-
IT café
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClayMore
aktív tag
válasz dethroner #8725 üzenetére
most lehet h megköveztek, de én azt csinálom, hogy nézem a végösszeget és annak megfelelően döntöm el, hogy kártyával vagy kp-zel fizetek
ez évente akár egy üveg sör árát is kiadhatja!
mérnök vagyok jól keresek, de imádok spórolni
Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
Attix82
addikt
válasz dethroner #8957 üzenetére
Persze, de az a hivatalos eljárás,hogy ha bíróság elé megy az ügy , akkor már kérik a szakvéleményt. Illetve ami a jogba/törvénybe le van írva a szerint járnak el.
Békéltető megpróbálja, vagy bejön vagy nem....ez azt jelenti, hogy az üzlet akar foglalkozni az üggyel vagy sem....ha igen akkor bíróság, ha nem akkor benyeli. (Ha szerencséje van az üzletnek, akkor a gyártóval el tudja intézni a cserét)
Üzlet válogatja ki, hogy áll a témához.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz dethroner #9253 üzenetére
Elso korben olvasd el a szerzodest (es nagyobb osszegeket mernek tenni ra, hogy benne lesz, hogy milyen vedelemmel ellatottnak kell lennie egy helyisegnek, hogy tertisenek kar eseten, van, ahol meg az sem mindegy, hogy pl. egy riasztot te szereltel fel, vagy pedig szamlasan egy biztonsagtechnikai ceg szakembere, en pl. reszben emiatt is nem valtok biztositot, mert hiaba van egy karaj DSC riasztom, sajatkezuleg lett kivitelezve, igy par biztositonal ez olyan, mint ha nem is letezne)
-
MCGaiwer
addikt
válasz dethroner #9253 üzenetére
az áfsz-ben érdemes keresni. sajnos a lakat+tolózár a legritkább esetben minősül elégséges védelemnek. általában a minimum normál zárszerkezet szokott lenni, míg nagyobb értékek esetén több ponton záró többrétegű ajtó. persze kérdés, hogy miért kötnek biztosítást lopáskárra, ha olyan védelmet várnak el ami magában megakadályozza a lopások nagy részét, de ez az általános eljárás.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
MCGaiwer
addikt
válasz dethroner #9266 üzenetére
az általad leírt melléképület helyett tárolhatnátok egy fojlasátorban is. lopás szempontjából kb azonos nehézséget okoz a feltörésük...
barkácsgépek, láncfűrész, 2 bicikli alaphangon 100-150 ezer. aztán lehet jóval több is, a bicikliktől függ.
ennyi értéket azért illik egy lakatnál többel védeni :S[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz dethroner #9274 üzenetére
De azt mindekepp, hogy azert nem tett meg mindent, hogy a biztositasi felteteleknek megfeleljen. Tehat amennyiben a biztosito azt mondja, hogy bocsesz, a lakat az nem biztonsagi zar, igy nem fizetek, barmilyen kellemetlen is a veszteseg, akkor szerintem az ember ne legyen felhaborodva.
-
MCGaiwer
addikt
válasz dethroner #9274 üzenetére
még mindig nem érted: a melléképülettel önmagában nincs semmi baj. lehet olyan anyagból amilyenből tetszik, lakattal, vagy éppen csak egy cipőfűzővel masnirakötve védve a zárat. a gond az, hogy ott voltak tárolva az említett értékek. Ha a bicikli a garázsban/pincében/műhelyben, vagy bárhol ahol normális ajtó és kilincses zár van, akkor A: max leverik a lakatot a melléképületről és nem visznek el semmit B: feltörik az említett ajtót is, és elviszik a bicikliket, fűrészt egyéb eszközt, de a biztosító meg kifizeti.
-
MCGaiwer
addikt
válasz dethroner #9277 üzenetére
figyelj, nem minket kell meggyőznöd. elmondtuk a véleményünket, ha nem tetszik próbáld meggyőzni a biztosítót, ha nem megy és még mindig hiszel az igazadban, akkor meg a fogyasztóvédelmet, békéltetőt vagy a biztosítók szövetségét.
ha csak a saját elképzelt igazadat vagy hajlandó elfogadni, miért kérdezel egyáltalán?mellesleg még mindig nem érted meg, hogy nyugodtan tárolhatod az értékeket ahol neked tetszik, csak ne várd, hogy a biztosító is így gondolja ha elvisznek valamit. ő biztosan leírta már az ajánlattételnél, hogy milyen körülményeket vár el. Vagy elolvastátok és tudva hogy nem teljesítitek mégis megkötöttétek, vagy el se olvastátok, és csak gondoltátok hogy egy lakat+tolózár elég védelemnek számít vidéken. mindkét esetben sajnos a szüleid hibáztak.
amúgy meg nem nagy elvárás a biztonsági zár: bármelyik mai normális ajtózár megfelel, szinte bármi, ami kilincs + zár kombóval van. a lényeg hogy ne a régi típusú nyelves kulccsal lehessen nyitni, hanem az "új" félével.
-
asdf_
veterán
válasz dethroner #9277 üzenetére
A biztosító által említett ajtó+zár kombináció a legtöbb ember lakásán sem található meg(szerintem az őseim lakásajtaja sem tudja ezt), nemhogy a melléképületeken. És ha így van, vagyis hogy a zárak és az ajtók nem felelnek meg az elvárásoknak, akkor ez miért csak a káreset után fontos nekik?
Megforditva a kerdest: miert kot az ember ismert, publikus feltetelu biztositast, ha az ingatlana nem felel meg a karesemeny teritesehez szukseges felteteleknek? Ne mar a biztosito legyen hulye, mert az egyorru nem olvassa el es nem ertelmezi a szerzodest, amit alair (egyben jelzem, hogy ugye lakasbiztositast is lehet online kotni, ergo a biztositonak lehetosege sincs felmernie, hogy a kuncsaft megfelel-e a leggyengebb felteteleknek, vagy akar azt, hogy az ingatlan allapotarol, mereterol, ertekerol valotlan adatot allit, es ez kerul a szerzodesbe; ott a szerzodes, feketen-feheren leirja, hogy mikor es milyen feltetelek menten fizetnek, amennyiben ennek nem felel meg az ember, szerzodeskotes elott-utan nem teszi ennek megfelelove a biztositott ingatlanjat, az sajathibas baleset).
Barhogy csurod-csavarod, te ulsz forditva a lovon.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz dethroner #11180 üzenetére
Jogszabály arról nincs, hogy a levásárlás tilos, de mivel nem is tartalmazzák a jogszabályok a fogalmát, így nem kötelezhető rá a vevő.
Az NFH oldalán is olvasható:
"Nem vagyunk kötelesek elfogadni azt sem, ha az eladó a termék árának levásárlását ajánlja fel, mivel ilyen szavatossági igényt nem ismernek a vonatkozó jogszabályok."
És az OFE oldalán is kifejtik:
"Amennyiben úgy döntünk, hogy a minőséghibás terméket visszavisszük, a pénzünket pedig visszakérjük, mert sem javítani, sem cserélni nem lehet, legyünk résen! A kereskedők ugyanis gyakran visszautasítják a pénzvisszafizetést, a termék árának levásárlását azonban készségesen felajánlják. A levásároltatást a magyar jogrendszer nem ismeri, tehát a kereskedő nem jár el szabályosan abban az esetben, ha nem adja vissza a pénzt, hanem ragaszkodik ahhoz, hogy vásároljuk le a vételárat az üzletben."
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz dethroner #12494 üzenetére
Nem tudom milyen összegről beszélünk, de nekünk céges számláról 200e felvétele 1820 Ft (és ez is csak pártunk és kormányunk miatt, mert amúgy 600 ft volt, mielőtt bevezették a tranzakciós adót, amit mindenki láthatja, nem terheltek át ránk). Szerintem egy mezei lakossági számlánál is ekörül lehet, oké észreveszi azért az ember, de a 2 ropi (1% mindössze) és a sok egy mondatban nekem erős.
-
asdf_
veterán
válasz dethroner #12496 üzenetére
A masik oldalrol nezve a bolt pedig az 5725 ft-os postai feladasi dijat koltene masra (+ nem maszna tokfoloslegesen a postara szivni, amikor ket klikkel elkuldheto a zseton). Sajna ma nem erek ra, de majd megprobalom elokeresni, hogy hogy is van ez, bar akkor az mar valoszinu targytalan lesz.
-
asdf_
veterán
válasz dethroner #14203 üzenetére
Tarcsazoban *#06#, arrol screenshot, aztan termek dobozarol fenykep, amin szerepel mind a gyarto neve mind az imei szam, ezt elkuldeni nekik, aztan legyenek boldogok. Ha nem, akkor igy jartal, faszkalapok, dobd fel itt az apron (bar egy full noname kina telefonra azert olyan tul sok erdeklodod nem valoszinu, hogy less.
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz dethroner #16076 üzenetére
Értelmezni kellene a szöveget...
"nem köteles visszatéríteni a fogyasztónak ez emelt díjú fuvarozásból eredő többletköltségeket"
Emelt díjú. Ami azt jelenti, hogy az alap díj vissza jár.
Pl sima futár 1000FT. Ez visszajár.
De ha Express szállítást kérsz ami 2000Ft, akkor csak 1000Ft alapdíj jár vissza az EMELT rész már nem.Üdv
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz dethroner #16078 üzenetére
De amit a 7.1-s pontban írnak abban nincs semmi kivetni való. Ti most azon lovagoltatok, hogy ott hülyeséget írnak!! Pedig azzal semmi gond. A hatóságok abba nem tudnak bele kötni.
Az, hogy te az alap 990Ft-t nem kaptad vissza honnan kéne tudnom nekem vagy bárkinek itt a fórumon?!
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
asdf_
veterán
válasz dethroner #16130 üzenetére
Vegkiarusitast olyan termekbol tartanak, amibol mar nincs tobb. Igy a javitas csere, penz vissza sorrendbol a javitas feslett anyag eseten ertelemszeruen nem tud bekovetkezni, a csere szinten nem, mert mar nincs a termekbol, igy velhetoen kenyszeruen penz vissza tortenet lesz.
-
313313
addikt
válasz dethroner #16144 üzenetére
Mutass jogszabályt, ami rendelkezik a 2. 3. évi garanciáról, ill az eladó kötelezettségeiről.
16143: Cég átvette garira, nem küldte el, intézi, majd visszakapja, ha kész.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
hakydakillah
senior tag
válasz dethroner #16188 üzenetére
Koszi a gyors valaszt. Ami a forgalmazot erinti, irjak, hogy por, viz, utes, es karc allo keszulek. Ami a gyartot illeti, sajat maguk reklamozzak ugy a telot, hogy vidin diot tornek vele, csapkodjak, szoget vernek be vele, kalapaccsal utik: [link] Ezt a vidit mondjuk nem az oldalukon, hanem a ceg hivatalos youtube csatornajan talaltam.
Nem vagyok hisztis felhasznalo, de Samsung Xcovert falhoz csaphattuk, meg se erezte, ez meg sima belteri leejtes volt kezbol. Vagy hibas darabot kaptam, vagy atverik az embert, de utobbit ketlem, mert neztem youtubeon, kocsikkal hajtanak at rajta, tetokrol dobaljwk le random emberek, es telonak semmi baja.
Most hetfon a 14napos hataron belul kuldjem vissza szo nelkul(mert nem kell indok), de viszont serult a keszulek.
Ha viszont megirom, hogy sima leejtest se bir, atvert engem a ceg, akkor ha felhivom ra a figyelmet, akkor nem tudom bizonyitani, hogy csak sima leejtes volt, es nem a telefon turokepessege hatarat teszteltem.[ Szerkesztve ]
-
Sátán44
addikt
válasz dethroner #16199 üzenetére
Délután beszéltem a mobilkereskedes.hu-val és azt mondták, hogy nem rajtuk múlt a javítás, ők továbbították a szerviz felé és azok nem végezték el a javítást. Én viszont tőlük vettem a telefont, tehát nekik kellene kiharcolniuk a javítást nem? Ők adták a garanciát.
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Sátán44
addikt
válasz dethroner #16201 üzenetére
Ma este panaszt nyújtok be. Kb. négyszer próbáltam velük rendezni a dolgot, de elzárkóztak. Azt mondták küldjem el a panaszom és majd reagálnak rá. Azután van értelme a Békéltetőhöz fordulni, vagy egyből menjek a fogyvédhez?
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
-
Ateszpapa
addikt
válasz dethroner #16256 üzenetére
De igen számít.
Csak ebben az esetben ők 30 nap elállást biztosítanak a 14-el szemben.Ebből a szempontból jobbak.
Garancia más kérdés, ott lehet szívás emiatt, hogy román cég.Elálni álltam már el ott, nem volt soha problémám velük, garanciát nem tudom, azt nem kellett eddig igénybe vennem.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz dethroner #16277 üzenetére
Ha neten rendelte, és személyesen vette át, akkor is élhet az elállás jogával. Sőt, néhány webshop az átvevőhelyeken is tart raktárkészletet és meg lehet azt csinálni, hogy bemész személyesen és ott helyben "rendeled meg" és fizeted ki a terméket. Ez esetben is el lehet állni a vásárlástól.
-
schumi
aktív tag
válasz dethroner #16277 üzenetére
hali,
persze, ..neten rendeltem, de személyesen vettem át, így kimerül a távollevők között köttetett szerződés, a második egeret is neten rendeltem, de személyesen vettem át, tehát jogilag én mindent a jogszabálynak megfelelően csináltam hogy eleget tegyek az elállásos korm.rendeletnek...ma nem majd csak holnap jutok el, de majd írok hogy mi volt, persze ha van ötlete bárkinek hogy intézzem szivesen veszem
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- ArchiCAD és Artlantis topik
- További aktív témák...
- SteelSeries gamer fejhallgató vezetékes6hó jótállással!
- HP Z4 G4: Intel Xeon W-2135 6/12mag 4.50GHz, 64GB-256GB RDIMM ECC DDR4, 512GB NVMe SSD, W11 Pro ÁFÁs
- Új GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti Phoenix 12G, magyar garanciával!
- nVidia SLI HB Bridge 2S híd, kártya
- ASRock H110M-DGS R3.0, Pentium G4560,8GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest