-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
laccy88
senior tag
szia!
Végső elkeseredettségemben nekifogtam az XDA-n lévő leírás alapján de nem jártam sikerrel
"Download Fail:Sahara Fail:QSaharaServer Fail Process fail error"
A leírt módszerek sem vezettek sikerre.. -
<Adamsky>
nagyúr
Sajnos ezek a ROM-ok a sokszínűségük ellenére eléggé egy kaptafára húzhatók. Pl. aptX támogatás egy jó párban nem működik. Sajnos elég rég bütyköltem már én is a tablet-et, így a tévedés jogát fenntartom, de a legutóbbi tapasztalatom ez.
#553 laccy88
" ... QSaharaServer Fail:Process fail ... " - ajjaj! Ezzel már szívtam én is. A gond az, hogy végül már az sem tudom, hogy miért, ill. hogyan sikerült, de sikerült. Talán a driver-t, talán a QFIL-t változtatgattam. Nem ígérek (nem merek) semmi, de talán hétvégén ránézek, mert mint fentebb írtam, nagyon rég nem nyúltam "érdemben" (használni néha azért használom) a tablet-hez, és kicsit gatyába kéne már rázni.A sztori másik fele - és szerintem ez lesz a nagyobb gond -, hogy én komoly összegben mernék fogadni, hogy nincs olyan ROM erre a tablet-re (beleértve a gyárit), ami támogatná a WPA3-at.
-
vacs
Topikgazda
Azt írtad hogy Pixel experience android 9 rom van rajta, ha ez így van, akkor nem kell neked a qfil, mert valószínűleg fent van már a twrp recovery!
Kapcsold ki majd lépj be a TWRP-be: nyomd egyszerre a hangerő fel és a bekapcsoló gombot.
Ha be tudtál lépni, akkor az összefoglalóban találsz leírást és linkeket egy másik rom telepítéséhez!(^)(>.<)(^)
-
laccy88
senior tag
köszönöm a tippet! TWRP-ből felraktam a 10-es Pixel exp. ill. a LineageOS 10-et is. Sajnos ezekben sem találtam olyan beállítást, hogy Random mac cím.
Az viszon egyértelműen látszik, hogy nem a valódi MAC címmel próbál csatlakozni.
Esetleg tipp, hogyan tudom ezt kiakapcsolni?
Illetve TWRP-ből tudok Stock Rom-ot telepíteni? Sajnos sehol nem találtam ilyet letölthetőt (csak QFIL-hez, ami ugye TWRP-ből nem telepíthető)
[ Szerkesztve ]
-
laccy88
senior tag
sziasztok!
Van olyan lehetőség a gépen, hogy a Play Áruházból telepített app-ok ne a gép tárhelyére, hanem a micro sd-re települjenek?
Sajnos nem találok ilyen beállítást
(PixelExp. 10)
Köszönöm! -
laccy88
senior tag
Sziasztok!
Sajnos sikerült FastBoot módba állítani a gépet.
Volume+Power gomb kombinációkkal nem sikerült visszahozni, illetve ADB-vel sem, ugyanis nem látja az eszközt. (pedig manuálisan hozzáadtam a driver-t)
Van esetleg más mód, hogy visszahozzam FastBoot-ból?
Köszi előre is! -
Gabesz87
veterán
Elérkezett az idő azt hiszem, hogy valami cfw-t varázsoljak a tabletre a gyári helyett, mert sokszor már nagyon döcögős, néha a képernyő feloldásra is várni kell. Melyiket ajánlanátok? Igazából csak a gyerek használja mesenézésre (YT+VLC-vel amik le vannak rajta töltve, meg néhány egyszerűbb kis gyerekjáték). Lineage OS-t hallottam már (de nem ismerem), a PixelExperience meg totál új. Android 10 megy simán?
-
vacs
Topikgazda
Nem halott a topik ám
Oldal tetején a topik összefoglalót ajánlom.
Próbáld meg, hogy felteszel a gyári recovery helyett twrp-t, majd egy tetszőleges custom romot.Gabesz87:
Oldal tetején a topik összefoglalót ajánlom neked is, minden ott van.
A lineage is jó és a Pixel experience is!
YouTube videókat keress és látni fogod, hogy milyen custom romok kinézete, extra funkciói!(^)(>.<)(^)
-
Gabesz87
veterán
-
vacs
Topikgazda
Az android szakmai topikban kérdezd meg.
Mindent írj le pontosan!(^)(>.<)(^)
-
őstag
letezik barmelyik romban valami ertelmes es hasznalhato EQ?
A gyari romban valami dolby EQ van amivel egesz vallalhato hangja volt, most meg olyan mint egy sokol radio. LineageOS 10 van fenn, korabban probaltam feltenni meg los9 ala magisk-al eq modulokat, de instabil volt mind.[ Szerkesztve ]
-
laccy88
senior tag
Sokadik próbálkozásra QPST/QFIL-ben sikerült a Stock ROM-ot telepíteni.
Viszont most a TWRP telepítése után onnan custom ROM telepítésekor hibára fut azzal az indokkal, hogy a kiválasztott ROM nem kompatibilis az eszközzel
Pedig innen (Téma összefoglaló) próbálkoztam a Pix.ex. és Lineage ROM-okkal. -
Gabesz87
veterán
Egy kis segítséget kérnék. Elkezdtem a TWRP-t feltenni. Leszedtem a legfrissebbet, 3.2.3-0308-as (only wifihez való; 8703F). Az XDA-s leírást követve eljutottam a 11-es lépésig, RM Forceencrypt megvolt, aztán tablet újraindít, majd kikapcsol, TWRP indít ismét, és az Advanced menüben most jönne az hogy Install SU. Viszont nekem nincs ilyen XDA fórumon is az utolsó oldalon (majdnem a legutolsó HSZ) írta valaki ugyanezt. Most innen akkor hogyan tovább?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Még egy kérdés, amit nem értek. ITT, ahonnan letöltöttem a szükséges TWRP file-okat, van egyszer a becsomagolt QPST file(ok), amit használtam a QFIL-el, ill. van egy recovery TWRP image file. Ez utóbbi micsoda, mire kell?
Keresgéltem a SuperSU kapcsán, és megatláltam a zip file-t innen (szintén XDA fórumon volt linkelve). Az is működhet akkor, hogy TWRP-ből az Install menüből telepítem ezt a zip-et? Vagy most akkor az Install root tényleg az Install SU volna!? Előre is köszönöm a segítséget!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Gabesz87 #573 üzenetére
Az a baj, hogy olyan bazi régi csináltam már én is ezt a QFIL→TWRP→ROM flash ...
Most hirtelen azt sem tudom melyik vinyómon van a cucc (az alapján talán okosabb lennék). Mind1 is. A lényeg, hogy neked már van fenn TWRP (ha jól látom). Innen már csak egy lépés - hogy ha akarsz root-ot - akkor SuperSU-t vagy (és én inkább ezt ajánlom) Magisk-et telepítesz. Ez 1db ZIP a megfelelő helyről (neten pikk-pakk meg fogod találni) letöltve, amit aztán a szokásos módon telepítesz.
A Magisk persze messze nem csak a root-ról szól, de ez már egy másik topic (van is itt ilyen a PH!-n). -
Gabesz87
veterán
válasz <Adamsky> #574 üzenetére
Néztem a Magisk topikot, durva egy összefoglalója van De akkor lényegében annyit kell csinálnom, hogy github-ról letöltöm a latest v26.3 apk-t, felmásolom a tabletre, és a TWRP-ből telepítem. És elvileg az apk-t át kell nevezni zip-re.
Nem értem az XDA fórumot amúgy, hogy ha ez a rootolás úgy működik, hogy külön kell feltenni Magisk-ot vagy Super SU-t, akkor miért van úgy a leírásban, mintha ez a TWRP telepítés után már automatikusan ott kellene legyen Na mindegy, nemsoká megpróbálom akkor. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Gabesz87 #577 üzenetére
Ne sz@rj be!
Ha bootloop, akkor bootloop. A TWRP-ből még mindig újrakezdheted. A Magisk azért jobb a SuperSU-nál, mert el lehet vele rejteni a root-ot, így egy csomó olyan alkalmazás, ami erre háklis, továbbra is működni fog. Plusz - ahogy korábban írtam - van egy rakat hasznos modulja. Sajna én is rég (évekkel korábban) foglalkoztam vele utoljára, de nem kérdés, hogy ha most nekiesnék (a root-nak), akkor csakis Magisk. -
Gabesz87
veterán
válasz <Adamsky> #578 üzenetére
Nekem 8, csak mesenézésre kell, úgyhogy szerintem ezekkel a modulokkal nem bajlódom, nincs rá szükségem. (remélem). Annyi a kérdés, hogy most a telepítési leírás alapján kellene haldjak, és ilyen boot meg vbmeta image-ekkel bajlódni, és patchelni, vagy elég ha simán a TWRP-ből telepítem a letöltött apk-t (zip-re átnevezve). Megpróbálom ez utóbbit aztán lesz ami lesz
-
Gabesz87
veterán
Passz, én nem értek ehhez a cfw, recovery stb telepítéshez. Ezeket mindig hosszas olvasgatás, tanulmányozás előzi meg, és remegő gyomorral állok neki. Leírásban szerepelt, gondoltam akkor egy kötelező lépés. Nem tudom, hogy kell-e vagy sem, de akkor ezek szerint ez a lépés totál ki is hagyható, és továbbléphetek a custom ROM teleptésre Hát ha ezt tudom, akkor nem őrlődöm ezen a root dolgon
-
-
Gabesz87
veterán
Sorry, még egy kérdés. Pár HSZ-al lentebb látjátok, hogy néz ki nekem a TWRP advanced menüje. Na most az a gondom, hogy feltettem a LineageOS-t+Google packot, de az advanced menüben nincs Signboot opció Vagy át lett nevezve, és valamelyik az lenne??? KIvagyok már ettől. Lehet, hogy nem keleltt volna ezt a frissebb TWRP-t feltenni, hanem azt, ami itt is van az összefoglalóban, és a GDrive-on, a bootsign nevű!?
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz Gabesz87 #583 üzenetére
Nem olvastál elég alaposan!
Ugyanis, itt az összefoglalóban a Pixel experience romnál le van írva ez: #536
Emiatt nem indult el neked!
Csinálj egy törlést és kezd újra.
TWRP-be WIPE > ADVANCED WIPE fül és jelöld ki ezeket (fényképes segítség itt):
- Dalvik / ART Cache
- System
- Data
- Internal Storage
- Cache
Ezután alul a csúszkát húzd el jobbra (Swipe to wipe)[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Gabesz87
veterán
Pontosan így csináltam mindent! Először a Pixel Experience ROM-ot telepítettem fel, ehhez - ahogy írtam is lentebb, de ezek szerint te sem olvastál alaposan - nem telepítettem külön Google packot! Signboot gomb meg nekem egyszerűen nincs ebben a 3.2.3-as TWRP-ben, ahogy látható a lentebbi csatolt képen.
Azután újra töröltem a ROM-ot, és gondoltam akkor megpróbálom a Lineage OS-t, ehhez már telepítettem a Google csomagot is! De persze bootsign így sincs, úgyhogy nem számít, milyen OS-t rakok fel. A probléma ez az új TWRP szerintem. Hülye vagyok, hogy nem az itteni összefoglalót követtem az itt lévő (GDrive-on) file-okkal, hanem az XDA-s leírás alapján csináltam, és leszedtem ezt az új TWRP-t. Ezt a 3.2.1-bootsign-qfil TWRP-t kéne valahogy felvarázsolnom, de hogy tudom most ezt feltenni a jelenlegi 3.2.3-as helyett? Downgrade-elni kéne.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Sikerült visszarakni a stock ROM-ot, majd előről kezdtem, az itt megtalálható (Gdrive-os) file-okkal. Felment a TWRP, és igen, ebben a verzióban már van bootsign, de nem használtam, mivel a PixelExperience-el próbálkozom. Ebből kifolyólag a Google pack telepítést is kihagytam! Úgyhogy igazából pár kattintás, egyszerű a folyamat. Viszont, az utolsó lépés ugye a Restart, és megint ugyanaz van, hogy csak várok meg várok, már több mint 10 perce, de ez nem indul újra! Ha megmegpróbálom bekapcsolni, csak felvillan a Lenovo logó egy pillanatra és ennyi. Kezdem már ezt rohadtul megunni.
-
vacs
Topikgazda
válasz Gabesz87 #590 üzenetére
Elvileg nem befolyásolja, de twrp-ben csinálhatsz egy Wipe cache/dalvik törlést és utána reboot és várj, max fél órát.
Az a baj, hogy már régen csináltam én is, nem emlékszem mindenre, de lehet hogy nekem se bootolt be a Pixel rom, ezért van fent a Lineage os!
Ha fél óra után se indul el, akkor mehet fel a Lineage!
(^)(>.<)(^)
-
Gabesz87
veterán
Ok, köszi Megcsináltam újra a wipe cache-t és várom a csodát. Mondjuk sok jóra nem számítok, mert most is ahogy rányomtam a reboot-ra, utána megint egy pillanatra felvillant a Lenovo logó. Szóval nem remélek sok jót, de meglátjuk. Megpróbálkozom akkor a Lineage OS-el is, ha ez nem megy, de ha az sem lesz jó, akkor fogalmam sincs mi van
-
Gabesz87
veterán
Kezd ez már tragédiába torkollni. Valóban keleltt signboot, utána indult is egyből a PixelExperience, viszont megakadtam a setupnál, mert face unlockot kellett volna beállítani, ami nyilván nem működik, és nem is tudtam kihagyni a lépést. Na mondom sebaj akkor legyen LineageOS. TWRP-be belép, erre az meg vmi jelszót kér Felül mount decrypt data felirat. Cancel-re kattintva bejön a TWRP menüje, de nem sikerült legyalulni a rendszert a wipe-al, csomó hibát dobott. Mondom újraindítom a TWRP-t, erre mit kapok? Fastboot képernyő. Újabb újraindítás után TWRP-be beléptem (jelszó kérés mondjuk ugyanúgy jött) de most sikerült legyalulni, feltenni a LineageOS-t, most települ a Google pack. Összeteszem a két kezem, hogy ne legyen már több fennakadás, emrt kezdem megunni. A gyerek meg hisztizik, hogy kell a tablet.
El is indult a Lineage, de egyből valami Android PIN kódot kér. TWRP-ben megadtam mondjuk ott a jelszó kérésnél egy kódot, azt el is fogadta elvileg, de nem értem, miféle kód az és hirtelen miért kérte a TWRP. El lehet tüntetni azt valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
LineageOS-ben az most bug vagy feature (beállítás), hogy ha vizszintesre forditom a képernyőt, az ikonok alatt azok neve nem látszik Csak az ikon képe van ott.
-
UberMutant
őstag
üdv mindenkinek.
[Lineage OS 20 Android 13] unofficial romot találtam véletlenül.
2024 jún 1 build, 2024 máj 5 sec update-tel
Felraktam, működni látszik, akinek kedve tartja próbálja ki.
Meglepően gyorsan fut. Plexet szépen viszi 1080p felbontásban. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz UberMutant #598 üzenetére
Köszi!
Érdekes (nem szokványos) a telepítés menete (legalábbis nekem, így első olvasatra). Igaz elég keveset használom a tablet-et, de lehet majd kíváncsiságból rápróbálok.
A bt.-t esetleg tudnád tesztelni? Van valamilyen aptX-es és/vagy LDAC-os hangkeltőd?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Milyen házat vegyek?
- LEGO klub
- C# programozás
- További aktív témák...
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- iPad 7th. 32GB Cellular Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3779
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.