-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Üdv!
Találkozott már valaki ilyen 5.25-ös átalakítóval?
Ha igen, hol lehet megvenni?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Patice #28478 üzenetére
30k+ HUF? Ennyiből megvan az 5350 + lap + Arctic Alpine M2 Passive hűtő...
(#28479) shteer
Köszi szépen, de ilyeneket én is találtam: a lényeg a két külső meghajtó lenne, az 1 külső + 1 belső nem jó.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Bréking! Megjelent a Silverstone Sugo SG13 fehér színű, éééés.... PINK változata!
Nesztek! Nekem a szemem is kiégett...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Chieftec HIFI series, passzív hűtéses házak 60W-os TDP-keretig:
HF-200B és HF-200SLSzépek, de...
- nagyon behatárolt a felhasználási körük;
- azért egy 92mm-es házventi elfért volna a házban;
- a slot-in ODD eléggé megdrágíthatja a konfigot.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz patomi #28508 üzenetére
Ezt a házat nyílvánvalóan nem CPU-burn tesztek órákg futtatására tervezték. Hiába 65W-os egy i3 (aminek jobb az energiagazdálkodása a penyánál), de kimondott HTPC-feladatok esetén nem hiszem, hogy 30%-nál jobban meg lenne terhelve.
Egy Kabini-vel tökéletes lenne.
De miért csak egy 2.5-ös hdd-t lehet belerakni? Oké, hogy HTPC, de akkor is..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Kickass #28540 üzenetére
Ahogy érzed, de az MSI-vel ellentétben az Asrock-on csak 2 SATA csati van, és nincs belső USB3-as portja sem.
Bár az Asroc-on meg van mini-PCIE, és az eSATA-t is tudod használni meghajtókhoz egy átralakítóval, szóval...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kickass #28542 üzenetére
De, csak egy átalakítóval a belső USB2-es csatira kell kötnöd, és gyak. USB2-es portjaid lesznek. Nesze neked DVD nélküli médiaközpont.
(#28546) Benyaking
"Az szerintetek normális hogy 2 sata csatlakozó van az új alaplapomon?"
Ha x@rtál előtte a fórumban kérdezni, akkor igen.(#28552) Mercutio_
"H81 butitott csipszet."
Már amelyik gyártónál...
Szvsz ez a két legolcsóbb, legalapabb (részemről) ajánlható ITX lap:[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jogos, ez tényleg jobb választás!
Nem is néztem, hogy csak ennyi az árkülönbség..."Véleményem szerint legfőképp a lapon nem kéne spórolni."
+1, és azt kell a legjobban meggondolni a vásárláskor!
Na meg a tápegység...[ Szerkesztve ]
-
félisten
Becsúszott 30k alá? Not bad. Én a Giga-t néztem, ott van +1 SATA csati, meg dual LAN, de drágább is.
(#28560) Kickass
Többeknek is ilyen B85N Phoenix lapja van/volt a topikban (nekem is), panasz még nem volt rá.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem tudom, milyen lapjaid voltak előtte, de nem érzed kicsit recsegősnek/ropogósnak az ASRock-ot? FM2-es deszkáim esetében feltűnő volt a különbség a Giga és az ASRock között, előbbi masszívabbnak hatott.
-
félisten
Nyilván körültekintő összeszereléssel nem lehet vele semmi gond, de azért érzékelhető a különbség. Bár valakitől azt olvastam, úgy kell alaplapot vásárolni, hogy az összetartsa a házat...
Persze ez a H97M-ITX is nagyon szimpatikus.Skylake támogatás mennyire biztos?
-
félisten
Ehh, teljesen összezavarodtam a procik elnevezésével... Xlake, Ywell, Zmeh. Köszi!
Igen, én is apróról halásztam i3-at, hogy majd X év múlva csere, de akkor még nem volt szó a kompatibilitásról. Ha akkor tudom, H97-et veszek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem rossz megoldás, de ahogy számolgatom, a mostani i3+750Ti-m együtt került picivel többe, mint amennyi ez az új i5 lesz, és a GTX azért odaver az IGP-nek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kisza25 #28593 üzenetére
Az se rossz!
Én is azon gondolkodok, hogyan tudnám passzívan üzemeltetni a gépemet. Egy Bitfenix Prodigy-be elfér előre egy 200mm-es venti, plusz hátra/felülre még 1-1 120mm-es, persze mind leszabályozva. VGA-ra menne valami Arctic borda, a CPU meg kapna egy feszcsökkentést, és egy nagyobb torony bordát - valami aszimmetrikus cucc kéne ide is.
Mellesleg egy csomó kocka mATX ház bejönne, hasonló méretben, és szellőzéssel, de olyan ortopéd helyekre tudják tervezni a csatlakozóikat, hogy az életkedvem is elmegy az egésztől... lásd Raijintek Aeneas, Aerocool DC Cube, stb.
Most komolyan, ki talál ki ilyet?
-
félisten
válasz imibogyo #28597 üzenetére
No. Érted, hogy értem.
A VGA, és a proci ventije szolgáltatja általában a zajt, a nagyobb, alacsony fordulatú ventik általában halkak. Persze még ott van a szélzaj is...
-
félisten
válasz #16939776 #28599 üzenetére
Az ISK600-asba nem, ez viszont már egy új projekt lenne.
Közben szereztem egy Big Shuriken-t, és azzal már nagyon zsúfoltnak tűnik az Antec, viszont egy Prodigy-ben több a hely. Jóval.
-
félisten
-
félisten
válasz #22145024 #28738 üzenetére
Inkább egy (passzív?) R7 250-et, vagy GT 730-at tennék mellé, azzal tuti elboldogul. Persze csak ha a munka miatt feltétlenül kell, mivel játékra elég kevés ez a két VGA, és ár/érték arányuk sem kiemelkedő...
Esetleg megfontolnék helyette egy Kabini rendszert, szintén passzív CPU-hűtővel.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kisza25 #28741 üzenetére
Grats a SWIF2-esekhez, így is jól mutat a ház!
(#28750) mintAdarab
Mivel passzív a lapod, ezért ajánlottam szintén passzív VGA-kat hozzá.
750Ti-t csak akkor vennék hozzá, ha nem olyan sokára fejlesztenél minimum Pentiumra. Anélkül szvsz fölösleges pénzkidobás, én inkább maradnék a hangtalan koncepciónál.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #22145024 #28754 üzenetére
Ismétlem: egy 6W-os CPU szvsz az életben nem hajt ki egy 55W TDP-s VGA-t.
De ha ennyi fölös pénzed van, akkor...
Zotac GTX750 Zone Edition 1GB DDR5
Palit VGA GTX750 2GB GDDR5 KalmX
Esetleg...
XFX Radeon R7 250 Passive Core Edition 1GB DDR5[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nekem anno azt mondták / tanácsolták a HDD-topikban, hogy az a legjobb, ha vízszintesen, fektetve mennek a HDD-k. Ha a hosszabbik élére állítod, az még so-so elmegy, de a rövidebb élére állítva várható a legrövidebb élettartam. Dunno, ne kérdezd, ezt mondták.
Néztem az új tervedet, nagyon tetszik, sokkal átgondoltabb az előzőnél, de én alulra, fektetve raknék két 3.5-ös HDD-t, a ház elejébe pedig 1-2 ventit, a 2.5-ös HDD-k helyett (azok mehetnének az alaplapi tálca alá, ahol most a 3.5-ösök vannak, 3 is elférne ott.).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez márpedig magyarázatért kiált, mert amennyire tudom, amíg vízszintes, vagy függőleges tengely mentén van elhelyezve, addig nincs gond.
Megnyugtató cikk, köszi!Egymás mellé keresztben, vagy egymás fölé? Előbbi a ház szélességét, utóbbi a magasságát növelné még számottevően.
Egymás fölé, hosszanti irányba állítva őket.Ez esetben a perforáció miatt ugrana a minimalista előlap. Még ha az alaplapi tálca jobbra is megy ~20mm-t (2,5"-es meghajtó a 3,5"-es helyett), egy darab 120mm-es venti akkor is csak úgy férne el ha az alaplapi tálca a korábban látott módon élhajtásokkal kikerülné; vagy nőne a ház szélessége (~1cm-t). Ha pedig 2db 80/92mm-es venti menne előre, akkor az alsó a bővítőkártya ház előlapjáig történő előrenyúlását (max. 210mm-es nyákhossz) gátolná meg.
Ha az előlap fontos, akkor nem szóltam, pedig előre kerülhetne olyan rács, ami a tetején található (portokkal együtt), felülre meg egy nyomógomb és csatlakozó nélküli tésztaszűrő. Persze ez ízlés kérdése is.
A tálcát nem bántanám.Ha az alaplapi tálca egyenes marad, akkor igen.
Miért ne maradna egyenes?...felborulna az alkatrészek elrendezésének kényes egyensúlya, láncreakciószerűen kompromisszumok hadát magával rántva.
Bele se merek gondolni..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
-
félisten
Mondjuk a ház elejére nem árt valami jobb 120mm-es ventit betervezni, mer' a CM-féle elég hangos. A HDD-knek sem árt.
Mivel hátul nincs aktív hűtés az Elite 120-ban (az oldalsó 80*80*15mm-est kb. el is lehet felejteni), ezért jól jön a teljes PS/2-es méretű táp nagy ventije, az szvsz elég is lesz a tervezett AM1-es konfighoz. Az APU hűtését azért majd nem árt lecserélni az Arctic M1-es megoldására.
-
félisten
válasz canniball #28996 üzenetére
+1
Megőrülök a mostani Samu HDD-m hangjától. 1db SSD-t + 1db 2.5"-es HDD-t tervezek a gépbe, a 3.5-öst (később 3-5-ösöket) meg egy Raidsonic Icy Box-ba költöztetem, amit hetemte csak 2-3* fogok bekapcsolni."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz canniball #29008 üzenetére
Nekem van elfogadható szint, de ez a Samu olyan, mint egy betonkeverő.
Minden elemnek be van tervezve a zajcsökkentése:
- WindForce-os, alacsony fogyasztású VGA;
- Xigmatek Praeton + SWIF2-92P;
- házba alacsony fordulatszámú SWIF2 + Noctua;
- HDD csere + a mostani felfúrása a falra.Ennél több már csak aránytalan ráfordítással menne, de így nekem elég lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI B85M-G43 + I.O Shield eladó
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Aegis DDR4 2x8GB 3000Mhz Dual Chanel ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest