Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    válasz bajnokpityu #64765 üzenetére

    Kotyogósból jó kávét csinálni óriási macera és az eszpresszóhoz nem sok köze lesz. Azokból is a Bialetti termékei, amik például jók (ők készítették az első kotyogót). Fontos, hogy ne túl könnyen égő kávét válasszon hozzá az ember, a kávét frissen őrölje (egy ilyen kis kézi gép már megteszi, a kotyogó alkatrészeit például gőz felett, vagy meleg vízben átmelegítse és forralás után közvetlen töltse az alsó részbe a vizet, majd azonnal a tűzhelyre lehetőleg úgy, hogy ne nyaldossa az oldalát a láng. Majd mikor megjelenik a kávé felül, akkor lehet készülődni a lekapásra és azonnali kitöltésre, hogy ne forrósodjon át túlzottan, ne adj isten felforrjon benne a kávé. Ha ezekre figyel az ember, akkor kotyogósból is lehet jó kávét inni, meg számtalan más technikával is, de egyik sem lesz klasszikus eszpresszó. Mindegyik más ízvilág, másfajta kávékkal brillírozik és más arcát mutatja meg egy egy fajtának. Nyáron egész sokat játszottam kotyesszal, amik beváltak: Palombini Dolce Italia, Pellini Espresso Superiore. Ezeket sima mákdarálóval őröltem meg. Tamoo, jöhet a regula :D

    [ Szerkesztve ]

    https://barbieripnk.hu/

Új hozzászólás Aktív témák