- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- OpenWRT topic
- Windows 10
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz eattila #106524 üzenetére
Ránéztem hajnalban, az a 4-5 darab notebook, amit csaliként bedobtak 60%-os kedvezménnyel, azokat elkapkodták azonnal, a többi izé ráér. A várható covid-ellátási lánc zavarok miatti áremelések később fájdalmasak lesznek, de valahogy csak azért venni bármit, mert később drága lesz, és most nem kell, na az sem túl logikus.
-
-NoVa-
addikt
válasz blueboi69 #106533 üzenetére
Szokás kérdése. Actifry-t használunk évek óta, és jó. A borsó/répa/egyéb íze megmarad az eredetinek, nem olajos borsó/répa/egyéb íze lesz. Kicsit szárazabb, ropogósabb, más állagú, mindenfüggő. Pár dolgot nem szeretnek a gyerekek belőle, de pl krumplit másban nem is csinálunk már.
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #106550 üzenetére
Nekünk most jó, mindenki akivel kontaktban volt a kórházban kicsicsaj, és köhintett egyet, friss negatív teszttel igazolta a biztonságát. Az osztályban épp 3 aktív covidos gyerek van és még 7 karanténban teszt/eredmény nélkül, attól most az agyrázkódás miatt pont távol marad kicsicsaj.
És akkor agyrázkódás update:
Kiengedték a kórházból. Ostorcsapássérülés miatt az agya hátsó része is kapott, ez két területet érint. Látás és vérnyomás. Elég veszélyes dolog, teljesen véletlenszerű ingerekre pánikhangulatba kerül az agyterület, és a vérnyomását elkezdi felpumpálni. Súlyosabb esetben agyvérzéshez vezethet, és emiatt tágult a pupillája is gigantikusra. Fokozatosan javul, ez jó, csak nyúltak/húzódtak az idegek, de regenerálódnak. Pár hét és visszaáll normálisra. Ha mégis romlana, sürgősségi, MR, konzílium, stb. -
-
-NoVa-
addikt
válasz npera #106563 üzenetére
A békés nagymama mostanság Rammstein számokat énekel nagymamahangon az Apocalypticával.
-
-NoVa-
addikt
válasz eattila #106619 üzenetére
A pupillái még asszimetrikusan tágulnak rendszeresen csak úgy, erős ingerekre a szervezete instant pániküzemmódra áll, adrenalin és maximális fénybeengedés. Szerencsére a vérnyomása stabil, azon aggódtak, hogy ha az a terület sérül, ott durva ingadozások, hirtelen agyvérzés, minden jöhet.
Aggódás alatt azt a szülőkben enyhe diszkomfortérzetet generáló dolgot értem, amikor a sokat látott orvosnak remeg a hangja miközben vizsgálja.
Most lassú lábadozás, fokozatos nagyon óvatos nagyon lépcsőzetes terhelés, ha bármi romlana, akkor azonnal sürgősségi. Szóval most még 1-2 hét itthon, aztán iskola, de még a sport és torna nélkül. -
-NoVa-
addikt
válasz blueboi69 #106874 üzenetére
Nem kell félrevonulnia, csak ne próbáljon 30 évesnek látszani 100 fölött. Meryl Streep vagy Helem Mirren pl ugyan pár évvel idősebbek, de szépen lépegettek előre a koruknak megfelelő szerepekben, nem maradtak ugyanannál a pályakezdő receptnél.
De ha hasonlót akarok mondani, Lady Gaga. Igaz ő a Jazz felől merült le a popba, behozta vele a pénzügyi és ismertségi hátteret, aztán a filmsikereket, és tudatosan fejlődik.
Szóval Madonna nem egy személy, hanem egy termék, mint a búcsúban a kakasos nyalóka. Elavult, de a nosztalgiázók miatt még mindig hoz valami pénzt, kár eldobni.
-
-NoVa-
addikt
válasz eattila #106882 üzenetére
Kicsiben ez a hazai sztárcsinálóműsorok szemetén is lemegy. Megkapják az éves reflektorfényadagot, aztán képtelenek kezelni a lefutását. Dolgozni civil pozícióba visszamenni, az valahogy kevésnek sikerül, aztán szétszórva a masszív alkoholizmustól a bulvárban fetrengésen vagy a prostitúció/onlyfans kategórián át a bűnözésig mindenhonnan kerülnek elő hírek. Elég látványosan felborítja az embereket a média.
-
-NoVa-
addikt
válasz -igu- #106885 üzenetére
Persze jelennek ott meg valódi tehetségek is néha, főleg usánkában akkora merítésből.
Itthon meg egy év alatt 1 millió nézettséget sem ér el egy ilyen minőségű előadás.
Aztán egy hazai piacot értő zenész által futtatott kurrens 3 hetes tehetségkutatós repper klippje meg már közel 5 milliónál jár.És itthon is akad, aki bemegy megfuttatni kicsit az ismertségét, és tolja a zeneipart tovább a maga módján jól vagy rosszul.
-
-NoVa-
addikt
A szervezettség netovábbja, amikor időpont nélkül hamarabb kaptunk oltást, mint az időpontos, aki 5 perccel a foglalása előtt érkezett. Semmi sor, épp úgy adta ki a munka, hogy belefért egy kis szünet.
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #106948 üzenetére
7480-asból akad itthon kettő. egyik asszonynál fárad, a másik nálam. Akku kb egyszerre fáradt el bennük púposra, egyéb gondja nincs. Opciósan azt tudom ellene érvelni, hogy a hasonló procis Surface Pro 4-em gyorsabb, a jobb hűtés miatt kevésbé veszi magát vissza tartós nagy terhelés alatt. Cserébe most épp szétborítva áll az asztalon, abban nem 2 könnyed perc az akkucsere, meg majd az új kijelzőt is bele kell tegyem és kalibráljam.
-
-NoVa-
addikt
válasz Bujdy81 #106860 üzenetére
"Aztán rám néz egy mővérke, hogy "kérhetek valamit?" Persze. "Tudja, hol van a sürgősségi lapor?" Igen. "Akkor ezt a két fiola vért és a papírt vigye már át! Ebben a pillanatban gondoltam azt, hogy "Még száz stadiont! Ezeret!""
Asszony kolléga balesetin volt törött bokával. Amíg várt, azt a feladatot kapta, hogy figyelje a mellette ülő alkoholista megkéselt fazont, hogy ha nagyon nyöszörög, akkor szóljon, mert lehet belső vérzése. Mellette mindenkit, aki még magánál volt, és várt, befogtak hasonlókra, annyira túlterhelt volt a műszak.
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #106965 üzenetére
Túl éppen nincs rajta, de legalább jól van általában. A vérnyomása továbbra is szigorúan monitorozva, rengeteg kényszerpihenő alatt. Ingerlékenyebb és ijedősebb, mindkettő az ütést kapott terület miatt, de egyébként aki nem ismeri, nem venné észre rajta, hogy nem az igazi. A pupillája még indokolatlanul tág, és sokszor asszimetrikusan. Pont most van neurológiai vizsgálaton megint.
-
-NoVa-
addikt
Progress, kivakartam a Surface Pro-t a kijelző maradékából. Magát a kijelzőt már jó rég levettem, de amikor a sarkát kellett volna kivakarni, valahogy elkedvetlenedtem egy időre, aztán más volt prioritásban. Most rászántam egy órát. Legközelebb lejön az antenna, a hűtés, alaplap, hangszóró, mindenféle, még 26 lépés és odaférek az akkucsatlakozóhoz. Igazi szerelőbarát gép.
-
-NoVa-
addikt
Kicsit haladtam:
Kibelezett gép az egész békésen nem felgyulladó lufikkal:
A csavarok az eredeti layout szerint mágneslapon, nem maradt ki semmi:
Az eredeti 2 db 80x80mm-es akku ragasztólap helyett 2x4 2mm széles csíkot tettem, a jövőbeli szereléseknél talán kevesebb anyázás lesz.
Érintőképernyő megy, akku megy, ha a ragasztószalag kötött pár órát, a fóliát is leveszem:
-
-NoVa-
addikt
válasz -igu- #107062 üzenetére
Biztos nem? Bár ezt már nagyon rég raktam.
Nem csak vállalhatatlanul fura dolgokat hallgatok, max abból aránytalanul többet dobálok be -
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #107144 üzenetére
Én meg sem szólalok, annyira ritkán mozgatom meg a vitrinben álló izéket. Egy OM-D E-M10 3-4 objektívvel még hurcolászósabb méretű, simán ellennék vele, nagygépet meg tényleg csak töksötétben vagy komolyabban portrézni, sport/természetfotózásra érdemes. Beázós erdei mindenfélés dolgokra, ahol kell a szigetelés meg az építési minőség, arra nem, hogy érdekel a fotózás.
Aztán az elborultabbak, mint anyám pasija, a körítésbe tesznek kicsit többet, és nekiállnak tájat szerkeszteni a fényviszonyhoz meg a háttérhez:
-
-NoVa-
addikt
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #107300 üzenetére
Visszakerestem, még tavaly lakosság életkora és a korspecifikus akkor ismert halálozási arány alapján egy korlátozások nélküli hirtelen átsöpréssel és teljes lakossági átfertőződéssel 700k halott jött volna ki.
Na papíron most vagy 15% hivatalosan is átesett a víruson, kevésbé papíron extrapolálva ez akár 30-50% is lehet, vagy fene tudja. Ha csak a hivatalos arányokat nézem, és az erre jutó aktuális 36k-s halálozásszámlálót, akkor is megmentett legalább 40 ezer embert már a sok lezárás/korlát, és az emiatt a működésképtelenség innenső határán billegő egészségügy. Az azért már szemmel látható szám, kicsit kényelmetlenül lehet feszengeni a konteós kommentelőknek a túloldalon, hogy ha belegondolnának, hogy ennyi embert ölne meg a kis személyes konfort és szabadságérzetharcuk. Szerencséjükre nem gondolnak bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Esik a hóóó!!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Diablo IV
- További aktív témák...
- HP ProBook 640 G5 14" Intel Core i5-8265U 16GB Ram 512GB SSD /Újszerű, 1-Év garanciával, számlával!
- Western Digital WD Red 4TB 5400rpm 100/100 /3-hónap garanciával! (WD40EFRX)
- Dobozos Asus Maximus IX Apex /1-év garanciával, számlával!
- Dell T3610 E5-2650v2 8mag/16szál, 32GB Quad Channel /12-Hónap garanciával!
- Kezdő Gamer PC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest