úgy, hogy olyan legyen. Amúgy meg chemtrail. -
#56573440
törölt tag
válasz Blindmouse #28 üzenetére
Hagyd. Ami mérgező az idegmereg, most olvasó hogy a kormányok a faultetrsi programokkal a levegő oxigén koncentraciojat akarjak növelni es be is ismerik. Én meg képzett búvár voltam, tanultam könyvből hogy az oxigén megemelt koncentrációban az agyra hat es halált is okozhat, erosen mergezo... Vissza is veszem az alufoliasisakot
-
Zoja™
őstag
Köszi az oltást srácok, igazatok van...
Távol álljon tőlem az összeesküvés elmélet gyártás, csak azt próbáltam szemléltetni, hogy rengeteg olyan adalékanyag van, aminek a hosszútávú hatásaitól tartok kicsit.
De majd este neki ülök 9 kiló kötözött sonkának alufólia sisakban és majd beszámolok a hatásairól, hogy a képzett búvár és mérnök fórumtárs számításait igazoljam.Egy szó, mint száz, nektek is egyszerűbb a földig oltani az embert, ha esetleg benéz valamit, ahelyett, hogy értelmesen kioktatnátok...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Ukrajnai háború
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- iPhone topik
- Megjelent az iOS 17.4, minden idők egyik legfontosabb iPhone-frissítése
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...