Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Egy ideje olvasgatlak már titeket, puszta érdeklődésből, mert nekem nincs laptopom, csak pc-m. Viszont most a családban felmerült egy szándék gamer laptop vásárlására. Koleszos, 16 éves srácról van szó, aki maga igyekszik összegyűjteni a rávalót, szóval a keret az sajnos tudom, hogy elég karcsú az alapján, amiket itt olvasni szoktam. Szóval 300.000 Ft lenne a keret. Nagyon max esetleg 350.000, de ezt mégnem puhatoltam ki, egyelőre gondoltam, felmérem a lehetőségeket. Arra gondoltam, hogy egy 1660ti-os gépet kellene becélozni, ami ahogy nézem, ebből a keretből elég necces, és hát nyilván ha akad is, ne legyenek az embernek nagy elvárásai kijelző, hűtés stb terén, mindenképen kompromisszumos lesz a dolog. Szerintetek mit lenne érdemes ebből a keretből választani? Melyik gép lehet az, ami nem teljes csőd? Vagy tudtok esetleg valami jó akciót, amivel belefér egy amúgy a keretet meghaladó gép is? Köszi a segítséget! -
Ezustroka
tag
válasz KillHates #50661 üzenetére
Szeret multizni, menni szokott a csgo nála sokat, de azt mondta, hogy szeretne újabb játékokat is kipróbálni. Jelenleg pc-jük van otthon, amit az apjuk szerzett be, szintén gamelésre. Oké, ott sem volt nagy a keret, de amit kihoztak belőle, csak a fejemet fogtam. 1030-as videókártyaát sikerült beletenni nekik (apuka egy állítólag hozzáértő ismerőse válogatta nekik össze az alkatrészeket, hát.....) Lényeg a lényeg, hogy nagyon brutál gpu nem kell nekik, mert szerintem a 1030-hoz képest kb bármi fénysebességűnek fog hatni nekik. Csak gondoltam, hogy azért ha egy halvány kis reménysugár is van, akkor már ne a legeslegminimumot lőjük be. Egyébként mondtam neki, hogy ez bizony nagyon karcsú keret, és biztos, hogy kompromisszumos lesz.
-
Ezustroka
tag
És a 1660ti mellett egy i5 vállalható? Pl. ez. Ha jól emlékszem, a g531-ről talán nem olyan rossz a vélemény.
-
Ezustroka
tag
Érdeklődtem a digiprimenál az Asus Rog g531gu-ról. Most már csak 120 hz-es kijelzővel kapható sajnos, amiről én úgy tudom, hogy nem túl jó panel. Ezzel szemben emailben azt írták, hogy 100% srgb lefedettségű. Hát nekem efelől vannak kétségeim. Szerintetek lehet, hogy igazuk van?
-
Ezustroka
tag
válasz blue_23 #50847 üzenetére
Igen, nekem is ezek az információim voltak, ezért is furcsálltam, hogy azt írták hogy 120 hz és 100% srgb.
De úgy látom, hogy i5 processzorral eleve nem sok helyen elérhető már, márpedig a keretbe csak ezzel a procival fér bele a dolog. Az utódgép (g512) meg a 10. Genes procival ezen az áron csak gyengébb videókártyával van, 1650ti-vel, ugyhogy szerintem mondom a rokonnak, hogy vágjon bele a dologba minél hamarabb, mert könnyen lehet, hogy összességében gyengébb gépre kényszerül ugyanazon az áron, ha lemarad erről a g531-ről.
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Megvan az új Asus Rog G531GU I5 processzor, 1660ti gpu. Alapból elég magas volt a processzor hőmérséklete, úgyhogy egyelőre megléptem azt, hogy levettem a maximális processzorhasználatot 99%-ra. Így már jobban festenek a dolgok. Viszont az okés, hogy nem megy magasabb órajelen? Oké, hogy nem boostol maxra, de játék közben nem kéne kicsit magasabbra? [kép] -
Ezustroka
tag
válasz gyépés #51295 üzenetére
Hát nem enyém lesz a gép, ugyhogy csak két játékkal próbáltam. A pubg alatt tudtam nézni msi afterburnerrel, azzal úgy láttam, hogy többé kevésbe kihajtotta, a proci is olyan 70% körül ment talán többnyire. CSGO-val akartam még nézni, de azzal az istennek se akart működni, még izélt is a VAC miatta. Szóval abban passz. Nyilván jobb lett volna az i7, de az nem fért bele nekik a keretbe már sajna. Mondjuk ez is egy űrugrás lesz szerintem nekik, eddig egy gtx1030-as kártyás asztalival nyomták 😆 izgulok, hogy minden oké legyen a masinával, mert az asztali gép vásárlása után mondtam nekik, hogy legközelebb kérjenek tanácsot tőlem, mert az az asztali adott pénzből borzasztóan lett összepakolva. Szóval remélem sikerült kiválasztanom nekik a lehető legjobbat adott keretből, és klafán fog működni.
-
Ezustroka
tag
válasz gyépés #51298 üzenetére
Este majd még próbálok csinálni pár tesztet, meg fotót róla. Igen, a pasztázást is olvastam :) és mondtam is nekik, hogy nem ártana. Most ramot raktam bele pluszban, mert az is csak 8 gb volt alapból, viszont a pasztázást azt nem vállaltam be maszekban a vadi új gépen, pláne, hogy az egyik csavaron volt matrica is. Ezért is próbáltam ezt a 99%-os dolgot.
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Na nézegettem még kicsit a dolgokat az Asus g531-gyel. Szóval ha minden alapon van, csúnyán melegszik, jobbat vártam azért ennél a youtubos tesztek alapján.
Próbáltam XTU-val uv-zni is, persze nagyon durván nem mertem lemenni, -0,130-cal is még elég rosszak voltak az eredmények, nem tudom, meddig kéne lemenni, hogy szépen látszódjon.
Ha meg leveszem a proci maximumát 99%-ra, akkor 2300mhz körül megy, így viszont ez az i5-9300h nem hajtja ki maximálisan a gpu-t.
Szóval most kicsit meg vagyok lőve. Egy újrapasztázás tényleg annyira sokat dobna a dolgon? Az a baj, hogy hétvégén viszem a gazdájának, szóval nincs is túl sok idő vacakolni vele. De az biztos, hogy a 90 fok feletti járat hosszútávon elég durva lenne.
-
Ezustroka
tag
válasz frame120 #51313 üzenetére
Köszi a tippet, ezeket akkor még megpróbálom holnap :) Hát igen, sajna ott van a matrica a csavaron, pedig amúgy bevállalnám szerintem, itthoni pc-t is meg szoktam csinálni, de az azért nyilván egyszerűbb feladat, nem annyira precíziós, mint egy laptopnál, meg másét kellemetlenebb kockáztatni, mint a saját dolgomat.
-
Ezustroka
tag
válasz gago1975 #51317 üzenetére
Teljesen igazad van mindenben , saját gépemről lenne szó, alap lenne, hogy viszem pasztázni, vagy magam újrapasztázom. Unokaöcsémé lesz, és nyilván szeretném a lehető legjobbat kézbe adni neki. Szombaton már viszem neki a gépet, és nem tudom, hogy két nap alatt tudnék-e olyan pasztázást intézni, ami tuti nem jár garivesztéssel.
Notebookcheken, meg ahol lehetett igyekeztem utánaolvasni/nézni a gépeknek, tapasztalatokról olvasni, ilyesmi. Teljesen tisztában vagyok azzal is, hogy ez a 340 ezres összeg még nagyon kevés dologra elég ebben a gamer noti szegmensben, de ennyi állt rendelkezésre, ezért a pénzért nem nagyon találtam jobb új gépet sajnos. Azért bízom benne, hogy egy kis pofozgatással ki lehet belőle hozni valami jót.
-
Ezustroka
tag
Na holnap elviszem a gépet pasztázni. A kérdésem az, hogy a fixdirect mx2-vel dolgozik, nekem meg van itthon mx4, van a kettő között érdemi különbség? Rövid távon gondolom kevésbé, de aki hosszabb távon használta mindkettőt laptopban, van amelyik jobban tartja magát?
-
Ezustroka
tag
válasz frame120 #51313 üzenetére
Szia! Megpróbáltam beállítani a szerint, ahogy tanácsoltad, leszámítva a szorzó limitet, mert azt olyan, mintha nem engedné állítani az XTU. Na most olyan a HWInfo alapján, mintha továbbra is több wattot engedne neki.
Megvolt egyébként az újrapasztázás mx4-gyel. Nem mondanám, hogy nagyon hatásosnak bizonyulna akár az új paszta, akár az UV Vagy én vagyok überbéna.
Ez csak simán az új pasztával, UV nélkül.
És végül, hogy mit állítottam be XTU-n. Remélem minden jól van, nem csináltam még ilyet ezelőtt.
Ja és remélem sikerült jól belőnöm a HWInfot is
[ Szerkesztve ]
-
Ezustroka
tag
válasz Gergello #51369 üzenetére
Ez játék alatt van, PUBG. Ma már vinnem kell a gépet a gazdájának, úgyhogy olyan amilyen, én amit lehetett most azt megtettem, aztán innentől rajta áll, mit csinál a gépével. Ilyen eredmények mellett inkább leszedtem az XTU-t is, mert a leendő gazda aztán végképp nem ért a dologhoz, nehogy bekavarjon neki vagy valami. Ha sikerült volna jól beállítani, akkor rajta hagyom, aztán megtanítom az alapokra, de így most nem sok értelme van :(
-
Ezustroka
tag
válasz frame120 #51373 üzenetére
Hát ez van :( Egyébként tök szuper a gép, meg unokaöcsém tuti odáig lesz érte, örömmel fogja használni, és kb tuti nem fogja monitorozni ezeket a dolgokat, szóval hacsak a throttling miatt nincs akadozás, akkor fel se fog neki tűnni a dolog, mert a gpu szépen pörög. Abban meg csak bízok ezek után, hogy a gép nem fogja nagyon megszenvedni ezt, és idő előtt feldobni a pacskert.
Én meg személy szerint maradok az asztali vonalon, ott kevesebb az ilyen jellegű para, na meg egy kicsivel olcsóbb mulatság is. Plusz mostanság amúgy is egyre kevesebb időm jut ilyesmire a gyerkőcök mellett :) de titeket szívesen olvaslak továbbra is, mert amúgy imádom az ilyen tech dolgokat
[ Szerkesztve ]
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Unokatestvérem szeretne hamarosan laptopot venni játékra, ezért fordulok most hozzátok. Egy évvel ezelőtt jobban követtem a topikot, most egy kissé le vagyok maradva, de azt latom, hogy itt is jócskán volt drágulás.
Nincs rá túl sok pénze sajnos, 300 ezer körül tudna rászánni. Ahogy nézem ebből az összegből az új szinte esélytelen. Használtat jó lenne minél fiatalabbat kifogni. Annak idején mintha azt olvastam volna, hogy a Legion 5-ök egész korrektek, ezért valami ilyesmit nézegetnék:
Jó lenne szerintetek ez az irány? Persze egyéb tippeket is szívesen fogadok :)
Köszi :)
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Rokonok keresnek gépet a gimis, kollégiumos gyereknek 300 ezer körül (tudom, ez nagggyon karcsú sajnos). Újonnan nem is találtam túl sok értelmes lehetőséget. 1650 ti-t van értelme venni? Valamennyi csak el tud azzal is karistolni
Én arra gondoltam, hogy a legjobb megoldás egy nem túl régi használt Legion 5 lenne. Pl ez: [link]
Vadi újonnan pedig talán ez jöhet még szóba, de ez ugye gyengébb kártya [link]
Vaaagy esetleg még a szlovák alzás Legion 5 verziót érdemes lehet megemlíteni, hátha abba belevágnának? Bár az azért jócskán túl van a 300 ezren.
Tényleg, ezzel kapcsolatban próbáltam keresni, hogy mi a helyzet a szlovák alzás gépek garanciális ügyintézésével, mert mintha korábban lett volna erről szó itt, de sajnos nem találtam most meg.
Bármi egyéb ötlet? Köszi a segítséget
-
Ezustroka
tag
Ma megyünk megnézni/megvenni egy használt Legiont. Milyen programot érdemes lefuttatni teszt gyanánt, hogy kiderüljön, ha valami nagyon nem kerek. Gondolom olyan kellene, amit telepítés nélkül tudnánk futtatni pendriveról. Köszi. Ja azt már tudom, jogy még eredeti paszta van rajta, úgyhogy nagy illúzióim nincsenek a hőfokok tekintetében 😅
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Unokaöcsém most vett használtan egy Lenovo Legion 5-öt (i5-10300h és 1660ti, 144 hz monitorral). Ment is szuperül a gép, azonban egyik alkalommal lehajtotta a monitort, hogy levigye a gépet az emeletről, majd mikor kinyitotta sötét maradt a kép. Másik monitorra rákötve az látszik, hogy egyébkénta gép rendben van. Javasoltam neki, hogy esetleg próbálja frissíteni a vga drivert, mert a lenovo honlapján találtunk egy javaslatot, miszerint ilyenkor a windows gomb + shift + ctrl + b gomb kombináció segíthet, de egyik sem jött be. Van esetleg egyéb ötlet, hogy mi okozhatja ezt, vagy annyi a monitornak, és csak a gari segíthet (van még rajta szerencsére 2 év gari)? Nem olvastam amúgy eddig olyat, hogy ez jellemző hiba lenne a legionöknél. -
Ezustroka
tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- 10. gen ultrabook szép állapotban 80k-ér eladó!
- Asus ROG Strix G713 /Ryzen 7 4800H/16GB DDR4/512GB SSD/RTX 3050/Beszámítás.
- HP Zbook 17 G4,4K UHD,i7-7820HQ,32GB,256GB SSD+1TB HDD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Macbook Pro 13" Retina 2015 i7-3.1Ghz 8GB 256B SSD, Új akku, Üzletből
- Macbook Pro 2020 13" megkímélt 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest