Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Bútorasztalost tudtok-e ajánlani valakit, akivel meg voltatok elégedve?
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz Wiz Khalifa #83492 üzenetére
"Futó utcán láttam a bádogos helyet, bemegyek majd megkérdezni, de szerintem ott kész terméket vehetek csak."
Nem csak. Egyik fő profiljuk (meg úgy általában a bádogos boltoknak), hogy elkészítik (méretre vágják, élhajlítják) a bádoglemezt a méreteid alapján.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Wiz Khalifa #83427 üzenetére
Én mondjuk jártam úgy, hogy kerékpárórába gombelem kellett és amit ott vettem az néhány hétre rá lemerült. Nem tudom mióta lehetett raktáron...
-
HookR
addikt
válasz Vangelis #83298 üzenetére
Az ár nem /fő, hanem /útra vonatkozik, függetlenül attól, hogy a Clióban 1-4 utas utazik.
Ezért kell elolvasni adott autós feltételeit a leírásban, ahol ezt külön kihangsúlyozzák.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Vangelis #83296 üzenetére
oszkar.com-on kell regisztrálni, majd rákeresni autós hirdetésekre 'honnan/hova/mikor' (Miskolc/Ferihegy/07.21) megadásával és ott lesz kilistázva. Amelyik szimpatikus, annál foglalsz, elolvasva az adott autós által szabott feltételeket.
Bár a lista konkrét indulási időt tartalmaz, a Ferihegy-re szakosodott autósok leírásában szerepel, hogy ez csak a kapcsolatfelvétel miatt kell, utána egyedi egyeztetés az utazás időpontjáról, részleteiről...[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Vangelis #83294 üzenetére
Oszkaron ezek erre szakosodtak. Privát utazás, csak téged/titeket visznek háztól-házig a reptérre. Előre egyeztetett (48 órával), általad választod időpontban:
- Renault Clio 29400 (1-4 fő)
- Kia Ceed 35000 (1-3 fő)
- Opel Vivaro 45000 (1-8 fő)[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Vangelis #83289 üzenetére
oszkar.com
Mondjuk a direkt reptéri transzferek ott sem annyira olcsók.
Esetleg Keleti pályaudvarra nézni oszkar-on autóst + helyi taxi?▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz bnorci71 #83267 üzenetére
Külföldi vendégnek melyik avasi borospincét ajánlanátok? Szempont, hogy:
- jóféle környékbeli borok legyenek.
- hosszú nyitvatartás, hogy kvázi 'akármikor' be lehessen esni. Ne csak szökőév 366. napján teliholdkor.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Melyik klímás céget ajánlanátok Miskolcon?
-
HookR
addikt
válasz bnorci71 #83210 üzenetére
A Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti út is folt-hátán-folt. Legnagyobb jóindulattal is csak másfél sávosnak mondanám. Fél Bükkszentkereszt arra közlekedik. Hétvégente egy adag turista is. Utóbbiak a ráérős tempó mellett még arról ismerszenek meg, hogy Istennek is se hajlandóak félrehúzódva elengedni az őket beérő gyorsabb autóst.
-
-
HookR
addikt
válasz bnorci71 #83193 üzenetére
Nem. Azért érdekelne, mert már vagy 3-4 éve nem jártam arra és érdekelne, hogy még mindig ajánlott-e Kazincbarcika felé kerülni Lillafüredről Szilvásváradra menet, vagy időközben javítottak az útminőségen?
Google Street View-n a 2022 októberi képeken még vacak. De azóta eltelt másfél év.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Azt tudja valaki, hogy a Mályinka és Bánkút (Farkas-nyaki elágazás) közötti út állapota még mindig olyan kriminális, mint néhány éve?
Vagy már felújították időközben?▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Hátha másnak is hasznos az infó:
Forgalomból kivont bankjegyet (kivonást követő 3 éven túl; 20 évig) beváltani nem csak az MNB-nél lehet (személyesen: Bp., Krisztina krt. 55. / vagy postára adva), hanem a CIB Bankban is itt Miskolcon.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz bnorci71 #83105 üzenetére
Vannak egymásra épülő évadok is igen, de nem mind. Szerintem azért érdemes elölről kezdeni, mert elég nagy a szakadék az első és az ötödik között. Jobb, ha látod folyamatában mi miért változott akkorát.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz bnorci71 #83101 üzenetére
Valaki írta kommentek közt: azzal, hogy a Sky Showtime megvette a vetítés jogát, elkészíttette a szinkront a korábbi évadokhoz is, csak az 5. évaddal kezdtek, mert ez friss és ropogós. Szóval elvileg jön a többi is magyar hanggal.
-
HookR
addikt
Én nem nagyon merek ajánlani, mert hiába van nekem egyik helyen (Bombastic) összességében jó tapasztalatom, ha másnak ugyanott nincs. És vica versa... másik helyről (Excelsior) többnyire jobbakat írnak, de ott meg nekem volt rossz élményem és nem szívesen járok oda.
Szvsz. általánosságban elmondható, hogy:
- legalább nagyjából érdemes képben lenni a kerékpár működése, felépítése kapcsán és a potenciális hibaforrások tekintetében, hogy ne nézzenek sehol madárnak.
- mindenhol vannak a személyzetnek jobb/rosszabb napjai. Előny, ha ezt tudod kezelni és a rosszabb napokon is meg tudod velük találni a megfelelő hangot. Általában kettőn áll a vásár. (Igen, még akkor is, ha tényleg az lenne az elvárható alap, hogy veled, mint vevővel soha ne éreztessék a hangulatingadozásaikat.)
Esetleg megpróbálhatod alternatívának a Borsod Bike-ot, hogy legyen onnan is tapasztalat. Nekem még velük nem volt dolgom. Nem tudom, ez így ebben a formában segített-e...▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz bozsozso #82943 üzenetére
Esetleg kérdezz rá a művészellátónál! Hátha van tippjük.
-
HookR
addikt
Pár éve egyik szerelvényboltban összefutottam egy üzletkötővel, aki a hagyományostól eltérő konstrukciójú bojlert igyekezett népszerűsíteni. Lényegében a fűtőbetét a víztér helyett egy központi hengeres tartályban kapott helyett, így a vizet közvetett módon melegítette. Sajnos akkor nem néztem utána tüzetesebben, így nem tudok részletekkel szolgálni, de gondoltam említésre érdemes.
"Mi hátránya van a víztérben lévő fűtőbetétnek?"
Nem vagyok a téma szakértője, de józan paraszti ésszel ezeket jelölném meg:
- fűtőbetét élettartamának lerövidülése.
- vízkőlerakódás felgyorsítása.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz WildBoarTeam #82760 üzenetére
Ha a nyűgmentesség a cél, akkor érdemes először alaposan körbejárni a kérdést, mert a klasszikus villanybojlerben meg a vízkövet kell kipucolni és anódot cserélni (a használat mértékének függvényében) 2-4 évente (ilyen kemény víz esetén, mint ami a környékünkön van).
Úgy tudom létezik olyan megoldás, aminél a fűtőszál nem közvetlenül a víztérben van... de sajnos még nem néztem utána, hogy tudjak konkrétummal szolgálni.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Wiz Khalifa #82752 üzenetére
Ma voltam a Búza téri Coop-ban (Árucsarnok), ott ki volt ragasztva egy papírlap, hogy most januártól már nem fogadják el.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Nincs véletlenül valakinek M.2-es foglalat elnyírt csavarjához való csavarkiszedője? Vagy egyéb módszerrel járt-e már valaki sikerrel?
-
HookR
addikt
válasz Zola007 #82620 üzenetére
Ha esetleg van vonóhorog, akkor lehet ponyvás utánfutót is bérelni.
-
-
HookR
addikt
Milyen állapotban van a szebb napokat látott Juno Hotel? - youtube
-
HookR
addikt
válasz Wiz Khalifa #82247 üzenetére
Kérdezd meg Rick4-t! Amerikai autók alkatrészeinek importálásával foglalkozik.
-
HookR
addikt
A Baross Gábor úton a Selyemréti fürdő kavicsos parkolója nem jó ilyen célra? Felnégyelnek, ha nem a fürdő miatt áll oda valaki?
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Vangelis #82223 üzenetére
Van egy eladó Gigabyte GTX 1070 Mini ITX OC 8GB, ha érdekel.
-
HookR
addikt
Barlangfürdőben szombatonként szokott lenni éjszakai fürdőzés is. Honlapon kell meglesni, hogy az adott héten éppen van-e.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Érdeklődés függvényében:
Lillafüred/Bükk:
- Palotaszálló / Függőkert, vízesés / Szent István barlang / Lillafüredi kisvasút / Hámori-tó, csónakázás / Zsófia kilátó / Libegő (fent tovább lehet túrázni Bükkszentkeresztre, ahol van Gyógynövény kert és bolt, Kis-Dél kilátó) / Pisztrángos (+étterem)
- Répáshután Bükki csillagda
- sétálni egyet pl. Jávorkúton / Bükkszentkereszten az erdőben
Miskolctapolcán:
- Barlangfürdő / park / bobpálya / Avalon park (elektromos gokart, sörkert, közúti Dottó vonat)
- Ellipsum élményfürdő (jelenleg zárva)
Avas:
- Kilátó
- Avasi pincék közül valamelyik számotokra szimpatikusabb, ami nem csak alkalmilag van nyitva.
Miskolc:
- Miskolci Állatkert / Hermann Ottó Múzeum / Miskolci Nemzeti Színház
- Diósgyőri vár (jelenleg zárva)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Ebben csak hosszú fekete gurtnit találtam. A sodrony kb. 50 cm lehetett a két végzáró között. Itt találod a képeket, remélem segítenek: Dropbox
A sodronyt majd a helyére befűzve kell lezárni.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Kerékpár boltban érdeklődtem, ott a srác azt mondta, hogy náluk nem tekercsben van, hanem előre darabolt méretekben (tán 230cm a leghosszabb) és abban maradtunk, hogy az lehet nem elég hosszú tekintettel az ágvágó teleszkópos mivoltára. Nem tudom, még le kell mérni. Lehet mégis jó.
Csinálhatok róla képeket.
De most, hogy így írod, a gurtni hivatott áthidalni a teleszkópos változó távolságot. A sodrony valószínű nem hosszú... Na, ideje lesz szétszedni! Majd dokumentálom képekkel.#82150 WildBoarTeam: A Kertész Áruházra gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Gigabyte GTX 1070 Mini ITX OC 8G-t vegyetek.
-
HookR
addikt
Teleszkópos ágvágóban elszakadt a kábelsodrony. Miskolcon hova érdemes vinni megjavíttatni?
-
HookR
addikt
G.Skill Aegis 16GB (2x8GB) DDR4-3000 kit eladó (F4-3000C16D-16GISB) - [link]
-
HookR
addikt
válasz szmolcsi #81930 üzenetére
Márpedig repül a +1 Cocka kollégának. Nálam is alsó hangon (különösebb komplikációk nélkül) rámegy egy nap az új rendszer belakására (rengeteg program, személyre szabott beállítások... stb. és nem, ebben játék még benne sincs).
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Eladó Ryzen 5 2400G, ha érdekel valakit.
-
HookR
addikt
válasz wwenigma #81558 üzenetére
Én egy ilyet használok 10+ éve megelégedéssel (évi 8-10 alkalommal a ház körül, meg a telken).
Talán 7-8 éves lehetett, amikor ki kellett cserélni azt a narancssárga műanyagot, ami a szarvat rögzíti az egyenes fémcsőhöz (abban van a csavarok menete és már nem lehetett elég erősen meghúzni őket ahhoz, hogy ne forduljon el a szarv a csövön használat közben). De ezt leszámítva teljesen rendben van, teszi a dolgát zokszó nélkül.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
"Meg nem egy isten háta mögötti helyen van, mint a Bogáncs utcai hulladékudvar (úgy mond oda tartozunk), ahova lakcímkártyát meg közösköltség-igazolást kérnek. Kocsi nélkül fantasztikus: nuku buszjárat, járda luxus."
- Mindhárom hulladékudvarba viheted, nincs olyan, hogy: "oda tartozunk".
- Már vagy 2 éve van járda a Pesti úttól.
- Úgy látom a 45-ös busz jár arra, és van megálló a hulladékudvarnál.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Most havonta 8 napot szeretnél eltölteni, vagy (a km-ből ítélve) a dupláját?
Kereskedelmi szálláshelyeken jellemzően:
- a 2-ágyas szoba a minimum és annak is 2 vendégéjszaka (vagy annál nem sokkal kevesebb) a minimum ára.
- vendégéjszaka alapú az időszámítás, függetlenül attól, hogy te éjszaka, vagy nappal szeretnél ott aludni. Az esetleges átfedések kihatással lehetnek az anyagiakra.
"...miként lehetne miskolcon legolcsóbban eltölteni alvással 8 napot."
Legolcsóbban valószínűleg rokonnál, vagy jó ismerősnél. Esetleg diák-, vagy munkásszállón érdemes még érdeklődni.#81434 WildBoarTeam: "...ráadásul nem fogod tudni előre bekalkulálni, ha mondjuk lebetegszel és van foglalásod."
A szálláshelynek ha valami, akkor pont az az előnye, hogy rugalmasabban lehet a napokat lefoglalni/megbeszélni. Pláne rendszeresen visszajáró vendég esetén. Illetve, ha bizonyos napokon mégis hazaautózna, akkor nem kell a szállásért fizetni.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Ereshkigal #81362 üzenetére
Esetleg helyette ecset+porszívó?
-
HookR
addikt
válasz wwenigma #81276 üzenetére
Az ajtónyílás lesz a szűk keresztmetszet. Ezen méretek alapján Dacia Lodgy-ba olyan 85 x 100 cm-es keresztmetszetű tárgyat lehet beszuszakolni (ívek, lekerekítések miatt 4-5 centit érdemes ráhagyni a maximálisan megadott mérethez képest).
Íróasztal magassága általában 75-80 cm körül szokott lenni. Mérd le pontosan a méreteit!▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz wwenigma #81272 üzenetére
"Nem nehéz csak nagy, sima taxiba nem fér bele."
Nagyobb kombikkal, egyterűekkel (pl. Dacia Lodgy) is taxiznak, abba se?
Mekkora az íróasztal, illetve egyben van, nem lehet darabokra szerelni?▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Alapozó Ker Kft. - Mezőgazdasági fólia. Majd mondjad, hogy az erősebb kell, amit folyóméterre adnak (nem pedig az előrecsomagolt, fix méretű).
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Oszkaron nézd meg! Ott vannak kisbusszal ezen az útvonalon rendszeresen közlekedők és olyan is akad, aki csomagszállítást is vállal. (Úgy látom ilyen esetben van is olyan opció, hogy: "Csomagszállításra kérek ajánlatot")
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
Tudja valaki, hogy mi történt tegnap előtt vasárnap a Csermőkei úton az egyetem környékén?
Az autók hosszan feltorlódtak és visszafordultak, hogy kerülőúton tudjanak továbbhaladni.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz bnorci71 #80894 üzenetére
Ha valaki nem is látja át a logikáját, az sem baj, mert az útburkolati felfestés és a felülre elhelyezendő tábla is egyértelműen fogja mutatni, hogy adott sávból a kereszteződés melyik kijáratánál lehet kihajtani.
-
HookR
addikt
Teljesen új zuhanycsaptelep nem kell valakinek?
Neten rendeltem egy kiszemeltet, de 7 hét hiábavaló várakozás után (3x elnapolt szállítási időpont után 2 hete se kép, se hang...) muszáj voltam a bolti készletből elhozni egyet (linkelt példány). A lemondást visszaigazoló email után 2 órával meg bejelentkezett a posta, hogy átvették kézbesítésre.
Jelenleg csütörtökig a postán van. Dönteni kéne, és nem szívesen venném át úgy, hogy nem tudok mit kezdeni a már megvásárolt példánnyal.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
"Én úgy tudom, hogy megszűnt. "
Lehet, hogy a fény az alagút végén mégsem a vonat: A miskolci önkormányzat szerint újranyitható a Tündérkert▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz bnorci71 #80536 üzenetére
"ott talán csak vállalkozót szolgálnak ki"
Megkérdeztem, magánszemélyeket is kiszolgálnak.
Viszont mennyiségi megkötés az van, úgy, mint a Homoki-Zárnál: fél (2050 x 600 mm), vagy egész (4100 x 600 mm) lapot értékesítenek, függetlenül attól, hogy aztán mekkorára kell vágni.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Munkapultból Homoki-Záron, Praktikeren és Obi-n kívül hol van még választék, hol érdemes megnézni?
(Mömax-ban hiába van választék, csak konyha részeként árusítják, külön nem.)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz icemad #80365 üzenetére
A honlapjuk tényleg nem túl informatív a választékot illetően. Mindenesetre az ajánlatkérés kategóriaválasztó lenyíló menüjében van olyan, hogy: " 'L' kat (pl. BMW 520D, Volvo XC90, Mercedes Benz E300) "
Gondolom abban is tudnak segíteni, ha különlegesebbet szeretnél... ha már ott feszít több Porsche is a bemutató képeken.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest