- DIGI kábel TV
- Milyen program, ami...?
- DIGI internet
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
- Ubuntu Linux
- Így oldaná meg a hallucináló chatbotok problémáját a Google, közbeszól az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisharsany
junior tag
A marketinggel nem sokra fognak menni mindaddig, amíg értelmes sorozatokat nem lesznek képesek előállítani. 99%-uk gagyi, elcsépelt, értelmetlen, unalmas, túlliberalizált.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
kisharsany #1 üzenetére
Szerintem meg túl sok már a streaming szolgáltató.
-
kurta9999
tag
Ott van a pont. Milyen lenne már, ha egy zenei streaming szolgáltatón nemtudnák Metallicát vagy Elton Johnt hallgatni, mert mind2 másikkal van leszerződve. Kb ez megy. Kész vicc az egész.
Egyszerűbb p2p forrásból beszerezni az összes filmet, ha valaki meg támogatni akar, menjen el moziba.
-
-
gyonyoruwok
tag
+1, mióta ezt mondogatom. kabaré az egész. erre már fixen nem is fogok előfizetni. netflix van pár éve, meg most az hbo mert jó olcsó volt és vagyunk rá 3-an, de ennyi. zenéből is jól néznénk ki, ha kéne még a szpoti mellé deezer meg tidal. annyi bugyuta streaming szolgáltató van, hogy fel sem tudom sorolni. de boldog leszek, ha pár év múlva a disney kinyírja a netflixet. akkor tényleg marad a virágbolt, sose fizetnék rá elő, nekem ne cenzúrázzák a Télaput
Sony A6000 | iPhone 12
-
Czeky
Arcképgyáros
Megmondom őszintén nekem elég nagy csalódás volt a Netflix. Minden ismerősöm mondta hogy jujdejó, olyan műsorok mennek amit TV-ben sosem adnának le. Naja. Habár néha felkerül 1-2 jó film/sorozat, általában kb. olyan szintű műsorokat adnak mint TV-ben, csak pepitában, fiatalokat (azaz kb. én korosztályomat) megcélzó műsorok.
So you think it's really good, yeah? You should try making the bloody thing up; it's a real pain in the arse. /// Egy informatikusnak nem az a feladata, hogy segítsen letiltani palibácsit a facebookról.
-
vicze1
félisten
"Milyen lenne már, ha egy zenei streaming szolgáltatón nemtudnák Metallicát vagy Elton Johnt hallgatni, mert mind2 másikkal van leszerződve"
Ja hogy neked nem tűnt fel hogy pontosaan ez van? Rammstein kerek 10évig nem volt sehol máshol csak Spoty-n, mert exkluzív szerződést kötöttek.
És ez nagyon sok eladóval van így, lehet csak egyes albumok, mert az más kiadónál van és nincs meg a jog.Szóval jó reggelt.
Szerk: Ja és ez országonként változó lehet pont mint filmeknél, 0 különbség van.
[ Szerkesztve ]
-
Czeky
Arcképgyáros
Jó ötlet.
Persze nem volt teljesen fekete-fehér a netflix experience-em, az animék egy részét már megnéztem (amelyik érdekelt legfőbbképp), de amelyik sorozatot próbáltam azt mindig félbehagytam mert ellaposodott számomra. :[So you think it's really good, yeah? You should try making the bloody thing up; it's a real pain in the arse. /// Egy informatikusnak nem az a feladata, hogy segítsen letiltani palibácsit a facebookról.
-
shiftythefox
csendes tag
Netflix nálam örök, mindig van valami új sori amire rákapok, mellette meg van egy rakás engem érdeklő doku és anime amik benttartják, a gyerekeknek pedig szintén akad valami újdonság, már fixen beépült a havi költségvetésbe
Viszont a kölykök miatt amint jön, a Disney váltani fogja nálunk az HBO-t, annak a gyerek szekciója siralmas, pár új film meg néhány régi sorozatkedvenc újrázása miatt nem fogom fenntartani. A Disney-nél meg ott van a teljes egészestés roster.
--------------------------------------------------------- "One sword keeps another in the sheath."
-
Eugene Roe
őstag
válasz
shiftythefox #10 üzenetére
Gyereknek tedd be a Samurai Jacket, Varázslatos iskolabuszt és a Star wars clone warst végtelenítve, másra nincs szüksége, hab a tortán, ott van az a régi francia tudományos mesesorozat, a többitől úgy is csak elrothad az agya
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Dilikutya
félisten
Már ha fent van valahol. Múltkor kedvet kaptam A pusztítóhoz, van Netflix, HBO, egyiken sincs. Google Play-en most nézem, van, de se felirat, se szinkron, érteni értem, de egy Pusztítót nem fogok angolul nézni, ahogy pl. Ford Fairlane kalandjait se. Egyszeri megnézésre nem adok 1000 Ft-ot egy 30 éves filmért, TV adás nincs. Így maradt alternatív forrás, DVD-n megvan eredetiben, csak a TV környékén jelenleg nincs optikai meghajtó, csak a másik szobában PC-n.
Vasárnap este a Leszámolás Kis-Tokióbant már nem is kerestem streaming szolgáltatóknál, az neten is VHS szinkronnal van. És nekem sűrűn jut eszembe olyan film, amit utoljára VHS-en forgalmaztak itthon, esetleg TV leadta, jellemzően a film+.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
kchris78
veterán
azért zene más kategória mint egy film. Spoti alma tidal nem finansziroz olyan ertelemben sajat zenekart mint ahogy a disneynek saját filmjei vannak.. arányositva is az olyan zenekarok akik exkluziv szerzodest kotottek sokkal kevesebben vannak mint most ahogy kinez a filmkinalat a film streaming szolgaltatok kozott..
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Ugyanaz a kategória, csak a Disney-nek van saját filmje bőven a saját stream-re (a Disney-n magán kívül övék a Miramax, a 20th Century Fox, a Marvel...). De pl. a Netflixen ami nem saját gyártású, az ugyanaz kb, mint a zene esetében.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
kchris78
veterán
válasz
Dilikutya #14 üzenetére
ha halmazok a filmek streaming szolgaltatok szerint szerintem a filmek esetében a metszetek mennek össze és sokkal kisebbek, mint audio esetén ahol a metszetek sokkal nagyobbak. illetve ha az ember csak koca zenehallgato nem akad ki annyira egy egy zenekar hianyan mint film esetén ahol eleg nagy kicseszes egy egy teljes kiado palettajanak hianya pl marvel. illetve hagyományosan a zene stremingek nem kiadok mentén vannak hanem mas a felosztás: apple spoti es tidal pl.. elso mobil szolgáltató utolso meg hires célból született.
-
Dilikutya
félisten
A stream is kiadókkal áll szerződésben (vagy az előadóval szerzői terjesztés esetén). Én manapság is futok bele olyanba, hogy egy zenekarnak hiányzik lemeze a Spotify-ról, mert az épp egy olyan kiadónál jelent meg, ami nincs fent a Spotify-on. Mondjuk én nem kocahallgató vagyok, és sok megszűnt bandát hallgatok, ahol a korai lemezek kiadója sem mindig létezik ma már.
-
vicze1
félisten
Van némi különbség, de az exkluzivitás, szerződések, jogok, pontosan ugyanaz a katyvasz zenénél is mint filmnél, max. te kevésbé érzékeled, né pl. elég erősen, nincs annál idegesítőbb, mikor a playlistedben egy szám egyszer csak eltűnik, mert lejárt rá a jog és onnan csá, lehet visszajön majd 2év múlva, ki tudja... Tehát az amit írtál nem igaz, mert megesik.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
Nekünk most HBO és Netfilx van, előbbinél átlagosan jobb a tartalom, a saját gyártásúak nagy része minőségi filmekből, sorozatokból, dokumentumfilmekből áll, és összességében csak olyan 80% körül lehet a trash. Netfilxen 95% trash, de vannak kiemelkedően jó sorozatok, meg néha oda is bekerül egy-két művészeti értéket képviselő film, ezért is fizetünk elő rá.
-
Hi!King
őstag
válasz
Dilikutya #12 üzenetére
Régi klasszikus filmek magyar szinkronos változatai általában Magyarországról elérhetőek valamelyik ingyenes videómegosztó oldalon, A pusztító is. A reklám mondjuk idegesítő, de a felbontás ezeknél úgysem elsődleges.
Nekem könnyű lenne megoldani, hogy valamit DVD-n nézzek akárhol, mert valahol a fiókban van egy külső optikai meghajtóm - 2014 körül vettem az utolsó laptopomat, amiben még volt, de egyből ment a vinyó helyére az SSD, az optikai meghajtó helyére a vinyó, az optikai meghajtó külső keretbe. Talán ha egyszer használtam az első években, azóta soha nem kellett.
-
Hi!King
őstag
Az a baj, nem csak a saját filmek exklúzívak, hanem egy rakás régebbi film is, amelynek egyik vagy másik megvette a kizárólagos jogait. Ez tényeg olyan, mintha valamelyik régi, ismert zenekar zenéit nem hallgathatnám, én ilyenbe még nem futottam bele ezidáig (Deezer, Google Play Music, Youtube Music volt amiket eddig használtam).
Szerk.:
Egyébként annyira én nem vagyok kiakadva, anno a TV-s korszakban többe került a TV előfizetés, mint most mindegyik streamingre előfizetni. Mondjuk nekünk csak 2 van, ami együtt most is olcsóbb, mint ha TV előfizetésünk lenne a net mellé, és 2 ilyen sokkal többet ér, mint az összes TV csatorna.[ Szerkesztve ]
-
Major Lion
senior tag
Ez azert nem jellemzo. Nem reg hurcoltam at a konyvtaram (tobb ezer dal) Tidal-ra Spotify-rol es elenyeszo volt azoknak a daloknak a szama ami ott nem volt meg, mondjuk Ramstein-t nem hallgatok
Eg es fold a kulonbseg a zenei es a filmes streaming kozott ilyen szempontbol.On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Necroman_Mk2
őstag
Kellemetlen a Disney-nek, főleg, mert ők a streaminget a nagy költségvetésű Star Wars és Marvel sorozataikkal viszik előre. De szerintem a kelet-európai nyitással kapnak majd annyi plusz bevételt, amivel megnyugtathatják a befektetőket. (Hacsak nem lesznek itt is az indiaihoz hasonló konstrukciók.) Én még gondolkodom, hogy rögtön beugorjak, vagy várjak egy kicsit a visszajelzésekkel, mielőtt az éves díjat kipengetném.
#12 Dilikutya Igen, streaming esetében érdemes áttérni kínálata lapú nézésre, azaz abból válogatni, ami fenn van. És az is igaz, hogy ez esetben a saját tartalmak mindig előnyben vannak, hogy azok jó eséllyel később is fenn lesznek.
#17 vicze1 Én részben emiatt is hallgatok albumokat. Ott ritkán van olyan, hogy ki-kihagynak számokat (bár láttam már). Platfrom: YT Music a Premium előfizetés miatt
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
kchris78
veterán
amiket en hallgatok annyira nem futottam bele. film esetében ami nagy kiszuras azt hiszi az ember streaming ugy majd ott lesz minden, 10-20-30 eves regi jo filmek. hat nem eppen... szerintem a kiadók abszolút kihasználják a jogtulajdonos helyzetuket kb vissza is élnek vele, fizess elő 5 szolgáltatónál. maradnak az alternatív források.
-
vicze1
félisten
válasz
Necroman_Mk2 #22 üzenetére
"Ott ritkán van olyan, hogy ki-kihagynak számokat (bár láttam már)."
Fúúú az a legbicsaknyitogatóbb, mikor ott az album és az a szám amit meg akarok hallgatni ki van szürkülve, vagy konkrétan hiányzik, én meg nézek, hogy de hát ez rajta kéne ezen az albumon lennie. Aztán kiderül hogy valamilyen ***** jogvita miatt épp nem elérhető nézz vissza 2év múlva ha a pernek vége.#23 kchris78: Felnőtt a piac és konszolidálódik. Még elfog tartani kb. 10évig mire teljesen lerendeződik.
Disney oldaláról a legnagyobb mocsokság az volt mikor a Netflixes Marvel sorikat egyrészt ellehetetlenítette, másrészt egyszerűen levette mind a Netflixtől és már a saját szolgáltatásán van.[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
válasz
Dilikutya #12 üzenetére
Ezek csavaros tortenetek.
A Leszamolas Kis Tokioban Warner-film, ennek megfeleloen elerheto az HBO Maxon. Plusz extrakent az iTuneson, a Google-nel es az Amazonon is. Ami izgalmas benne, az, h az HBO Maxon es az Amazonon Magyarorszagrol nem erheto el, a masik ket platformon viszont igen.
Magyar szinkron biztos nem lesz, az az Intercome, meg kene venni tole, de senki nem fog ilyesmivel foglalkozni.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
vicze1
félisten
válasz
viharhozo #25 üzenetére
Itt keversz valamit.
Az iTunes és a Google (whatever épp) az nem streaming hanem VoD, ott megvásárolod a filmet tehát a lejátszás joga örökre(??????) a tiéd lesz.Streaming esetében havidíjat fizetsz, hogy mindent megnézhess, ami elérhető a kínálatban.
Amazon mind a kettőt csinálja. Van VoD rész is és Streaming is, ezért ott a kínálat csalóka erősen. Illetve vannak finomságok még, mikor X ideig fizetős egy új film... -
Necroman_Mk2
őstag
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz
Dilikutya #12 üzenetére
Hasonlóan jártam én is, kerestem párat de nincs siker marad a net.
pl Hóbortos hétvége, itt van fenn [link]
vagy a régi Startrek sorozatok... marad ez [https://jobbmintatv.hu/] [https://filminvazio.hu] és társai
Chuck Norris filmek.. Delta Kommandó, sose tudja meg a gyerek mitől ilyen nevetségesprotonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
vicze1
félisten
válasz
Necroman_Mk2 #28 üzenetére
Jó csak a Marvel sorikkal ugye az a probléma, hogy az mind Netflix rendelése volt, teljesen saját szebből ment. Ezért van a full full saját tartalom és saját IP, mert Disney nem kicsit lőtte vele tökön őket.
Paramount+ júliusban jön UK és pár EU országba, így az is elkezdődött nyilván. Star Trek egy totális káosz jelenleg. Ott is a Discovery 1évadot félig a Netflix fizette és most lehet elveszik tőlük. Picard nemzetközi jogai meg Amazonnál vannak, így pl. most UK-ban a Discovery Netflixen, a Picard(+Lower Decks) Amazonon, a Strange New meg Paramount+-on lesz.
Többi sorozat jogai még Netflixnél vannak és asszem csak jövőre járnak le a UK-ben, így addig a Paramount+-on csak 1db Star Trek sori lesz.WB a HBO Max-szal eléggé lábon lőtte magát, valamennyire mert nyugat EU-ban nincsenek jelen, így ott borzasztó nehéz lesz oda bevinni, és a Sky-tól visszaszedni a jogokat, úgy hogy a Sky-nak elég erős a streaming fronton.
-
Necroman_Mk2
őstag
Ennek az lesz a vége, hogy most mindneki megpróbálkozik saját lábon állni, de amint nem hozzák a streaming előfizetések a számokat, felhagynak a saját tartalom gyártásával, és megmarad az egész egy online archívum videótárnak. Esetleg marad pár szolgáltató a paicon; ebből egyik esélyes a Disney lesz a Star War, Marvel és hercegnős tartalmaik miatt, ellenben a Netflixet nem érzem annyira megkerülhetetlennek a piacon, mint a PC gamingben a Steamet.
#31 vicze1 Igen, tudom, hogy jön ide is a Paramount+ / SkyShowtime (utóbbi a Universallal közösen, ami már vonzóbb), én azért remélem, hogy e téren a Sony példáját követik és ideiglenesen elérhetővé tesznek mozifilmeket is más platfromok kínálatában.
#30 Dilikutya Szerintem már a New Generation, Deep Space Nine és Voyager sorozatokat is lehet réginek tekinteni. Epizódokat láttam mindegyikből, de tervezem, hogy pótlom az összeset.
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
vicze1
félisten
Van sokkal jobb is ennél, mikor egy sori 1-2 évada itt, 3-4 évada meg ott elérhető, mert egyiket eladták oda, a másiknál meg meggondolták magukat hogy hát nekünk is van platformunk a fene. 5-10év és egyesül a sori.
Sajnos bele kell törődni, hogy több platform lesz stúdió kontrollal, ez már nagyon rég látszott(ezért gyárt futószalagon a Netflix), amíg egymásba nem olvadnak a nagyobb cégek addig nem fog változni. Ez a konszolidáció is elkezdődött már, de egy jó 10+éves folyamat a jogok miatt.
És sajnos van még rosszabb is, amikor nincs jogtulajdonos vagy nagyon zavaros és soha nem lesz elérhető csak offline formában, vagy vársz 50évet, hogy szabad legyen.
MGM isten tudja hány éve ül a StarGate-en(tudom a próbálkozásaikat) és csak a reménysugár van meg, hogy Amazon behozza végre. -
Fall-N
addikt
Sajnos tényleg gond, hogy ennyi különböző szolgáltató van, mind exkluzív tartalommal. Például tetszene pár sorozat, erre Apple TV+ exkluzív. Az Apple TV meg nem érné meg az előfizetést, ha nem iPhone tulajdonos az ember, mert egyrészt kevés a tartalom ahhoz, másrészt Androidra csak TV platformon van natív app.
Jelenleg Netflix meg HBO Max amire előfizetek, a Disney+ még kérdéses, hogy érdekel (SW sorozatok még klrdésesek nekem). Az HBO Max nálam hajszálnyival jobban bejön, esetleg a jövőben a Netflix helyére léphet nálam. De jobban örülnék a Disney helyett a SkyShowTime-nak, nagyon bejöttek mindig is a ShowTime sorozatai. Az Amazon itthon Magyarországon nem valami tartalomdús, de bejönnek a sorozataik (The Expanse*, The Boys) (*kár, hogy nálunk nem elérhető a Netflixen felirattal, holott fenntvan angolul).
Zenei téren nem vonz a stream, de YT Premium miatt ott nekem a Music, azt használom. Mondjuk meg vagyok elégedve vele. Ha bejön valami, akkor ha fenntvan, megveszem és éetöltöm a Bandcampről FLAC formátumban.
-
vicze1
félisten
Disney+-t amúgy eléggé rendbe rakták tartalmilag, mióta megvették a FOX-ot dögivel van minden szó szerint, messze nem csak SW meg Marvel. ABC sorozatok is felkerültek illetve bővül folyamosan. Annyit amennyibe most kerül megéri, ha nézed.
Ah igen az Expanse-ot kezdtem Netflixen és fejeztem be Amazonon.
Ha valami szar akkor a YT Music az az.
És GMusic-kal elégedett voltam többnyire.
-
kchris78
veterán
köszönöm az infókat... én eddig sose fizettem elő semmire (yt prémium nem ez a kategória) sorozatot se nézek-tem de ezt olvasva továbbra is ki fogok maradni ebből a dologból, egyszerűbb lesz az életem
. Filmeket nézek. slussz.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Necroman_Mk2 #33 üzenetére
Star Trek alatt a TOS-ra gondoltam.
Nekem bőven megfelel ha normális archívumként működnének. A Disney óriási portfólióval rendelkezik, övék a 20th Century Fox is, van mit pakolni a Disney+ felületére, és pénz is van látványos újakat csinálni. Minőség kérdéses, pl. már a Mandalorian is necces volt, de a Boba Fett sorozat egyenesen gyenge. Wandavision-t a koncepciója miatt el se kezdtem, vannak fenntartásaim. Az Obi-Wan meg az előzetes alapján badass sorozatnak tűnik, a valóságban szerintem egy végtelenségig túltolt fanservice lesz.
Pénz a Netflix mögött is van, nem egy drága filmet csináltak már ők is, meg ugye sokat vesznek át kizárólagos terjesztésre. De végtelenül sok a szemét, béna sorozatok özönlenek egyfolytában.
Amazon egyik előnye, hogy olcsó nálunk, egyébként tartalmilag nulla, én nem találtam semmit magamnak. Mondjuk a Netflix-en, HBO-n is főleg régi, már látott, vagy régi és potenciálisan nézhetőnek tűnő (régi háborús és spagetti westernek, amikhez eddig felirat se volt) filmek vannak belistázva.
Arra jók, hogy vasalás közben szóljon valami, amire úgyse figyelsz oda, de tudatos, célirányos filmnézésre csak nagyon mérsékelten, tekintve az általam lentebb már vázolt problémát, hogy eszembe jut egy film (nem is VHS klasszikus), és akkor nálunk nem elérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
it Bár a Disney+ az USA-n kívül gyors tempóban bővíti előfizetői táborát, a nyereség nem ilyen látványos.
- Olasz autó topik (Fiat, Lancia, Alfa)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DIGI kábel TV
- D1Rect: Milyen gyakran gondolsz a Római Birodalomra?
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mazda topik
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -25% AMD Ryzen 5 5625U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Új MSI Alpha 17 Gamer Tervező Vágó Laptop 17,3" -30% AMD Ryzen 7 5800H 16/512 Radeon RX6600M 8GB FHD
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" HD, I7-6600U CPU, 4-16GB DDR4, 128GB-1TB SSD, WIN 10
- Apple Watch Series S8 41mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciáv
- Bontatlan ÚJ iPad Pro 2021 M1 11" 128Gb Wi-Fi+5G CELLULAR 1év apple garancia Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átv
- Eladó Spirit of Gamer pro h8 fejhallgató
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C objektív ( Canon )
- Dell P2419HC 23,8 IPS FullHD 1920x1080/60Hz/USB-C/4xUSB HUB szinte új, gyártói garival!
- EA SPORTS FC 24 Ultimate Edition Xbox One & Xbox Series X S letöltőkód
- EA SPORTS FC 24 Ultimate Edition Xbox One & Xbox Series X S letöltőkód
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest