Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
Szia!
Kezdjük az alapoknál:
A merevlemezt azért szoktuk ketté (vagy több felé) particionálni, hogy:
1. az ideiglenes állományok ne tegyék feleslegesen töredezetté az rendszert
2. a lapozófájl ne terhelje a rendszert (itt most mindig rendszerként a rendszer-particióról beszélek)
3. egyéb adatok, mentések, adatbázisok, telepítő fájlok ne foglalják a rendszert
4. a rendszer mentése-helyreállítása sokkal egyszerűbb, és kisebb méretű a backup
5. megosztási és egyéb biztonsági kérdésekben is előnyösebbÚgy látom, hogy te még az első lépésig sem jutottál el. Felemelted a lábad, hogy lépnél (kettéparticionáltad a winyót), de nem léptél.
1. Át kell irányítani a lapozófájlt a másodlagos particióra (továbbiakban D
2. fix méretűvé kell tenni: ram*2,5
3. internet temp átirányítása a D:-re
4. windows temp átirányítása a D:-re
5. személyes temp átirányítása a D:-re
És ha valamit letöltesz a netről, azt nem az asztalra mentsd, hanem a D:re.Ha ezeket elvégezted, akkor takarítsd ki a C:-t. Most nézd meg a méretét. Ennek már nem nagyon szabad olyan mértékben emelkednie. Emelkedni mindig fog, mert jönnek le frissítések, és a telepítésekkel is gyarapszik a rendszer.
Sok sikert![ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
10GB-ot. Nekem 120-as winyóm van, telik rá Szeretek több mentési verziót tartani.
Egyébként meg az alapot mindenképpen DVD-re is javaslom archiválni, mert hdd elszállás, csere ellen csak az véd!Fontos! A Lenovo-s backup program CD/DVD mentése minden esetben létrehoz egy boot CD-t. Tehát első lemeznek mindig egy újraírható CD-t tegyetek be, felesleges rá egy DVD-t pazarolni! Ezt a CD-t mindig felül lehet vele íratni, minden mentésnél.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
htmtimcsi
tag
Egy lehetséges megoldás( swap beállíására):
1. valahonnan elinditod a regedit nevű programot
2. ott megkeresed ezt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
3. dupla clicket nyomsz a PagingFiles nevű izén(multi-string)
4. ott ilyet találhatsz pl.: D:\pagefile.sys 700 700
az első a swap fájl helye. a második szám a minimum méret, a harmadik a maximum mérete a swapnak.
5. majd OK.
6 újrainditod.itt defrag program a page filehoz:
http://technet.microsoft.com/hu-hu/sysinternals/bb897426(en-us).aspx
a lapozo fájl-t óvatosan csökkentsd: 512 mega alá semmikép ne vidd. ha bizonytalan vagy méret tekintetében, akkor így állítsd be: "c:\pagefile.sys 768 1534" ha kisebb swapot akarsz akkor más oprendszert(linux,bsd) kell keresned, ilyen ez a win(mindenből jó sokat, jó erőset, és akkor stabill lesz).
[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
Ugyanazt az értéket kell mindkét mezőbe írni: 2560-2560
D:re úgy tudod irányítani, hogy a C-re kattintva az választod, hogy ne legyen lapozófájl : beállít, majd rámész a D:re és ott beírod ezeket az értékeket : beállít. Majd a végén OK.
Így tilthatod le, hogy a C-re szemeteljen.Most azt mondhatod, hogy hűdenagyonsokezakétésfélgiga, de hidd el, megéri, mert nem fog többet pampogni, hogy kevés a memória. És a rendszer is gyorsabb lesz, mert ezt a területet eleve lefoglalja erre a célra, nem apránként növeli, széttördelve a winyót
-
Laca0
addikt
Holpy!
A probléma nem a készülékedben van. Az új MSN a hibás. Én is beleszaladtam. Nem szabad feltelepíteni a kiegészítéseket, csak magát a Live Messenger-t.
-
turbolali
csendes tag
Nekem N200-am van, én is azért választottam mert olcsóbb volt, mint az azonos tudású Thinkpad-ek (meg a kereskédőnél nem is volt ez utóbbi...). Viszont nem bántam meg, egész jól szuperál. Nem volt gondom a rendszeridő- mizériával és az msn, google earth is működik.
Azt fűzném hozzá a gépajánláshoz, hogy ha van elég pénz, jobb a Thinkpad (igazából nem is egy kategória). Viszont megfontolandó az is,hogy a többlet szolgáltatások közül mi is az ,ami miatt megéri komoly összegekkel megnövelni a vételárat.
Most nem írok konkrét összeget, meg típusazonosítót, de ha nézel egy N200-ast (ujjlenyomat olvasó,touch pad, webkamera, T7100 Cpu, 2GB ram, 120 sata HDD,firewire,stb) és összehasonlítod egy ugyanilyen szolgáltatás és hardwerkínálatú Thinkpad-et, akkor a kettő között van jópár tízezer pénz.
Persze többet is kapsz érte, mondjuk magnézium vázat (ami jó, de nem feltétlenül szükséges), spéci, kávéálló billentyűzetet, acél zsanérokat...
Ez mind extra, de általános használat mellett nem biztos, hogy létfontosságú.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Külpolitika
- 3D nyomtatás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Proxmox VE
- ZEN.com
- További aktív témák...
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- MSI GP66 Leopard Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Brutál i7-10750H 16/512 RTX 3070 8GB 144Hz FHD
- HP 15S-FQ5 notebook - I5-1235U 10 mag / 12 szál - FEHÉR - új állapotban, alkalmi áron, garanciával
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest