Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fredooo
csendes tag
Sziasztok.
Én több valamit kérdeznék. Ez a Quihoo Total Security tényleg olyan jó-e ahogy a honlapjukon írják? Állítólag bitdefender, avira és saját motor van benne teljesen ingyen. Ami a legfontosabb. Van-e benne tűzfal? Tény hogy a windows tűzfalát kikapcsolta, de a menüjében olyat nem találok hogy firewall. Van olyan hogy network threat blocking, de az azt is jelenheti hogy csomagszűrő tűzfal nincs benne, csak a hálózaton leselkedő veszélyek ellen véd. Ti mit tudtok róla?
-
DarknessHope
senior tag
nem tudom ez a e a legjobb hely a kérdésemre de jobbat nem találtam:
tegnap hazaérkezve különös dolgot vettem észre... lett egy új felhasználó a gépemen.qtoqjnpsmc néven.
nem jelentkeztem be hozzá sajátomon léptem be és töröltem.. ugyanúgy visszatért. ami érdekesség hogy most lettt emgújítva az Eset smart Security home edition licenc és furcsa mód ma bejelentkezve ezen a felhasználón nincs telepítve... mi a fene lehet ez? -
bencze
senior tag
Manapság az informatikában a vírusokat is aláírás alapján azonosítják (többek közt).
Ami tényleg halott, sőt a sandboxot megoldások is erősen hit and miss kategória, a múltkori ethical hackingen a reverse tcp standard metasploit kódot sem ismerte fel 46-ból 45 AV vagy valami hasonló...
-
haxiboy
veterán
Én a notin használok Nod-ot. Viszonylag megbízhatónak mondhatom, bár csak azért van fent mert a koliban gyakran
bepróbálkozunkbejelentkezünk egymás hálózatára és nehogymán Vér Pisti rúterttör és letöltögesse a home videóinkat -
djculture
félisten
Kíváncsi lennék ezekre az ativírus halott szövegre mit mondana Szőr Péter. Sajnos már ezt nem tudhatjuk meg soha...
-
-
dajkopali
addikt
ez jogos kifogás - valóban az aláírás egyrészt félrevezető lehet, ugyanakkor az informatikában az aláírást azonosító jelsorozatként szokás emlegetni, így én helyesnek látnám az "aláírás" terminust
de biztos nem vagyok benne, a szignatúra elterjedtebb, és gyakran megesik, hogy egy magyarítás nem honosodik meg -
halkow
őstag
nemrég történt hogy leszedtem egy videót a telómra majd azt feltedtem a gépre erre a gépem meghalt
a teló meg nemkicsi virus
-
bambano
titán
azé' víruskergetőről szóló cikkben a szignatúrát aláírásnak fordítani kicsit erős...
-
alevan
őstag
És #3: A fenn említett oldalakat csak mobilról látogatom a buszon
Ennyi erővel soha senki nem lehet biztonságban. Viszont igen, nem vettem észre ok nélküli lassulást, pluszban megjelenő service-ket, a semmiből megjelenő programokat/fileokat. Ugyancsak nincsennek a semmiből megjelenő UAC promptok.
Ha valaki ennél jobban rejtőzködő vírust írt, annak gratulálok. Megérdemli a bankártyaadataim (pénz úgy sincs rajta szinte soha), a pucér képeim (öregkoromban terveztem őket az aktuális közösségi oldalakra felenni őket), a jelszavaim (valaki folyamatosan próbál Csehországból és Dániából belépni a pót-pót outlook.com címemre, de mindig le van tíltva (legalábbis amíg nem szerzik meg a SIM kártyám az SMS kód miatt)).
Ha peddig állami vírus, féreg, trójai, állok elébe.
(Linux, Android, WPhez nincs további hozzáfűznivalóm).
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
LamerGyuri #6 üzenetére
Az csak olyan ESETleges volt. Most Kaspersky kristályokkal lelátott laptopokon írják a cikkeket
-
LamerGyuri
senior tag
Ez a rovat sem a régi már...sehol az ilyenkor "szokásos" Eset reklám...
-
DigitXT
nagyúr
miért nem tisztitják meg vagy védik meg a rendszereket AZ Adware-ktôl (ask toolbar
Nekem azt magyarázhatná el valaki, hogy normális programok (pl. Java) kiadói
miért járulnak hozzá, hogy ezek a szarok automatice települjenek velük együtt?
Ja, hogy pénzért mindent. Értem én. Meg végül is "szabad" a választás, hiszen
ha elég szemfüles vagy, akkor ki tudod venni a pipát a megfelelő varázsló lapon,
de az átlagfelhasználó (next-next-next-finish) ezt nem fogja megtenni, az biztos.Szóval nem is az a kérdés, hogy miért nem tisztítják/védik: miért hozzák be?
Szerk: legutóbbi Boat Browser frissítés is Androidon, kérdés nélkül lecserélte a
keresőmotort a korábban használt Google-ról, erre a f*s Ask-ra. Persze, rögtön
visszakapcsoltam (habár a Google sem egy matyóhímzés), de azért ezt ne már.Ui: azért OFF az egész, mert a cikket még nem olvastam, csak erre az Ask-os
dologra kaptam fel a fejem, mert manapság egyre több helyről próbálják nyomni. -
"...Soha vírust be nem kaptam (mondjuk óvatosan netezek, ismeretlen cuccokra (pénisznövelés, stb) nem kattolok, stb)..."
Nem tudsz róla, hogy bekaptad. Az meg, hogy milyen oldalakat látogatsz, teljesen irreleváns; a The Guardian, a Der Spiegel és a Daily Motion oldalait is fertőzték már meg úgy, hogy hosszú ideig felfedezetlen maradt.
-
Fritz Teufel
addikt
Ahogy olvasgatom a nyilatkozatokat, gyakorlatilag senki nem mondja azt, hogy nem kell változtatni semmit. Az az én olvasatomban azt jelenti, és a gyakorlat is azt igazolja, hogy a Symatec-vezértek igaza van. Az is igaz, hogy ez így van körülbelül 15 éve, vagyis nem változott semmi és nem is fog. A dolgok jól vannak úgy, ahogy vannak. Ne bolygassuk.
Kit zavar az, hogy a lopott Windows-os számítógép vagy laptop lopott biztonsági szoftverekkel felszerelve (már ha egyáltalán fel van), éppen futtatott alkalmazás nélkül, kikapcsolt kijelző mellett is "dolgozik"? Egyébként vásárolt biztonsági szoftverekkel, vásárolt operációs rendszerrel ugyan ezt teszi... -
alevan
őstag
Ha az én példámat vesszûk, a vírusírtás valóban halott.
Mióta megjelent a Microsoft Security Essentials, mindig azt használom. A notihoz kaptam Kasperky-t, Ami kicsomagoláskor kerûlt a kukába (a CD). Win8ban már beépített, hála a fenvalónak. Soha vírust be nem kaptam (mondjuk óvatosan netezek, ismeretlen cuccokra (pénisznövelés, stb) nem kattolok, stb).
WPre nincs (és nem is kell), Ubuntu dettó, Androidos tabletet sem lassítom vírusírtóval.
De sok sikert nekik.
Mondjuk nem értem, miért nem tisztitják meg vagy védik meg a rendszereket AZ Adware-ktôl (ask toolbar, Babylon search, és barátai. Ebben még lenne ûzleti lehetôség (ismerôsök gépérôl havi rendszerességgel lehet letörölni ôket, peddig csak neteznek...)
Új hozzászólás Aktív témák
it Akár hisztiről, akár marketinghúzásról van szó, a Symantec alelnöke azért kiborított egy (legalább) kisebb méretű bilit – és ez csak jót tehet a biztonsági szakmának.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- CJ Jung könyvek egyben eladóak
- Samsung Galaxy S21 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest