Új hozzászólás Aktív témák

  • #65755648

    törölt tag

    válasz #56474624 #7026 üzenetére

    Na figyelj, csináljunk egy gondolatkísérletet. Résztvevők: sokol rádió, logi, félmillás HIFI.
    A teszt: tökéletes, stúdió minőségű zenét stúdió hangkártyával szólaltatunk meg a 3 hangkeltőn (tekintsünk el attól, hogy a sokolon gondolom nincs line in). Az általuk előállított hangot jó mikrofonnal felvesszük, majd összehasonlítjuk az eredeti hanganyaggal.
    Az eredmény pedig: a logi általkeltett hang kb 6x közelebb lenne az eredetihez, mint a sokol, a HIFI meg átlagban max 5-10%-al lenne közelebb mint a logi. Egyes NAGYON szűk hangtartományokban talán lenne max 50% is.
    Ha szted nem ez lenne az eredmény akkor nagyon tévedsz. Na most akkor innentől kezdve megkérlek ne használj olyan túlzó kifejezéseket hogy "6x jobb" meg hasonlók.
    Mert pl ha én elhittem volna hogy tényleg 6x szarabb a logi zenére, akkor azt gondoltam volna hogy hallgathatatlan zenére. És akkor vettem volna 1 G51-et játékra, 1 samsung házimozit filmre és egy olcsóbb sztereot zenére. És minimum 120-160k, de inkább még több pénz elköltése után szarabb hangjaim lennének játékban és filmben és TALÁN picit jobb zeném, de még ennyi pénzből (hisz akkor max 50-60 jutott vona sztereora) szvsz a sztereo szarabb lenne a loginál zenében... meg használt, míg a logi új...

    Na ezért jó a logi. És amíg nem lesz 300k-em csak zenehallgatásra, addig jó a logi is mindenre.

    Ja és szvsz aki csak zenére keres hangrendszert az nem ide jön elsőként hanem valamilyen Mini-HIFI topikba, ahonnan, ha sikerül az ottaniaknak meggyőzniük, akkor megy a nagy sztereo HIFI-khez.

Új hozzászólás Aktív témák