Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz fasyrt #56001 üzenetére

    Emlékszel a Titanicra? Azt mondták, hogy a 16 nagy hajórekesz közül, ha 3 egymás melletti megtelik vízzel (illetve ha elönti a víz, ami messze van a megteliktől), akkor nem süllyed el. De ott éppen pont 4-et öntött el, és ment tovább.
    Viszont azóta eltelt pár év, másképp építik a hajókat kicsit, pláne ezeket, és adott szakaszig vízzáró rekeszei vannak. Épp így, persze nem pont ezért vannak megtervezve, hogy ha az a szakadás csak 1 vagy 2 kamrát sértett meg, akkor a többi képes felszínen tartani a maradékot. A különös inkább az, hogy egyensúlyát is megtartotta, és nem billent jóval előbb oldalra vagy előre/hátra.
    De ha megfigyeled, a konténerhajók az olajtankerrel, vagy szárazanyagszállítóval szemben nem a hajótesten belül, hanem a tetején viszi a cuccot. [link]

    Az nem csoda, hogy kigyulladt, a durva az, hogy azok a vaskonténerek, mint a műanyag ládák olvadoztak össze. Bár, ha jobban belegondolok, a mi konténereinkben is voltak olyan anyagok, amik elég jól égnek (zsír, ragasztó, papír csomagolóanyagok, dobozok, műanyagok, fa raklapok) és vegyesen, konténeren belül.

    Ha jól rémlik, 3 anyacéges cucc volt, Japánból, azok CIF Dunaszerdahely. És így volt mázli, bár anyaghiány miatt extra rendelés kellett, legalább a pénz nem mind süllyedt el.
    Ha Philippines lett volna, az már inkább gáz, mert az FOB Manila. :)

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák